Как да избера велосипед, за да не съжалявате за купуването

Оставям сам на пътя

Оставям сам на пътя;
Чрез мъглата блестящата пътека блести …

М. Ю. Лермонтов

В света всичко е циклично: обменните курсове, приливите и отливите, модните тенденции. Феноменът и нещата, които се променят един друг в един безкраен цикъл, си отиват един ден, за да се върнат отново. Модата за превозни средства не е изключение. Днес велосипедът отново става много популярен.

Когато бях на около осем или десет години, всичко наоколо (както ми се струваше) се движеше с педали. Момчетата в двора, участници в “Тур дьо Франс” започва да мига в новинарските емисии по телевизията “Ruby”, постно пенсионерите към “туристи” – с други думи, да излязат на две колела всички онези, които, както се казва, а не мързел.

Попитайте, вероятно, всеки, който вече е на тридесет или тридесет години с малко, какви велосипеди са били в нашето детство и почти съм сигурен, че отговорът няма да отнеме много време. Мисля, че ще чуете болезнено познати имена: “Кама”, “Крос”, “ученик”, “Firework”, “Вела”, “Сур”, “Урал” и, наистина, “Туристът” – легендарните Roadies онази епоха. Кажи ми, ми липсваше ли нещо?

Как да изберем велосипед
forum.worldvelosport.com

Както можете да видите, проблемът с избора не беше особено остър: това, което беше на прозорците на градските магазини, след което купиха. Проблемът винаги е бил с присъствието.

Какво е днес? Без колебание можете да посетите най-близкия мол към вас, от вратите, на които вече ще яздите на кон. Аз бързам да предупреждавам читателите си, стига да не се случват проблеми: това е най-евтиният начин, по който се прибягват само гостуващите работници с цел всички същите спестявания.

Лично аз бях свидетел на поне два случая, когато “ашан-велосипед” буквално се разпадна под небрежния си собственик, неспособна да издържи на най-простото пътуване на неравен терен.

Така че, ако не искате да станете жертва на вашето собствено неудобство, отидете в специализиран спортен магазин. Ние със сигурност знаем, че популярни мрежи от дистрибутори за активен отдих присъстват в повечето големи градове на Русия, така че не се колебайте за секунда и отидете направо там.

Нашият велик поет сънародник, сякаш очакваше проблем, който може да се срещне днес при закупуването на “стоманен кон”. Въпреки широкия спектър от модели и типове на това превозно средство, представени в мрежите на спортните магазини, проблемът с избора все още заема най-високата точка на хит парада: не е лесно да се намери “свобода и мир” в цялото това разнообразие.

  58 Начини за използване на кокосово масло

Как да изберем велосипед

Ако търговец е повече или по-малко ясно, с модификации и сложността на предложената дейност на дребно двуколесни машини е по-лошо: изборът е огромен, нещо, което да започне при вземане на решение – не е ясно. Когато, след като е решил да си купи голяма машина, вместо преди година, той се озова сред редиците миришещи на маслото в двигателя велосипеди, а след това и объркани, като следствие, остави с празни ръце.

По това време проблемът беше решен по някакъв начин сам: на следващия ден, когато отидох да посетя един от моите приятели, видях един блестящ сънародник, който се влюби от пръв поглед. И аз си поръчах същото в същия ден (както се оказа, аз все още загубих и скоро ще разберете защо).

Обичайно плаща два пъти, глупаво – три пъти

Ако плановете ви са повече от въздишат по пожелах технология в шоурума, а след това нека да разберете за основните точки, които трябва да се помисли, да не прави глупави грешки, макар и на сравнително изгодни цени.

1. Решете целите на покупката. За да не заспите на този етап, започнете със себе си или по-скоро с вашия характер, за да разберете какъв ездач сте. Помислете къде и как ще яздите, защото, за да споделите с консултанта по магазините, вашите съображения са много по-лесни от убиването на няколко часа, за да научите функционалността на определен тип мотоциклет.

