Hogyan élni a nyílt tengereken?

Meddig maradhatsz a nyílt tengeren?

Valójában – sokáig. Az egyik legszembetűnőbb eset a XVIII. Században történt William Blay kapitánnyal és csapatával. Miután a lázadás a hajón „Bounty” Captain és hűséges ember landolt egy fából készült hajó hossza hét méter, így őket a minimális élelmiszer-ellátás és az édesvíz.

A tengerészek 47 napig maradtak az óceánban. Még az európai kolónia felé is eljutottak, és a 6.700 kilométeres utat keresztezték anélkül, hogy iránytűvel és térképpel rendelkeznének, kiválasztva egy irányt egy szextant segítségével.

Túlélni a tengeren: William Bly
Robert Dodd, “A lázadó”

Ebben az évben a “Mutiny” show kilenc olyan résztvevője, amely már a Discovery Channel-on van, megismétli az útvonalát ugyanazon a hajón és azonos felszereléssel. Tehát, ha tényleg megmaradsz a vízen, megnézheted magad – nézd meg a műsort kedden 22 órakor.

Mi a legfontosabb a túlélésért?

Ironikus módon a túlélés kulcsa nem élelmiszer vagy víz, hanem béke. Utazó és orvos Alain Bombard volt győződve arról, hogy emberek halnak meg a tengerben nem azért, mert az időjárás és a nehéz körülmények között, hanem azért, mert a depresszió és a félelem, hogy okoz számukra, hogy hibáznak. Az ő elmélete megerősítette, hogy az óceánon úszni mentőcsónak nélkül élelem és vízellátás nélkül. Ő kapott egy nagyon nehéz út, hanem azért, mert vészhelyzetben, például, amikor egy hajótörés, nem probléma, hogy az óceánon – meg kell várni a segítséget.

túlélni a tengerben: mit kell túlélni
Christopher Johnson / Flickr.com

A nyílt tengereken való viselkedés a túléléstől függ: a pánik miatt az emberek hibákat követnek el, rossz döntéseket hoznak, túl sok felhajtás és mozgás, és az energiát védeni kell. Rossz dolgok történtek már – a nyílt tengeren vagy. Nincs idő szenvedni, ki kell mennünk.

Hogyan lehet energiát megtakarítani?

A tengerben vagy az óceánban, túl sok tevékenységgel veszítünk túl sok energiát a túléléshez. Ha a vízben tartózkodik, akkor a lehető legkevesebbet kell mozgatnia, és meg kell találnia egy úszó tárgyat, amelyhez csatlakozni fog. Nagyon függ a víz hőmérsékletétől, de az úszáshoz szükséges eszközöket még meleg tengereken is meg kell keresni.

  Mi a teendő, ha találkozunk egy kóbor kutyával: biztonsági szabályok és védelem

Ha tutajra, csónakra vagy valamire, ami a víz felszínén marad, próbáljon felmelegedni és kiszáradni, és körülnézzen. Válasz mindent, amit fel tudsz venni. A nyílt tengeren minden tárgy hasznos.

Hogyan lehet kivonni az édes vizet?

A legnyilvánvalóbb, de nem megbízható forrás az édesvíz csapadék. Próbálja meg felkészíteni a kapacitást, ahol összegyűjti az esővizet: konzervdobozok, cipők, lebegő műanyag, vastag levelek, táskák, táskák.

Egy másik módja egy ital megtalálásának, hogy egy lepárlót készítsen. Két tartályt (nagy és kicsi), valamint vízálló anyagot: egy darab polietilént, egy tasakot. Egy nagy tartályban gyűjtsön sós vizet, tegye bele egy üres kis tartályba. Csomagolj egy csomagot vagy más anyagot egy nagy tartály szélére, és tegyen egy kis terhet a közepére. A víz elpárolog és a filmre telepszik. A cseppek a doboz közepére csúsznak, és üres tartályba esnek. Így lesz egy kis friss víz.

túlélni a tengerben: hogyan kell kitermelni az édes vizet
Az édesvíz kitermelésének módja

Talán a kondenzációs termék önmagában kondenzációt eredményez. Gyűjtsd össze, még akkor is, ha meg kell nyalni a csónakot.

Ne felejtsük el, hogy az algák és a halak is tartalmaznak friss vizet, így ha sikerül elkapni az ételt, akkor az ételhez egy kis folyadékot is kap.

Hogyan lehet ételt kapni?

Ironikus módon, az étel az óceánban, minden többé-kevésbé normális. Pan Lien, egy kínai tengerész, a második világháború után a nyílt tengeren tartotta a harcot, és 133 napig élte az életmentőt. Ő is sikerült élelmiszereket készíteni, mert állandóan magának ételeket készített, és rúdszerű anyagokat készített a horgászbotokból.

Próbáld kitalálni, hogy mit kell horgászni. Bármelyik kötelet, fonalat, amelyet ruhákból, díszekből, tüskékből, fedelekből a konzervdobozokból húznak ki. Az első halászati ​​csali lehet egy szál, akkor lehet használni a maradványait már elkapott halat.

