Как да увеличите живота на батерията на MacBook и да удължите живота му

Apple е много чувствителен към качеството на компонентите в своите продукти и това се отнася и за батериите. Автономното време на работа на macbukov е много повече, отколкото при други лаптопи, въпреки това съвсем скоро това на хитър започва да намалява. Към този момент дойде възможно най-късно, има някои прости съвети, за да следват, че ще бъде в състояние да поддържа батерията в добро състояние по време на целия им живот, до закупуването на нов MacBook.


Разделяме всички препоръки в две категории, първата ще ви помогне да се грижите за вашата батерия в краткосрочен план, т.е. те са насочени към удължаване живота на батерията от едно зареждане; последните са по-далечни и по-загрижени за запазването на живота на батерията за дълго време.

Част 1: Увеличете живота на батерията

Използване на опции за пестене на енергия

Настройките за пестене на енергия в OS X всъщност са минимални, но работят и това е един от начините за увеличаване на живота на батерията.

Screenshot от 2014-06-27 на 14.22.35

Отворете системните настройки и отидете в секцията Спестяване на енергия. С помощта на плъзгачите определяте времето, след което дисплеят ще се изключи и вашият Mac ще премине в режим на заспиване. Тук можете също да посочите дали да изключите компютъра от режим на заспиване, за да получите достъп до мрежата и да забавите дисковете, което също засяга спестяването на енергия.

Снимка от 2014-06-27 в 8.56.21

Освен това можете да използвате устройството за планиране, за да конфигурирате автоматичното включване / изключване, да преминете в сън или да рестартирате в определено време и в определени дни. Ще бъде полезно да не държите MacBook постоянно, например, ако трябва да се свържете дистанционно с него, когато сте извън дома.

Деактивирайте Wi-Fi, Bluetooth и затъмняване

Безжичните интерфейси се отнасят до тези функции и технологии, които продължават да работят на заден план, дори и да не ги използвате, за да можете безопасно да ги изключите, ако в момента нямате нужда от тях. По този начин можете да спестите около половин час-час автономно време за задачи, които не изискват мрежова дейност. Опитните потребители да знаят как да деактивирате Wi-Fi и Bluetooth, но и за начинаещи, аз ви напомня, че това може да се направи чрез натискане на съответната икона в лентата с менюта (където може да се включи отново).

В допълнение към това, си заслужава да се спомене яркостта на дисплея, който също има значителен товар върху батерията и намалява живота на батерията. Ако сте деактивирали опцията автоматично да коригирате яркостта, препоръчвам да я включите. Е, не забравяйте ръчното настройване с функционалните клавиши. Понякога, при спешни случаи, можете да намалите нивото на яркост до минимум и да се удължите за 30-40 минути.

Деактивиране на ненужните периферни устройства

Очевидно, захранването на периферните устройства, свързани към вашия MacBook, създава допълнително натоварване на батерията, което намалява живота на батерията. Всички USB флаш устройства, твърди дискове, дискови устройства и други устройства трябва да бъдат изключени, ако в момента нямате нужда от тях. Ако имате инсталиран вътрешен SuperDrive, не забравяйте да го извадите от него.

Надстройване до OS X Mavericks

Текущата версия на OS X 10.9 Mavericks, представена миналата есен, буквално е пълна с функции, насочени към повишаване на енергийната ефективност. да се спирам сега няма смисъл, тъй като ние описани подробно всички функцията за Маверикс в голям проучване, но повярвайте ми по дума, че дори и на стария MacBook Pro след надстройката се получи “втори живот” от гледна точка на живота на батерията.

Ако по някаква причина не сте актуализирали по някаква причина, ви препоръчвам да направите това, особено след като актуализацията е напълно безплатна и можете да го изтеглите безопасно от Mac App Store.

Част 2: Удължаване живота на батерията

Диагностика и мониторинг на батерията

Screenshot от 2014-06-27 в 14.15.48

Много е важно да наблюдавате състоянието на батерията на вашия MacBook, така че първо трябва да се погрижите за това. За тази цел, всеки подходящ инструмент профилиране като свободното батерия Diag, която разказва за батерията буквално всичко: оригинала и настоящите възможности, здравето на батерията, броят на циклите и др. След инсталирането иконата на приложението ще бъде поставена в лентата с менюта, откъдето можете да намерите най-пълната информация.

Използването на Battery Diag, в съчетание с други съвети от тази статия ще ви позволи да идентифицирате различни проблеми, които по някакъв начин влияят върху живота на батерията на MacBook и живота на батерията.

Излагане на температури

Работните температури имат значителен ефект върху живота на батерията. Те обикновено зависят от начина, по който използвате и съхранявате своя MacBook. Apple ясно показва температурата, например за моя MacBook Pro (и дори за вашите също) работната температура, което позволява работа са в диапазона от + 10º C до + 35 ° C. Трябва да се подчертае, че най-добре е температурата, сближаване на maksimalnoe стая, която е + 22 алкохолни градуса C. Като цяло, тези препоръки са спазени “автоматично”, защото всички ние сме истински хора, а ние твърде неудобно да работят при високи или ниски температури. Въпреки това, не напълно игнорира това, защото има хора, които обичат да лежат с вашия MacBook на легла или дивани, където те стават “горещи”, заобиколен от възглавници, както и поради липса на естествена циркулация на въздуха. В такива случаи няма да е излишно да се използва твърда повърхност, специална стойка или маса.

предотвратяване

Смята се, че модерните литиеви батерии не се нуждаят от грижи и поради това не изискват специално внимание на циклите за зареждане и разреждане. Въпреки това някои експерти все пак препоръчват да се спазват разумни правила, а именно: да не се допуска дълбоко зареждане на акумулатора и продължителна работа от мрежата. С дълбоко освобождаване от отговорност, мисля, че е разбираемо, това има пагубен ефект върху капацитета на батерията. Но периодично изключване от мрежата и работата с вътрешна батерия е необходима, тъй като MacBook постоянно свързани към мрежата, батерията работи в-тежки условия от под бавен заряд-разряд в диапазон от 40-80%.

По този начин е препоръчително поне веднъж седмично да изключите MacBook от мрежата и да работите с батерията, като я освободите на 40-60%. И два пъти годишно е необходимо да се извърши пълен цикъл на освобождаване от отговорност до 20% (когато самата мак е помолен да се зарежда) и да се зареди до 100%.

Дългосрочно съхранение

Makovody рядко оставят домашните си любимци повече от няколко часа, но все пак, има моменти, когато трябва да отидем някъде за дълго време, оставяйки другата от алуминий с ухапан ябълка у дома. В този случай, както при операцията, трябва да следвате прости правила.

Първо, не забравяйте за температурния режим. Apple може да съхранява вашето устройство при температури от -25º C до + 45 ° C, обаче, и се препоръчва, че температурата да бъде възможно най-близо до + 22 алкохолни градуса C. Това означава, че не трябва да ги оставят под лятното слънце на перваза на прозореца или в неотопляеми помещения през зимата.

На второ място, трябва да помните батерията, защото с дългосрочно съхранение тя страда най-много. Преди да оставите своя MacBook дълго време (повече от 6 месеца), да го освободите от него и да го запазите в такова състояние, не се препоръчва пълно зареждане до 100%. И, разбира се, не забравяйте да го изключите напълно, за да избегнете дълбоко освобождаване от отговорност и евентуална загуба на вашите данни.


Има ли някакви въпроси, коментари или предложения? Добре дошли в коментарите – винаги се радвам да говоря и да помогна. Остани с нас, има още много да дойде!