Как да изберем велосипед

Между другото, за типовете. Велосипедите обикновено се разделят на четири категории:

  • Планина. Две основни разновидности на тази група са велосипедите с един (твърд) и два (дву окачени) амортисьори, който позволява на мотоциклетиста да се движи извън пътя с относителен комфорт.
  • Road. Това е велосипед за спокойно разходка из града. Подходящо например да стигнете до любимата си фурна за кроасани или да се покажете на брега на слънчев летен ден. За похвала, между другото, най-добрият вариант за закупуване ще бъде круиз (известен още като хеликоптер), получил името си поради външна прилика с мотоциклетиста на мотоциклетиста.
  • магистрали (по принцип тук могат да се припишат и да се проследят велосипеди, предназначени за каране на специални писти – велосипедни следи). Такива велосипеди нямат амортисьори, което позволява да се разтоварват мускулите на ръцете на ездача и да се постигне достатъчно висока скорост на равен път. Може би това е един от най-добрите варианти за придвижване в голям град, където трафикът се извършва на асфалт.
  • Hybrid. Те се наричат ​​и туристически велосипеди. Изграждането на такъв мотоциклет е кръстоска между планински и магистрални варианти. По правило хибридът има значителен брой скорости, съчетавайки способността за свръхлегателен надлъжен ъгъл в права линия и възможността за удобно движение по неравен терен.

  Как да се справим с проблемна светкавица

2. Оценете бюджета, на който разчитате. Важно е да се разбере, че велосипед с първоначална ценова категория е в състояние да донесе на собственика не по-малко удоволствие, отколкото устройството, при цена, сравнима с мотоциклет.

Ако целта ви – да се отпуснете след натоварен ден, а не да завладеете пролетните дъски на горската пътека, тогава най-вероятно ще използвате велосипед за дисциплината на ски-бягане. В народа се нарича “твърд” (от английски hARD – “трудно” и т.н.измъчвам – “назад”, буквално – “опашка”), или “кантрийник”.

3. Изберете магазин. Това е важно, тъй като някои от тях се специализират в определен тип мотоциклет, като предлагат на своите клиенти допълнителни услуги като ремонт, настройка на единици и т.н.

4. Решете броя на скоростите. Като правило, за да се движите горещо от планина или нагоре в градски условия, ще имате достатъчно 20-27 скорости – просто има толкова много на разположение на средната хартия. Между другото, благодарение на възможността за закрепване на предната вилка на амортисьорите, този тип велосипед е идеален за градските жители: устройството ще излезе равнодушно забавно както в града, така и извън него.

5. Изберете размера на рамката. В този случай ще ви помогнат във всеки специализиран магазин, но само за всеки случай, ако ви е по-малка от 180 см – вашият размер е M. Ако е около 180 см, тогава L (моята височина е 179 см, рамка L). И ако 190 см и повече, а след това XL, съответно.

Как да изберем велосипед

6. Потърсете възможности за тестово каране. Като цяло, това е важно. Можете да лопатите цяла планина от всякаква специална литература, а не vylazit от онлайн общности и форуми, посветени на определена дисциплина за велосипеди. Но най-добрият вариант, макар и малко над главите, ще се движи на всеки мотор, за да разберете вашите чувства от пътуването. Собственикът на един конкретен тип със сигурност ще ви приближи според вашите предпочитания, което в нашата ситуация е неприемливо.

  Всичко за режима за пестене на енергия в iOS 9 (+ тест за ефективност)

Ще дам личен пример, който накратко описах в началото на статията. Нека ви напомня: преди година бях очарован от вида на сънародник, видян от един от моите другари. Моторът се оказа наистина добър, с мощни хидравлични спирачки, средни “премиум” компоненти и приятен цвят.

След като се върнах на него почти три месеца и получих кураж и известно умение, започнах активно да скачам от бордюрите и да се спирам на малки трамплини, уловени в града по пътя си. Постепенно моят мотор започна да се счупи, което доведе до многократно ремонт на малки предмети, както и замяната на няколко възли, които станаха неизползваеми. Споделяйки моята тъга с служител на велосипед, разбрах, че преди една година направих грешен избор.

Имайки предвид гореизложеното, призовавам нашите читатели да се учат от грешките на други хора и да започнат от края: да не бъдете мързеливи да ходите в магазина за велосипеди и да говорите с консултанти по продажбите. Най-вероятно няма да ви бъде отказано изпитание: в наши дни това е абсолютно нормална практика.

Включете се за спорт, завъртете педалите и запомнете: безопасност – най-вече!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top