Mi a teendő, ha találkozunk egy kóbor kutyával: biztonsági szabályok és védelem

Mivel a férfi legjobb barátja, a kutya veszélyes ragadozó marad, és egy kóbor kutya ragadozó, aki szabadon sétál a városban. Míg az utcagyerekek problémája eléggé éles, jó előre tudni, hogy miként lehet elkerülni a konfliktust velük és minimalizálni a veszteségeket kudarc esetén.

Miért támadnak a kóbor kutyák

Fő okok:

 • Egy személy irritáló akciói, félelem. Lehet, hogy a kutya nem vette észre a férfit, mígnem jött, vagy a lába bosszantó vibrálás, amikor fut, kerékpár küllők ragyogás, hangos zörgés hangok, erőszakos mozdulatok, az illata alkohol.
 • A pihenés és etetés területének védelme. Annak ellenére, hogy minden kóbor kutyát vagy csomag meglehetősen kiterjedt „érdekszférájába”, akkor hevesen védik a kis területet, ahol rendszeresen etetik, vagy ha egy nyomortanya rendezett kutyák kölykök.
 • Unalom. A kutya úgy döntött, hogy alkalmas játék vagy vadászat.
 • A kutyának van veszettsége, és nem volt szerencsés, hogy körüljön.

Elhaladunk bármilyen ismeretlen kutya, próbálja tettetni, hogy nem figyel rá. Ha lehetséges, kissé eltérjen a tervezett útvonaltól, hogy a kutya legalább 2-3 méterre kerüljön. Tartsa szem előtt, de nem néz a szemébe (ez látható lesz, mint az agresszió, próbálja valahogy nézni a szemébe egy kutya kötve), nem meggyorsította lépteimet, nem néz vissza, ne próbálja meg beszélni a kutya vagy a figyelmét egyébként. Kivétel: ha átmegy, de nem látja. Akkor nem árt az lesz, hogy köhög, például, hogy győződjön meg arról, hogy nem megijeszteni a kutya, hogy közel. A kutya meg kell értenie, hogy ez nem érdekel téged. Ön nem igényli területét vagy ételeit.

Ha a kutya ordít, elnyeli a homlokát és oldalra vagy ugatott, először becsülje meg a távolságot. Ha tőled a kutya jó 10 méter, akkor közeledik meglehetősen kényelmes, valószínűleg ő jobban fél, mint te. Jobb, ha úgy teszel, mintha nem figyelnéd rá. Menj hová mentél! Ne gyorsítsátok fel, de légy magabiztos lépéssel.

Feltételezheted, hogy felvensz egy bottal, egy kővel, vagy tényleg emelsz valamit. A rohadt kutyák általában kellemetlen tapasztalattal rendelkeznek az ilyen tárgyakkal való kommunikációban, és valószínűleg inkább nyugdíjba vonulnak.

Ha az Ön távolsága kevesebb, mint 5 méter, nem emelhet ki valamit a talajról! Hajlítás az objektum felett, akkor a kutyának kiváló lehetőséget kap arra, hogy azonnal megragadjon a nyakán. Először is, próbáljon meg kemény hangon csavarni, mondja: “Kifelé! Fu! “. Feltételezed, hogy van valami a kezedben és hogy készen állsz arra, hogy kihasználd.

  Hogyan élni a nyílt tengereken?

Ha a kutya létre elég erősen, fülsiketítő ugat, akkor megáll, vagy úgy viselkedik, mintha veled játszani: fut, gyengéden harapdálta a lábát, a padló felsőruházat, elszalad, felugrik és újra fut – nagy esélye, hogy megtámadják. Ha a sír és a fenyegetések nem segít, hagyja abba, hogy egy lépést előre, dobja a kutya egy darab föld, kő, bot. Ha a kutya megállt vagy visszavonult, ne folytassa.

