7 savjeta o tome kako koristiti iPhone 6 Plus jednom rukom

1. Lijevo ili desno?

Većina ljudi obično koristi smartphone s rukom koja je njihov vođa. Ako ste desni ruku – držite uređaj desne ruke, s lijeve strane – na lijevoj strani. Ipak, znam ljude koji se ne slažu s ovom izjavom. Imam prijatelje koji su ljevičari koji koriste svoje mobitel isključivo s desne strane. Zato provedite neko vrijeme i pokušajte držati iPhone u jednoj ruci, a drugi, možda vam je prikladnije koristiti desnu ruku ako ste ljevorukom. I obratno.

1 2

2. Pravilno držanje

Ako ste koristili prethodne modele iPhone-a, najvjerojatnije ste navikli zadržati pametni telefon na donjem rubu, bliže gumbu Početna. Međutim, s prilično velikom veličinom iPhone 6 Plus, to više nije tako zgodan. Štoviše, primijetio sam da su mi se prsti tijekom vremena počeli povrijediti, kad sam obično držao smartphone s malim prstom za dno. Neka se težina oba “šest” ne razlikuju mnogo od drugih, međutim, držeći ih u rukama neko vrijeme, razlika se osjeća.

Stoga, da se vaši prsti ne prekriju, pametni telefon ne držite na dnu, već na njegovim stranama tako da palac bude samo ispod središta zaslona. Dakle, možete doseći ne samo dno telefona, ali i pokriti područje puno veće nego prije. No, ovaj hvatanje će imati neko vrijeme da se prisili naučiti.

3 4

3. Raspored ikona

Nakon što odredite vodeću ruku i snimanje, možete nastaviti optimizirati radno područje na zaslonu smartphone uređaja. Najbolje je organizirati najčešće korištene aplikacije bliže palcu kako bi ih lakše dohvatile. Na primjer, ako držite pametni telefon lijevom rukom, logično je organizirati ikone s lijeve strane radnog prostora, kao što je prikazano na slici zaslona u nastavku.

  Kako otvoriti brave: svatko to mora znati

12 13

 4. Koristite način Reachability.

Otpuštanjem najnovijih iPhone modela, Apple je vodio brigu o načinu rada s jednim rukom – dostupnošću. Kada dvaput dodirnete gumb Početna, cijelo sučelje pametnog telefona pada, što pojednostavljuje interakciju s telefonom. Sada će i najudaljenije ikone i gumbi biti na udaljenosti produženog palca. Ovo je vrlo prikladna prilika, koja mi često pomaže ako ne mogu koristiti drugu ruku. I što je najvažnije, praktički nema potrebe da se naviknete na to, a kamoli retrain!

4 5

5. Jednostavnost klizanja

U trenutku kada se naviknete na svoj novi pametni telefon, više se nećete držati cijeđenog sile, jer će se sama ruka navikavati na dimenzije. Uskoro ćete osjetiti da držite telefon u ruci jednostavnijim i tako ga čak možete prenijeti jednom rukom. Ako uhvatite gornji dio jedinice, moći ćete lagano raskopati svoju ruku, pustite da se telefon lagano spusti, čime se presijeca nešto drugačije.

Glavna stvar ovdje je ne pretjerati s treninga. Ako želite vježbati, bolje je to učiniti preko mekane površine. Neće biti suvišno i kupiti nešto dobro pokriti.

7 6

6. Zakreni u dlan vaše ruke

Ako u prethodnom slučaju presrećemo telefon s vrha prema dolje, u tom slučaju – okrenite je na najbližu dlan lica. U većini slučajeva to je neophodno kako bi došli do ikona u suprotnom kutu prsta. Držite telefon na površini dlana i zakrenite najbližu stranu prema palcu, držeći leđa ostalih četiri. Ovo je prilično neugodno, ali može biti korisno kada je druga ruka zauzeta.

3 8

 7. Ekstremni zahvat

Čini se da su najteže i najopasnije trikove iza. Ali ne, postoji još jedan, najstrašniji! Da biste došli do suprotnog kuta pametnog telefona, nije potrebno presresti telefon, a zatim ga zakrenite na dlanu. Dovoljno je samo zatvoriti lice malom prstu i odmah okrenuti smartphone na veliki prst. Osiguranje u ovom slučaju je samo jedan – vaš mali prst. Ali ova metoda nije pogodna za sve. Osobno, još uvijek ne mogu doći na pravo mjesto, prsti su mi prekratki.

  24 genijalna lifhaka za kuhinju

10 11

Možda, to je sve. Siguran sam da imate i vlastite modele korištenja iPhone 6 Plus, koji vam je ugodno. Podijelite ih u komentarima i pokušat ćemo ih upotrijebiti.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top