Kako snimiti video sa zaslona: 5 najboljih besplatnih programa

1. OBS Studio

platforma: Windows, MACOS, Linux.

Kako snimiti video sa zaslona: OBS Studio

Cross-platforma program s otvorenim izvorom. Vrlo brzo i funkcionalno. Nakon što ste potrošili nekoliko minuta da biste se upoznali s ruskim sučeljem, možete jednostavno zapisati zaslon.

Istovremeno s prikazom videozapisa možete pisati zvuk mikrofona i preslikati sliku s web kamere. OBS Studio vam omogućuje odabir formata rezolucije i zapisa (FLV, MP4, MKV, MOV i drugi). Osim toga, može emitirati video na Twitchu i YouTubeu, pa je vrlo popularna među igračima.

Ako želite upotrijebiti puni potencijal OBS Studio za snimanje igara ili drugih naprednih zadataka, na webu možete pronaći upute kako ručno konfigurirati program. Oni će vam pomoći da postignete savršenu ravnotežu između brzine i kvalitete slike.

Jedini nedostatak koji želim zabilježiti jest nedostatak ugrađenog urednika. Ali ako trebate obrezati ili nekako promijeniti gotove zapise, možete koristiti posebne programe za uređivanje videozapisa.

Isprobajte OBS Studio →

2. DU snimač

platforma: Android.

Vrlo popularan program na Google Playu za snimanje zaslona. Ona ima najviše ocjene. Osim toga, DU snimač je potpuno slobodan i ne smeta oglašavanju.

Što se tiče funkcionalnosti, DU snimač uopće nije loš. Istovremeno možete snimati video sa zaslona, ​​fotoaparata i mikrofona i u bilo kojem trenutku staviti postupak na pauzu. Program podržava snimanje rezolucije do 1080p pri brzini od 60 sličica u sekundi.

Osim toga, DU Recorder omogućuje streaming videozapisa na YouTube, Facebook i Twitch. I zahvaljujući ugrađenom uređivaču možete odrezati gotove videozapise, pa čak i pretvoriti ih u ICF.

3. Funkcija “Zaslon za snimanje”

platforma: iOS 11.

Funkcija snimanja zaslona Funkcija snimanja zaslona

Najnovija inačica iOS-a ima ugrađenu funkciju koja vam omogućuje snimanje sadržaja zaslona i zvuka na iPhoneu ili iPadu. Zahvaljujući njoj nećete trebati softver treće strane ili računalo.

  Kako očistiti tipkovnicu izvana i iznutra

Da biste mogli koristiti funkciju pisanja, dodajte posebnu tipku na kontrolnu točku. Da biste to učinili, idite na “Postavke” → “Kontrolna točka” → “Konfiguracija stavki. i pritisnite gumb plus pored zaslona “Zaslon za snimanje”. Prikazuje se u kontrolnoj točki gdje se može koristiti za uključivanje funkcije snimanja.

Nakon jednostavnog klika na ovaj gumb, snimanje započinje bez vanjskog zvuka, a nakon dugo vremena pojavljuje se ikona koja aktivira ili deaktivira mikrofon. Nakon drugog pritisnite, snimanje se sprema u programu Photos, gdje se može uređivati.

4. QuickTime Player

platforma: iOS 8-11 (putem Mac računala), macOS.

Kako snimiti zaslon u programu QuickTime Player

QuickTime Player, koji se može naći na bilo kojem Mac računalu, bilježi videozapise i samog zaslona Mac i gadgeta za iOS povezane s njim. Dakle, ako ne možete snimati sadržaj iPhone ili iPad zaslona pomoću ugrađene funkcije iOS 11, dobit ćete QuickTime Player + Mac paket.

Za snimanje videozapisa s Mac zaslona otvorite QuickTime Player i kliknite “File” → “New Screen Record”. Zatim kliknite strelicu pokraj crvene tipke koja se pojavljuje i odaberite željene postavke zvuka. Klikom na crveni gumb započinje snimanje. Možete ga zaustaviti pomoću gumba “Stop”, koji se pojavljuje u gornjem desnom kutu zaslona.

Za snimanje zaslona iPhone ili iPad, priključite gadget na Mac pomoću kabela, otvorite QuickTime Player i kliknite File → New Video. Zatim kliknite strelicu pokraj crvene tipke koja se pojavi i odaberite željene postavke. Klikom na crveni gumb započinje snimanje. Možete ga zaustaviti pomoću gumba “Stop”, koji se pojavljuje umjesto crvene.

5. LonelyScreen

platforma: iOS (putem Windows računala ili Mac računala).

Kako snimiti zaslon u LonelyScreenu

Ako ne postoji mogućnost nadogradnje na iOS 11, a umjesto Maca imate računalo sa sustavom Windows, najjednostavniji način snimanja zaslona iPhonea ili iPada – pomoću LonelyScreen programa za stolna računala.

  7 načela intuitivne prehrane koja će vam pomoći da izgubite težinu bez dijeta

Kada ga pokrenete na računalu i povezujete ga s mobilnim uređajem putem kabela, na zaslonu ćete moći prikazati sliku iPhone ili iPad. Da biste to učinili, kliknite kontrolu “Reprodukcija zaslona” i odaberite LonelyScreen. Nakon toga, za početak snimanja, kliknite crveni gumb u prozoru programa na računalu.

U njemu nema postavki, sve se pojednostavljuje do granice. Pored toga, program piše audio i video audio datoteke, ali ne percipira mikrofon.

Na službenom mjestu LonelyScreena postoji besplatna i plaćena verzija programa, a razlike između kojih nisu specificirane. Ali tijekom testiranja prvog od njih, nisam našao nikakva ograničenja. Osim ako se LonelyScreen neprestano nudi za prebacivanje na plaćenu opciju.

Pokušajte LonelyScreen →

Pročitajte također:

  • Što učiniti ako je video datoteka oštećena i ne može se otvoriti →
  • Kako preuzeti s YouTubea bilo koji video pomoću jednog ključa →
  • Kako igrati videozapise s YouTubea u pozadini na Androidu i iOS-u →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top