Canva – най-добрият онлайн дизайнер за създаване на банери, визитки, илюстрации и плакати

Ако смятате, че дизайнерските задачи трябва да бъдат решени само от специално обучени работници, тогава вие сте много погрешни. Всеки от нас, рано или късно, се изправя пред необходимостта да направи визитка, съобщение, да създаде презентация, инфограф или колаж. И ако някои хора от раждането имат подарък дори в Paint и Notepad, за да създадат доста достойни продукти, други ще се нуждаят от специални инструменти, които да помогнат без дълго подготовка и професионални умения за решаване на задачите. Нова уеб услуга Canva това е, което е. По-нататък в статията ще научите как работи и ще получите покани за тестване.

Веднага след като влезете в профила си, ще бъдете помолени да посочите какво трябва да създадете. Можете да изберете презентация, графики за блога, скрийнсейвър за Facebook, плакат, покана и т.н. Възможно е да посочите размера на проекта си.

Canva

Въз основа на вашия избор съответният набор от шаблони ще бъде зареден. Например, избрах да създам плакат, след което ми дадоха почти безкраен брой дизайнерски опции. За да търсите дадена тема, можете да използвате лентата за търсене.

Canva

Кликването върху шаблона в левия панел го зареждаме в областта за редактиране. Всичко е просто – натискането върху който и да е елемент предизвиква изскачащ прозорец с неговите свойства, в които можем да променим надписите, цветовете, шрифтовете, размера, наклона и други параметри.

Canva

Разбира се, не само можете да редактирате съществуващите елементи, но и да добавите свои собствени. За да направите това, в левия панел има няколко раздела. раздел ТЕКСТ, както знаете, е отговорен за добавянето на текстови блокове и можете да прехвърлите в проекта си като “голи” текстови полета и красиво проектирани заготовки. раздел BCGROUND ви позволява да променяте фон, като го избирате от десетки и стотици запълвания, шарки и картини. Също така можете да изтеглите и използвате собствени графични елементи в проекта, както и снимки от Facebook.

Canva

След като приключите с работата по проекта, можете да запазите резултата на компютъра си в PNG или PDF формати, да го споделите във Facebook или Twitter. Съществува и любознателна възможност да публикувате работата в мрежата и всеки, който знае подходящата връзка, ще може да редактира вашия проект.

  6 безплатни услуги за създаване на фонове и тапети

Canva

В резултат на това само за няколко минути получаваме визитка, обяснение, банер или илюстрация, по никакъв начин не е по-ниска от професионалната работа. Да, за смели и оригинални решения все още трябва да се свържете с специалисти, а като инструмент за бърза “първа помощ”, онлайн услуга Canva може да представлява интерес за най-широк кръг от потребители.

Ако се интересувате и от тази услуга и искате да опитате в бизнеса (което ви препоръчвам), трябва да отбележите, че Canva е в тестовата фаза и понастоящем е достъпна само при покани. Можете да оставите пощенския си адрес и да получите покана за около седмица, или можете да напишете коментар за тази публикация, а първите пет ще получат покана от мен.

Canva

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top