Uređaj za uštedu električne energije Štednja električne energije: Spasitelj za vaš džep ili gluposti od šarlatana?

Ekonomska previranja svakoga od nas razmišljaju o smanjenju troškova. I posljednja, ali ne i najmanje važno, želite uskratiti uobičajene radosti: jesti, kupovati i odlaziti u kino. Dakle, što bi bilo sekundarno od žrtvovanja dugotrajnog pojasa, sve dok se ne pretvori u zagušenje? Dok razmišljaš o teškom izboru, čini se da vam se izlaz nalazi. Blizanci susjeda, ljubazni kolega ili omiljena društvena organizacija nude kupiti malu kutiju koja može smanjiti troškove plaćanja električne energije. Stavio je uređaj u utičnicu, a uštede počnu zadovoljiti rast od desetaka posto! Baza podataka o učinkovitosti napredne tehnologije temelji se na odobrenju recenzija sretnih korisnika i nepobitnih videozapisa s YouTubea. Ali je li sve u redu, kako se to oglašava?

Nadalje, Lifshaker vam daje zabavni članak iz tima trepanacije kao dio kirurga LoneWolf i njegov pomoćnik operby, koji se nalazi u izvorniku na stranicama online izdanja Energodispatcher.

Raspodjeljujemo uređaj za uštedu električne energije

Želite li postati pravi junak bajke? Ne neki vanzemaljski Superman ili Spiderman vani, ali najviše što niti nije pravi Pinocchio!

I nema potrebe da ide u područje čuda, a pokopan je u prizemlju 5 zlatnika pod okriljem noći … Dovoljno je kupiti ovdje je uređaj pod nazivom „Elektrisiti seving boks” ili „Ekonomitel struje» (Struja Spremanje Box) za tu svrhu.

kutiju za štednju energije: džepni spasitelj ili sranje od šarlatana

Zatim ga stavite u utičnicu (sol pospite i izlijte vodu koju ne preporučujem kategorizirano), recimo: “Crack! Pax! Faks! “- i to je to! Vi ste Pinocchio!

U međuvremenu, naš dragi Distribuzilio aktivno promovira kutije s LED diode, koje se umeću u utičnicu i obećavaju „nestvarne uštedu energije” i „vrtjeti se brojač” igrati dobro u smislu „vječne čežnje za FreeBSD” naših građana i trljaju ruke. I, naravno, to je nerealno Distribuzilio dobiti profit kupnjom ove kutije za 4 $ u Kini i prodaje bezazlen građane Rusije, Ukrajine, Kazahstana, Bjelorusije na 40 $.

  Kako zaraditi novac na kreditnoj kartici

Pa što je unutar ovog uređaja? Predlažem da napravim fascinantno putovanje kroz njegove unutrašnjosti kako bi procijenili izglede tih ulaganja! Dakle, skalpel – u rukama, pacijent – na stolu!

Štednja električne energije

Najskuplji u ovom uređaju, vjerojatno, slučaj. Čvrsto je izrađen: srebrnast, s crnim umetcima i logotipom megablue. Ipak, dvije njegove polovice se drže zajedno jednim vijkom, koji smo bez poteškoća izbacili.

Ekonomist električne energije pričvršćen je s jednim vijkom

Unutar uređaja čudo „za uštedu energije” je elektronski ploča s minimalnim skupom komponenti i relativno veliki „crne kutije”, koja je, kako sumnjamo, tajna superweapon (wunderwaffen) u borbi protiv konzumiranja kilovat-sati! Također sumnjamo da je to konvencionalni filmski kondenzator.

Na stražnjoj strani tiskana pločica, koja je pričvršćena s dva vijka, izgleda ovako:

Tiskana pločica

Cijeli krug, stvoren na tiskanom pločici, osmišljen je tako da stvara jedno veliko čudo – stvoriti neophodne uvjete za … spaljivanje dva LED dioda. A kako bi se jasnije objasnilo, dajemo konceptualni dijagram ovog uređaja koji je sastavio kirurški tim:

Shema rada Štednja električne energije prikazana je na papiru

Da, ako je vrlo općenito, onda iznutra je mali vijenac od dvije LED diode i veliki film kondenzator. I koliko je velika, zainteresirani smo i mjerili smo ga prilično dobar instrument:

Mjerenje kondenzatorskog kapaciteta u kutiji za štednju električne energije

Mjerenja su pokazala da ovaj crni tajni kondenzator ima kapacitet od čak 5.18 mikrofarade.

