Kako pripremiti PDF datoteku za čitanje na malom zaslonu

Svatko tko često čita knjige ili časopise u PDF formatu na elektroničkim čitačima ili drugim uređajima s malim zaslonom će se složiti da zadovoljstvo nije tako ugodno koliko bi to bilo drago. Neodgovarajuće trake za pomicanje, premali tekst i zumiranje čine proces čitanja u borbi s neugodnim formatom. Stoga vas želimo upoznati s malim programom koji će vam pomoći riješiti te probleme.

kao i kod udobnosti čitanja na malom zaslonu

K2PDFOpt Je li program koji može pripremiti vaše datoteke za čitanje na uređajima s malim zaslonom (6 inča). Tijekom obrade datoteke program zaustavlja prazna polja, prilagođava veličinu stranice, formatira tekst za bolje punjenje. Posebno korisna primjena programa bit će za obradu tekstova u dva stupca. Web stranica programa sadrži nekoliko ilustrativnih primjera rezultata programa.

Program uklanja prazna polja, prilagođava veličinu stranice, formatira tekst za bolje punjenje

Program K2PDFOpt je uslužni program naredbenog retka pa stoga gotovo nema sučelja. Sve što trebate učiniti da biste pokrenuli konverziju datoteka je povlačenje knjige u PDF formatu u ikonu aplikacije. Ako povučete mapu s datotekama, izvršit će se konverzija serija.

pretvaranje datoteka u čitljiv format

Nakon završetka programa, program će spremiti novu, već optimiziranu datoteku u mapu s izvornikom, ali pod nekim drugim nazivom.

Prednosti K2PDFOpt uključuju potpuno automatski način rada, sposobnost serije pretvoriti nekoliko datoteka, izvrstan rad s dokumentima koji sadrže tekst u nekoliko stupaca. Nedostatak programa je prevelika veličina datoteke nakon konverzije, što može poslužiti kao prepreka za upotrebu na nekim uređajima.

K2PDFOpt (Windows, Linux)

Loading...