Как да промените мобилния оператор със запазването на номера

Премахването на “мобилното робство” в Русия позволи на всеки човек, недоволен от тарифите или качеството на услугата на своя мобилен оператор, да премине към по-благоприятни / качествени условия, без да е необходимо да се променя броят им. Преходът има смисъл и в случаите, когато сте семейство или с приятели, изберете един оператор поради специални бонуси в тарифата, предоставена в мрежата. Така че, искате да преминете от оператор X към оператор Y, но как да направите това? Колко време, сила и нерви ще изисква тази процедура? Какви са клопките? Ние напълно преминахме този процес и искаме да споделяме нашия опит.

За да промените клетъчния оператор, ще ви трябва:

  • желание;
  • паспорта;
  • 100 рубли (максимум).

Предварителна проверка на данните от паспорта (по избор)

Процесът е забележителен, тъй като в стандартния сценарий обикновено не е нужно да виждате и чувате представители на текущия си оператор. Разбирате отлично предимствата на този подход. Всички тези убеждения остават и промиване на мозъци … Ако операторът нямаше достатъчно месеци / години, за да направи само един от абонатите си удовлетворено ниво на услуги, тогава това е неприятно оператор.

За съжаление може да се случи, че все още трябва да отидете до текущия оператор. Това се случва, когато данните за паспорта, посочени в договора с текущия оператор, се различават от въведените при посещението в салона на оператора, към който искате да отидете. Причините могат да бъдат две:

  • грешка при въвеждане на данни от текущия оператор;
  • промяна на паспортните данни.

Уверете се, че липсата на първия проблем без посещение в салона може да бъде, ако откриете стария си договор и внимателно да потвърдите данните. Вторият проблем се решава само при посещение на текущия оператор и актуализиране на данните в договора.

  10 прости съвета за почистване на вашия гараж или работилница

Посещение в салона на новия оператор

Взимаме паспорта, 100 рубли и отиваме в салона на мобилния оператор, към който искаме да отидем. Конкуренцията между доставчиците на мобилни услуги е висока и следователно е вашата инициатива за преход от светлата страна ще бъде много добре дошъл.

Ще бъдете помолени да представите паспорта си и да попълните заявление за прехвърляне на абонатен номер. Тук трябва да посочите миналия оператор и номера си.

В същото време можете предварително да определите тарифата за новия оператор.

След това ще подпишете договор за предоставяне на комуникационни услуги с новия оператор и ще платите 100 рубли за предоставената услуга.

Заедно с договора ще ви бъде издадена нова SIM-карта, но тя няма да работи незабавно.

Цялата процедура от момента на съобщението до консултанта, че искаме да сменим оператора, и до излизане от кабината с договора и новата Симка отнема точно 20 минути. Както можете да видите, не може да се говори за сериозни разходи за време. Нерви, ние също не смекчахме и е трудно да наречем 100 рубли сериозна сума. Сега чакаме.

очакване

Според закона бившият мобилен оператор е длъжен да “прехвърли” абоната на новия оператор в рамките на осем дни.

В началото на преходния период, абонатът ще получи SMS с благодарност за ползването на услугата, както и планираната дата и час на прехвърлянето на номера.

smena1

Ако успешният сценарий е последван от първия SMS, уведомлението ще ви информира за успешното завършване на предварителната проверка за прехвърляне.

smena2

Важен момент, допринасящ за успешния преход

Съгласно същия консултант абонатът се съветва да не се отрича през целия период на преходния период. В противен случай може да се случи, че в даден момент системата ще отчита наличието на дълг, а прехвърлянето на номера в такава ситуация е невъзможно.

  Как да предпазим колата от кражба и повреда: 12 съвета

Един ден преди този страхотен момент ще дойде още едно напомняне за необходимостта от промяна на Симка в този ден.

smena3

Това е успех!

На определената дата (около същото време, в което е подадено заявлението), старата SIM карта започва да отказва да работи. За пет часа нямаше телефон и SMS, оставаше само интернет. Смятахме, че това е сигнал за инсталиране на нова SIM карта, но все още не работи. Не е много приятен момент. В резултат на това старата карта изобщо изчезна от мрежата и в този момент започна работа нова.

smena4

В интернет се случват слухове за проблемите с комуникациите непосредствено след свързването на новата Симка. По-конкретно, говорете за прекъсвания в комуникациите през първите часове, но такива проблеми не засягат всички или са били подходящи на по-ранни етапи от пренасянето на номера, когато технологията все още не е отстранена. В нашия случай всичко работи веднага.

ограничения

Тъжност очакват собствениците на преки градски номера. Максимумът, който нов оператор ще може да направи, е да прехвърли във вашата федерална версия (т.е. 10-цифрена пълна дължина) на вашия номер. Кратка версия ще остане при стария оператор и не може да бъде прехвърлена.

Прехвърлянето не е възможно за блокираните номера (поради финансово блокиране, неактивност на абоната и поради други причини, поради които не можете да осъществявате повиквания от текущия номер).

Също така няма да е възможно да прехвърлите номера в случай, че е регистриран в друг регион.

Важно е да се: специално внимание трябва да се обърне на начините на плащане в първия момент след прехода. В нашия случай се оказа, че е невъзможно да се плати за комуникация чрез банкови карти, всякакви “Dixies” и т.н. Първите две седмици за зареждане на сметката са САМО в салона на новия оператор. За някои това може да бъде голям проблем, но за щастие такива проблеми не се наблюдават от всички.

  10 правила на живота Харви Спектра

в общия

20 минути в кабината на оператора, осем дни чакане. Почти няма проблеми и нов клетъчен оператор, с който може би комуникацията ще бъде по-добра и ще струва по-малко. И това не е само празни думи.

Погледнете лицето на човек, който е недоволен от клетъчния си оператор.

IMG_20140726_140227

И това е той, със стария номер, но с нов оператор. Виждате ли разликата? ????

IMG_20140726_151724

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top