5 najboljih aplikacija za uređivanje fotografija na iPhoneu i iPadu

Poput fotoaparata iPhone, urednici za mobilne uređaje postaju sve bolji svake godine, a osjećamo da trebamo manje i manje tradicionalne računalne programe. Primjene iz ovog članka izravno potvrđuju ovo.

1. Adobe Lightroom CC

Lightroom CC je jedan od najboljih programa za organiziranje i uređivanje fotografija na računalu. Njezin mobilni klijent donosi osnovne značajke radne površine Lightroom CC na iPhone i iPad. Možete postaviti postavke svjetla, oštrinu i boje za besplatno, obrezivanje slika i primijeniti različite efekte na njih. Plus, Lightroom CC čita RAW datoteke, koje ne mogu priuštiti svaka aplikacija.

Ali program je stvarno otvoren nakon što je pretplata napravljena. Za 349 rubalja mjesečno Lightroom CC će sinkronizirati uređene slike između mobilnih i stolnih verzija i osigurat će 100 GB za pohranu slika u oblaku. Osim toga, pretplatnici mogu pretraživati ​​po imenu objekata na spremljenim fotografijama, ispravljaču geometrije, kao i mogućnost uređivanja samo odabranih područja na slikama.

Program je prikazan u dvije zasebne verzije za iPhone i iPad:

2. Adobe Photoshop Fix

Još jedna aplikacija tvrtke Adobe. Photoshop Fix je rođak desktop Photoshop, namijenjen retuširanju fotografija portreta i drugih slika na mobilnim uređajima. Aplikacija sadrži mnoge korisne i moćne alate za ispravljanje nedostataka izgleda ili neuspješnih fotografija. Možete promijeniti oblik lica, maskirati oštećenja kože, podesiti ton i još mnogo toga. I sve to je vrlo povoljno za napraviti na malom zaslonu iPhone.

Svi programski alati dostupni su besplatno. Ako imate račun za Creative Cloud, možete sinkronizirati sve izmjene koje ste napravili u Photoshop Fixu s desktop verzijom programa Photoshop.

3. Snapseed

Snapseed je izuzetno popularan u App Storeu i tradicionalno prima laskavu rejtu iz tehnoloških publikacija. Uspješno kombinira korisničko sučelje i impresivan broj alata od regulatora oštrine i perspektive do četkica i funkcija ispravljanja točke. Snapseedom možete radikalno mijenjati slike po svom ukusu za nekoliko sekundi. Osim toga, aplikacija ima dobru zbirku filtara.

A što je posebno lijepo, Snapseed ne sadrži reklame ili ugrađene kupnje – besplatne su vam sve značajke programa.

4. VSCO

VSCO je najbolji urednik za lijence. Aplikacija se fokusira na brzo mijenjanje fotografija pomoću različitih efekata. Ako vam se ne sviđa smetnja s ručnim postavkama, možete dodati slike u VSCO i pretvoriti ih pomoću ogromnog broja različitih filtara. No imajte na umu da je većina dostupna samo u okviru plaćene, iako jeftine pretplate – za 1.250 rubalja godišnje.

Istodobno, VSCO omogućuje ručno editiranje fotografija. Program ima osnovni skup alata pomoću kojih možete obrezati slike, podesiti sjene, boje, ekspoziciju i ostale karakteristike. Dodatno, svaki filtar sadrži vlastite parametre, koji se mogu mijenjati na diskreciju korisnika.

5. PicsArt

PicsArt je namijenjen korisnicima koji aktivno objavljuju slike na društvenim mrežama. Aplikacija u potpunosti odgovara najnovijim trendovima poput priča na Instagramu i omogućuje dodavanje naljepnica, maski, teksta i primjenu svih vrsta efekata na fotografiju. Uz to, također možete napraviti kolaže, izrezati ulomke i crtati. Priloženi su alati za ispravljanje boja, zasljepljivanja i drugih značajki slike.

U besplatnoj verziji aplikacije prikazuju se oglasi, ali to možete onemogućiti tako da plaćate pretplatu za plaćanje 349 rubalja mjesečno (165 rubalja mjesečno ako plaćate godinu dana unaprijed). Pretplatnici također imaju neograničen pristup vrhunskim naljepnicama, fontovima, pozadinama i drugim sadržajima.

  Top 10 upravitelja lozinki prema inačici Lifehackera

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top