Kako odabrati kuhinjski nož koji neće uspjeti

Dobar kuhinjski nož važan je alat na kojem ovisi sigurnost, vještina i dobro raspoloženje vlasnika. Ispravno odabrani noževi ne zahtijevaju česte promjene, trajat će dugi niz godina i pružit će vam puno užitka u upotrebi.

Kvaliteta čelika

Najbolji materijal za kuhinjskim nožem – visoka ugljičnog nehrđajućeg čelika. Ugljik čini nož izdržljiv, ali vrlo je važno ravnotežu. Previsok sadržaj ugljika će dovesti do krhkosti oštrice i rđa je preniska da će oštrica fleksibilan i ne može zadržati dugo samljeti. Ne zaboravite također da hrđe mrlje na krivom skrb može se pojaviti čak i na proizvode od nehrđajućeg čelika.

Kovana ili krivotvorena oštrica

Krivotvorene oštrice su gušće, bolje uravnotežene i ne troše se više od krivotvorenih proizvoda.

Čvrsta oštrica

kako odabrati kuhinjski nož: oštrica

S takvim nožem ručka se sastoji od dvije polovice, pričvršćene duž cijele čelične trake, što je nastavak noža. Noževi s čvrstom oštricom su pouzdani, jači i lakši za rezanje.

Neodlučujuća ručka

Ručka noža ne bi trebala biti samo udobna i dobro postavljena u ruci, već i pružiti dobar hvat. Ne smije se kliznuti niti u mokroj ruci.

Prst mirovanja

U idealnom slučaju, stražnji brid noža bi trebao završiti s zaustavljanjem koja sprječava da prsti padaju ispod noža. Za neke noževe, kao što su kuhni noževi, leđa je jednostavno ravna i dovoljno široka da možete bez zaustavljanja.

Najmanji set noževa koji su potrebni u kuhinji

  1. Cook (kuhni nož) – veliki univerzalni nož, koji možete skratiti gotovo sve.
  2. Za čišćenje povrća – mali nož, koji je prikladan za obavljanje finih poslova: izrezati kora od povrća i voća ili rezati nešto.
  3. Za kruh – nož s zupčastom oštricom, koju možete rezati mekim kruhom bez da ga drobilite ili ga slomite.

  Kako brojati novac ne samo brzo, ali i vrlo impresivan

Ne zaboravite da sigurnost nožem – oštar nož. Prilikom rada s tupim nožem morate izvršiti više truda, s blagim oštrice mogu slajd ne ići gdje god želite. Vodite brigu o noževima, onda će vam poslužiti za mnogo godina.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top