Ez különösen akkor fontos, ha egy csomaggal találkozik. Miközben a legnagyobb arrogáns kutya mögött jársz, mögötted megtámadod a többieket. Várjon 5-10 másodpercet, és folytassa az eredeti útvonalon. Szóval tudni fogod, hogy ha nem ér hozzá, akkor nem fogod megérinteni. Mindenkinek még van esélye a veszteségek nélkül eloszlani. A kutya folytathatja a törekvést, ha elfordul. Ne pánikoljon, ne nyúljon rajta újra, lazítsa meg a táskáját, kalapját – bármi. Dobj még egyet. Lehet, hogy ismételje meg a fenti lépéseket többször, de hamarosan ez az egész: a sugara a védett terület a kutya kicsi, nem valószínű, akkor kísérti meg, több mint 20 méter.

Remélem, soha nem lesz szüksége erre, de a következő bekezdést érezni kell most, biztonságban kell lennie. Ha, a farkával, és fülsiketítő ugató kutya gyorsan fut, nem válaszol a fenyegetésekre, vagy azt követően minden manipulációt mégis megpróbálja megharapni, vagy leüt, míg a diplomácia vége. Minden, a civilizáció vége. Nem kell egy kényelmetlen miniszoknya, ami abszurd zaderotsya, nem drága öltönyt, egy zsákba nem feküdt semmi, ami sokkal fontosabb, mint az életed. Az interjú, amelyre mész, próbálja keresni szalonképes, akkor soha nem fog megtörténni, ha most nem kap a mélyben a barlang ember elme, kész megölni.

Dobja el az undorodását. Most már készen kell állnia a csontok megtörésére, a nyakát összehajtogatni, kiabálni, kiabálni, kinézni és rettenetes dolgokat tenni. Halálos veszélyben vagy.

Mint védeni

Természetesen, még akkor is, ha minden nap a kutyákkal megy keresztül a munkahelyen, nem valószínű, hogy veled akar egy baseballütőt hordani. Határozza meg magát a mindennapi élethez szükséges tételekhez, de legyen elég erős ahhoz, hogy veszélyt jelenthet. És nagyon fontos, hogy ezeket az elemeket egyetlen könnyű mozgással nyerhessük el.

 • A fésű fém, hosszú vékony fogantyúval.
 • Golyóstoll fém tokkal.
 • Hosszú kulcsok a garázshoz vagy az ajtóhoz.
 • Esernyő. Jobb, ha pajzsot nyitnak, a sebezhető testrészeket fedik le, vagy a kutyát megijeszik, és hirtelen megnyitják a fang előtt.
 • Csomagot. Pszichológiai támadás: a levegővel töltött csomag félelmetesnek tűnik egy kutya számára. Egy másik csomag befojthat.
 • Világosabb. Amikor a gáz maximálisan megcsavarodik, néhány másodpercig jó láng keletkezhet.
 • Érmék a súlyozáshoz. Ha csak kulakjai vannak az eszközben, legalább hatékonyabbá tegyük azokat. Még mindig dobhatsz érméket a kutya arcába, ha tényleg sok trivia van.
 • Tűsarok (igen, én is sajnálom előre a csapok, de nélkülük akkor lesz stabil, és nincs egy vékony erős sarok szembe a támadó kutya – megfizethetetlen).
 • Elemeket, hogy megtalálja körül a földön, hógolyó, nagy köveket, (hogy dobja a kutya, ha a kövek sok alapján kell alkalmazni bénító sztrájkok, ha a kő egyik), homok, föld, apró kövek (dobni az arcát egy kutya próbál bejutni a szemébe, az orrába vagy a szájába).

  5 egyszerű csomó, amit használhat

Nos, ha valódi önvédelmi eszközökkel rendelkezik, de nem mindig az, ami védelmet nyújt az embertől, alkalmas egy kutya számára. Például az idegi gáznak nincs hatása rá. Sokkal hatékonyabb lenne paprika spray, vagy mustár, ha van ideje, hogy teljesíti azt a kutya útját, így ő megüt a gázfelhő előtt eloszlatja a szél. Az áramütés a levegőbe engedhető, hogy megfosszák a kutyát az ózon tüskével és szagaival. A vastag gyapjú és aljszőrzetű nagy kutyák esetében az elektromos kisülés önmagában is haszontalan lehet.

