Как да расте брада: Ръководство стъпка по стъпка

От самото начало

Така че решихте да пуснете брадата си. Първият етап от този процес изисква търпение от вас, така че поставете бръснача настрани и изчакайте. Изчакайте поне 20 дни, може би малко повече или по-малко, защото скоростта на растежа на косата за всеки човек има свой собствен. След две-три седмици, всичко, което е предназначено да расте, ще нараства и ще получите представа за ресурсите, които имате.

Възможно е отначало младите леторасти да изглеждат така, и вие ще имате желание да бръснете всичко и да не се занимавате отново с косата на лицето си. Нека панически! На този етап, брадата само придобива сила, така че не бързайте нещата. Дайте я ясна контур има смисъл след около месец на свободен растеж. Между другото, широкото мнение, че от честото бръснене ще бъде по-дебело, няма нищо общо с истината.

Избиране на формуляр

Когато всичко се развива, по-нататъшни развития могат да се развият в два сценария. Понякога се оказва, че вместо брада човек има само острови от растителност с различна степен на плътност. В този случай няма много място за избор. Би било разумно да се занимаваме с варианта с локализиране на косата в една част на лицето, например козя брадичка или английска брада. За плътността на опита не си струва: когато не става дума за гъсталаци по цялото лице, то няма решаващо значение. Много по-важно е точността, така че да се отървете от четините навреме и да имате ясни граници на брадата си.

Ако не се е случило нищо непредвидено и цялата долна част на лицето ви е покрита с дебели власинки, е време да дадете на това великолепие по-ясна контур. При избора на вида брада, да се ръководи от формата на лицето ви.

Layfak: за пълна симетрия, маркирайте очертанията на брадата, заимствана от дамата на сърцето с молив за очи.

  • Овално лице. Тази форма се счита за идеална, а собствениците на други хора могат да я възприемат с помощта на правилния тип брада. Ако по природа имате овално лице, извадихте щастлив билет: коя брада избирате, с голяма вероятност, че ще ви е удобна. Експериментирайте здравето, можете да направите всичко.
  • Кръгло лице. Овалът е, грубо казано, удължен кръг. Съответно, за да изгладите прекомерната ширина на лицето, трябва визуално да го удължите. Това ще ви помогне да направите брада под формата на трапец. Избягвайте мустаци: те само завършват бузите ви.
  • Триъгълно лице. Острият брадичка омекотява обемната брада със средна дължина. Козлето е строго противопоказано, ако не искате да изглеждате като оперен Мефистофел.
  • Квадратно лице. Всичко е ясно: вашият избор – заоблени очертания. Дължина – по желание, но брадата във всеки случай трябва да омекоти линиите на лицето ви. Универсалната версия е тридневна четина.
  • Едно разтегнато лице. Дългата брада – не наведнъж. Строго погледнато, колкото по-кратко ще бъде, толкова по-добре. Можете да експериментирате с мустаци и вариации на тема козя брадичка.

Изключително важно е да се обмисли растежът и съставът. Краткият мъж ще превърне къса брада в градинска джудже, а голям мъж с малък космат ще изглежда доста странно. Колкото повече сте по-високи и физически по-силни, толкова по-впечатляваща брада можете да си позволите.

И още едно универсално правило, което трябва да се използва независимо от вида на брадата ви: няма косми около врата. Бузите, разбира се, също са по-добре да се бръснат, но има възможни варианти, но с шията на всички стриктно: 2-3 см над ябълката на Адам – ​​зона, която е без растителност.

Инструкции за поддръжка

Всяка брада изисква внимание. Поддръжниците на пълната естественост обикновено са тъжна гледка, всякакъв вид предизвиква мисли за геоложки експедиции и фестивали на авторската песен. Това едва ли е впечатлението, което искате да създадете.

Арсенал от артикули, които се нуждаят от всякакви самоуважаващи се брадати, по-скоро скромни: детергент, гребен и добър тример. Масло, восък и други парченца от бръснарница – по Ваша преценка. Животът показва, че можете лесно да се справите без тях.

Брадата абсорбира абсолютно миризми. Проведете експеримент: яжте един ден на shawarma с чесън сос, и вечер предлагат дом, за да познаете какво сте вечеря днес. За да не превърнете брадата в хранилище на спомени за вашата храна, я мийте редовно. Можете да използвате специален шампоан, но всеки мек препарат също ще излезе. Сапунът не е опция: той драстично изсушава кожата, оттук и сърбеж, раздразнение и чувство на стягане.

Греблото е необходимо не само за собствениците на дълги бради. Почти всяка растителност на лицето изглежда по-добре, когато се пени и изглажда. Освен това тази процедура замества масажа, който е полезен за ускоряване на растежа на косата.

Друг lifhak: да направят бодлива брада малко по-мека, преди да се пени, нанесете върху нея 3-4 капки бадемово масло.

Тример – истински универсален инструмент. Той е приятел, приятел и брат на който и да е носител на брада. Чрез определяне на определена дължина на прически, можете да дадете божествен вид на дълга растителност и да поддържате четините в перфектно състояние. Тя може да замени дори машината за бръснене: извадете гребена за дюзите и постигнете перфектна гладкост.

Критерии за добър тример: настройка на дължината с точност до 0,2 мм, висококачествени ножове от неръждаема стомана, удобна система за почистване и възможност за работа както от мрежата, така и от батерията. Защита от влага – по Ваша преценка.

Как да развъждате брада
Тример Philips BT9290

Новият тример на Philips BT9290 улеснява придаването на брада на чисто и симетрично оформена форма, благодарение на своята лазерно управлявана технология. Лъчът показва линията, по която искате да пресметнете буйната растителност.

Красива брада е работа. Не особено сложно, но постоянно. Не се страхувайте да експериментирате, растат, бръснете и отново растат. Всеки човек дължи брадата си поне веднъж в живота си.

Loading...