Nakon pripreme ponovno smo umetnuli sve unutrašnjosti i šivale pacijenta. Odlučeno je da ga testirate u praksi. Bez toga, naša eksperimentalna analiza bila bi nepotpuna. Mi-ekonomist smo stavili u dobro napunjenu utičnicu.

U ovom slučaju provjeravamo ekonomist struje

I … Oh, čudo! LED-ovi su doista zapali, poput naših nada.

No, brojač je bezobrazno i ​​pouzdano “istukao” iste kilovat-satove, kao bez povezanog čudotvornog uređaja …

Ipak, barem bi neki učinak trebao doći od uključivanja filmskog kondenzatora s kapacitetom od 5 mkF paralelno s kućnom električnom mrežom. Drugim riječima, uostalom, što genijalna ideja postavlja Distribibuzilio kako bi nekako opravdala njegovu prijevaru lakovjerne Buratine? Odgovaramo izravno, kapacitet ovog kondenzatora je tako beznačajan da je dovoljno samo nadoknaditi jalovu snagu fluorescentnog 40W svjetiljke.

  TOP-20 inozemnih online trgovina odjećom

Da, dobro ste čuli pravo, osim djelatne snage (P, W, W), koja se pretvara u koristan rad (kretanje, rotacija, grijanje), neki uređaji, kao što su motori, troši sve više i jalove snage (P, Var, volt-ampera reaktivni ). Potrebno je stvoriti elektromagnetsko polje. Dakle, naša perilica rublja i naš hladnjak troše ovu energiju iz mreže i neprimjenom ga učitaju. A ako uz stiralka ili hladnjak u zidnu utičnicu priključiti kondenzator (potreban kapacitet i da se odupre stres), naši uvaženi hladnjak motora i stiralki troši jalove energije iz kondenzatora i neće biti „opterećenje krug”.

A sada MEGAVYVOD: ACTIVE mjerač energije, instaliran u vašem stanu, apsolutno ne zanima koliko reaktivna energija prolazi kroz nju. NE RAZGOVORI.

Ponavljam, pravilno dizajniran mjerač aktivne energije uzima u obzir samo aktivnu energiju koja prolazi kroz nju. Stoga, instalirate sve vrste “čarobnih kutova za uštedu energije”, možete vrlo lagano osloboditi mali dio vašeg ožičenja iz malog dijela reaktivne snage. Ali vaš će se napor neće poštovati vašeg brojača.

Stoga nemojte zavaravati priče Distribibila, nemojte kupiti kondenzator s LED indikatorom za 40 dolara, osim ako se, naravno, ne želite osjećati … Buratino. )))

Vodite računa o sebi i svom novcu!

Umjesto zaključivanja

Primili smo anketa o blitzu jednom od autora članka. Je li vrijedno pokušati kao odgovor na “savijati” državu zbog prekomjernog povećanja tarifa i devalvacije rublja, obmanjivanjem mjerača električne energije? Postoji li stvarna korist od energetski učinkovitih aparata?

Naravno, nemojte. Sustav napajanja stalno poboljšava metode traženja “lopova”. Pored toga, novčana kazna od deset puta količine “ukradene” hladi svaku vatru. I što je najvažnije, nije neuobičajeno da Kulibini umru, pokušavajući se povezati prošlosti brojila. Stoga igra ne vrijedi svijeću.

  AliExpress: staklenke, boce i mjehurići za spremanje svega na svijetu

Ja kupujem samo električne aparate s visokom klasom (bliže “A”). Struja neće postati jeftinija. Stoga su to profitabilna ulaganja.

Alexander Malkov

I dalje imate pitanja? Pitajte ih u komentarima.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top