Még akkor is, ha a halakat nem fogják be, lehetséges a plankton és az algák erőssége.

Az összegyűjtéshez minden ruhadarabot (ruhadarabból) kell elszállítani, egy “hálót” alkotni, és elkapni az óceán kis lakóit. Az íz természetesen így van, de túléléshez nem szükséges választani. De az algák segítenek megakadályozni a skorbut fejlődését.

  Hogyan Kindle Tűz: 10 szokatlan módon

Általában van mindent, amire szüksége van, hogy elkapják (ha csak friss és nem mérgezőnek tűnik): teknősök, rákok, madarak. A sivatagi területeken tollak néha nem félnek az emberektől, és csalik és hurok segítségével fogják el őket.

Túlélni a tengerben: madárcsapda
Csapda tengeri madarak számára

Haladéktalanul halat kell kapnia, amint a tengeren tartózkodik, még akkor is, ha egy életmentő télen van, és van egy meghatározott háromnapos étrendje. Senki nem mondhatja biztosan, mikor leszel a mentő, és mennyi ideig kell megnyitnia az adagot. Cselekedj azonnal.

Hogyan védekezhetsz a veszélyektől?

túlélni a tengerben: hogyan védekezzen a veszélyektől
Jeff Kubina / Flickr.com

Elképzelhető, hogy a tengeri veszélyforrásokra való felkészülés elméletileg lehetetlen, de érdemes emlékezni:

  • Ha a vihar közeledik, akkor a raft stabilitásához minden nehéz dolgot át kell tolni a középpontba. Ugyanez vonatkozik az emberekre is – a hajó közepén mozog, úgyhogy a hullámok nem fordulnak el.
  • Próbálja megvédeni a fejét és a bőrt az ultraibolya sugárzástól. A nyílt tengeren, ha kevés ivóvíz van, a napégés nehezebb. Fényes fény tükrözi le az óceán felszínét, és ez a ragyogás súlyosan károsíthatja a szemét, ezért vigyázzon a szemére, és ne nézzen állandóan a vízre.
  • Ha halat fog, ne kösse össze a horgászzsinórt és a kötelet a kezeivel vagy a lábával. Egy nagy hal húzza a kampót olyan erővel, hogy nem sérülések nélkül.
  • Legyen óvatos, és ne próbálja túl nagy halat húzni. Felboríthatják a hajót.
  • Ne vegyen be halat tűvel és tüskével. Nemcsak akut, hanem mérgező is lehet.

Hogyan találjuk meg a földet?

Tény, hogy ha hajótörött vagy, akkor a legjobb, ha senki sem mozoghat és nem maradhat bárhol, bár nehéz az óceánban. A mentési műveletek elsősorban a baleset területén zajlanak.

Ha valamit értesz a navigációban, akkor jó, ha a fordított pályán fekszel és visszatérsz a földhöz ugyanúgy, ahogy megyél.

túlélni a tengerben: hogyan lehet földet találni
Alexander Boden / Flickr.com

Ha nincs kéznél navigációs eszközök, és nem érti a csillagos ég, és nem tudom, hogyan kell irányítani egy tanfolyamot, hogy megtalálják a föld lehet véletlen vagy közvetett bizonyítékok: a föld felett megy a felhők vihar, hogy elérje a villám, ahogy közeledik a part felbukkanó baromfi . Egyes területeken elég messze vannak a nyílt tengeren, de a szárazföldön természetesen még sok más van.

  5 egyszerű csomó, amit használhat

Hogy ne merészkedj a nyílt tengeren?

Ahhoz, hogy eljusson a földhöz, tiszta fejjel és magabiztossággal kell rendelkeznie a képességekkel, de a legnehezebb megtartani őket. A magányos utazók által követett szabályok segítenek:

  • Telepítse és kövesse az üzemmódot, legalábbis néhányat. Ha nem vagy egyedül, rendeljen feladatokat és rendelje át a felelősséget. Az, hogy állni kell az órákon és a munkád része, segít készen állni, és nem esik a kétségbeesésbe.
  • Tartson naplót vagy naplót, ha felvehet. Segít a gondolatok és tervek egyszerűsítésében.
  • Munkát. Fogj halat, gyűjts fel algákat, vigyázz a földre, jöjjenek létre új módszerek a régi tárgyak használatához. Mindent megtesz, hogy ne legyen időben megbánni a helyzetedet.
  • Próbálj meg minél távolabb mozogni. Úszni, ha az időjárás megengedi, és biztos benne, hogy képes lesz visszatérni a tutajra vagy a hajóra.

Ne feledje, hogy még a legnehezebb körülmények között is fennmaradhat. Kilenc ember a “The Mutiny” kiállításon mutatják ezt példájukkal. William Bligh kapitány útján próbálják bizonyítani: az emberek erősebbek, mint gondolkodni szoktunk.

Tekintse meg a “Megtorló” programot a Discovery Channel-on minden keddről november 22-én, november 28-án.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top