Hogyan védekezhetsz

Biztosan mindenki azt mondta, hogy a kutyák félelemtől és harapástól csak azokat érzik, akik félnek tőlük. A félelem azonban nem az egyetlen olyan érzelem, amelyet a kutya ért. Ha a félelem helyett az örömöt ábrázolja, akkor nagyon agresszív kutya lehet. Viseljétek magatokat a dobozon kívül.

Ha egy kutya megtámad téged, fedjük sérülékeny testrészek: fej dönthető, áll, amely a torok, meg előtte a táska, kézzel tekert sálat, vagy hüvely felsőruházat stick (bármit!), És megy, hogy megfeleljen az kiáltással öröm: „Nos nakonets akkor! Most én vagyok! “(A szavak megválasztását a lelkiismeretemben hagyom, de a kiáltásnak hangosnak kell lennie, ugyanakkor vonzza a figyelmet az emberek körül). Ha megtanulod, hogy bejusson egy vadember állapotába, akkor nem lesz kényelmetlen a friss kutyahús fogyasztására. Próbálj meg ne haragudni. A haragját félelemnek fogják tekinteni. Mindaz, amit sugározzon, a győztes bizalma.

Ne felejtsük el, hogy a kutya fő fegyvere a fogak és a súly. Nem fog karmokkal karcolni. A kutya tipikus viselkedése a támadás során egy ugrás, leütés az ellenfél és a későbbi harapások. Amikor ugrálsz, próbáld ki a Dodge-ot, ez csökkenti a kutya bizalmát képességükben. Ha van egy táska, kalap, felsőruházat, tedd előtted. Ha nincs semmi, tegye be a tenyerét. A megsebzett kéz a legkisebb a rossz. A kutya támadja ezt az objektumot, és lóg rajta. Ne hagyd el! Húzd magad!

  Hogyan Kindle Tűz: 10 szokatlan módon

Bár a kutya próbál megragadni a pajzs vagy eltörhet a fogát, alkalmazza azt fújja a veszélyeztetett testrészek: a orrhegy, az orr, a szem, a nyakszirti része a helyén a fülek mögött, a napfonat, a nemi szervek, a farkcsont, az ízületek lábak. Ne szórakozz ezeken a helyeken, remélve, hogy a kutya félni fog. Minden, amit el tudsz érni, meg kell legyőzni annyira fájdalmasan; mindent, ami a kezedbe került, meg kell törni. Ha van ereje, hogy leüt a kutyát, hogy le és élesen csökken a térdét, megtörve a bordák. Ne feledje: most az egyetlen törekvés az ellenség elpusztítása.

Ha több kutya van, próbáld meg ne hagyd magad körül. Használjon minden lehetőséget arra, hogy elhagyja a csomagolás által védett területet, de mindenképpen ne fusson.

Tanácsok közvetlenül releváns a harcot a kóbor és kedvtelésből tartott kutyák, de egyébként szükséges az otthoni, hogy a korrekció: pánik családi kutya, ha ez mellett a házigazda, akkor nem, ugorja át ezt a lépést. Ha a gazda nem siet, hogy húzza magam tőled kedvence, meg kell próbálnia, hogy esik vissza, ha a kutya nem fogja látni. Az a vágy, hogy a kutya tulajdonosával való vizuális érintkezés nélkül támadjon, élesen csökkent.

A kutya által okozott bármilyen károsodást alaposan le kell mosni szappannal és vízzel, és a vészhelyzetben rögzíteni kell. A nem megfelelő, atipikus viselkedésű kutya felháborító lehet. A fertőzés átvitelét is előfordulhat, ha a fertőző anyag, jellemzően nyál, közvetlen érintkezésben a nyálkahártyával vagy friss sebek az emberi bőrt. A veszettség gyógyíthatatlan és gyors oltást igényel. A jó hír az, hogy már nem “40 darab a hasban”, de csak hat a vállán, egy bizonyos mintán 90 napon keresztül. Ha lehetősége van arra, hogy megfigyeljen egy állatot, akit megharaptak, és 10 napon belül nem mutat semmiféle veszettséget, megállíthatja az oltást.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top