4 разширения за Chrome, които незабавно превеждат избрания текст

1. LinguaLeo Английски Преводач

Освен превод, LinguaLeo English Translator показва преписа на думи и илюстрации към тях. Разширението може да излъчва оригиналния текст с помощта на синтезатор на реч. Най-доброто от всичко е, че работи с отделни думи или фрази, показващи няколко опции за превод. Но той също така може да превежда не твърде обемисти фрагменти от текста.

LinguaLeo Английски Преводач

Този преводач е част от онлайн услугата LinguaLeo, която помага да се научи английски речник. Ето защо, LinguaLeo English Translator има едно голямо предимство. Можете да запазите избрани думи и фрази, след това да ги запомните с лексикални и специални упражнения на сайта или в сервизните приложения. От друга страна, разширението се превежда само от английски.

За да видите прозореца с резултата, можете да изберете текста и да се обадите на LinguaLeo English Translator чрез контекстното меню. Но ако трябва да преведете една дума, просто щракнете двукратно върху нея с левия бутон на мишката. Разширението поддържа и превод на обаждания с горещи клавиши.

2. “Google Translator”

Ако не знаете, Google Translator също има разширение за Chrome. Поддържа много езици и се справя добре както с отделни думи, така и с различни варианти на превод и с дълги текстове.

Google Преводач

“Google Translator” автоматично описва оригиналния език (макар и не толкова точно, колкото би искал). С вградения синтезатор на реч можете да слушате приблизителното произношение на думи.

В зависимост от настройките разширението показва превода веднага след едно от действията на потребителя: избиране на текст, кликване върху съответния бутон на лентата с инструменти или кликване върху иконата, която се появява близо до избрания текст.

  Създайте профил в LinkedIn: изчерпателно ръководство

3. Конверсионен контекст

За разлика от другите преводачи, разширението Reverso Context не интерпретира изразителните фрази с алгоритми. Вместо това тя търси в мрежата съответните преводи на завършени преводи, направени от хора, и ги произвежда като резултати. И тъй като никой алгоритъм не разбира контекста, а също и човешкото същество, контекстът на Reverso често заобикаля конкурентите, когато става въпрос за сложни речеви завои.

Конверсионен контекст

Думите и разширенията на кратките фрази се превръщат в изскачащ прозорец. Но ако изберете много думи, тогава приложението ще ви пренасочи към отделен сайт, където ще ги преведе в обикновен онлайн преводач и без да вземе предвид контекста. Reverso Context поддържа повече от 12 езика, включително английски и руски, и автоматично може да определи оригиналния език.

Извикайте прозореца с превод на избраната дума или фраза чрез контекстното меню. След това Reverso Context ще покаже резултатите заедно с примерите за използване. Разширението може да изрази речта, да съхрани историята на преводите и да включи речник, в който можете да запазите любимите си резултати, за да ги прегледате в приложения или в уебсайта Reverso Context.

4. ImTranslator

ImTranslator комбинира няколко преводачи: Google, Bing и неговата собствена. Можете да превключвате между тях, като използвате три раздела, които се показват в изскачащия прозорец. По този начин потребителят получава веднага три различни преводи на избрания текст.

ImTranslator

ImTranslator разпознава много езици и автоматично определя оригиналния език. Разширението е в състояние да изрази речта, да съхранява историята на резултатите и да превежда както отделни думи и фрази, така и дълги фрагменти от текста.

  35 сайтове с промоционални кодове за икономично онлайн пазаруване

Можете да извикате прозореца с превод на необходимите думи, като използвате горещи клавиши (които преди това сте ги задали в настройките) или бутон, който се появява след избора на фрагмента. За да преведете една дума, просто щракнете двукратно върху нея с мишката.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top