Къде мога да намеря безплатна и безплатна музика за моите проекти?

Интернет съдържа неограничен брой различни аудио, видео и графични материали за всеки вкус. Въпреки това, не всички от тях могат лесно да бъдат взети и използвани за собствени цели, особено ако вашият проект планира да излезе извън тесен кръг роднини и приятели. Затова искаме да Ви предложим списък на ресурсите, които съдържат безплатни и най-важните несвързани аудио материали. Тук ще намерите музикални композиции, мостри, звуци само за вашите филми, игри, презентации, програми и други разработки.

Всички сайтове в този преглед съдържат материали, разпространявани под лиценза за Creative Commons. Това предполага няколко различни приложения и редакции. По отношение на конкретните ограничения на всеки материал, трябва да потърсите информация на съответния сайт. За лиценза на Creative Commons като цяло и неговите типове може да се прочете тук.

SoundCloud

SoundCloud

SoundCloud е много популярен ресурс за хората, които искат да споделят своите музика, подкасти и повече, така че не е изненадващо, че можете да намерите тук много материал се разпространява под лиценз Криейтив Комънс. Най-лесният начин да намерите качествени звуци е да посетите специална група, която в момента има повече от 3500 клипа. Съществуват и няколко профила, специализирани в свободното съдържание. На първо място, ние сме CC и Crazy Language.

Jamendo

Jamendo

Jamendo разполага с библиотека с повече от 400,000 песни, но не всички от тях са на разположение под лиценз Криейтив Комънс, така че изборът на музика от този сайт, обърнете внимание на това. Информация за възможните начини на използване се намира в долната част на страницата на всяка песен.

Audionautix

Audionautix

Audionautix съдържа само музика, лицензирана под Creative Commons 3.0. Това означава, че можете свободно да копирате и ремиксирате, както и да използвате за търговски цели. А хубава черта на този ресурс е, че тя ви позволява да търсите за песни от жанр, не само, но и в настроение и темпо. Това ще ви помогне много по-лесно да намерите идеалната песен за вашия проект.

Безплатен музикален архив

Безплатен музикален архив

Лозунгът на този сайт със сигурност ще ви хареса: “Това не е просто безплатна музика, а хубава музика.” Можете да търсите музика по името на създателя или по жанр. Страницата за всеки албум или песен показва възможните начини за използването му. Цялата музика е достъпна за изтегляне.

  15 най-добри сайтове за любителите на документални филми

FreeSound

FreeSound

FreeSound позволява на посетителите си да търсят музика по тагове. Големият облачен маркер ще ви даде отличен намек, ако не сте съвсем сигурни какъв тип песен ви е нужна. За да изтеглите се нуждаете от безплатна регистрация.

Incompetech

Incompetech

Музикалната библиотека на този сайт е организирана по жанрове и настроения, а също и система за търсене. Можете да използвате това съдържание свободно, ако е посочено авторството, но ако не направите това, ще трябва да направите малък принос към фонда за разработка на уеб сайтове.

Musopen

Musopen

Този ресурс съдържа класически произведения, които са обществено достояние. Тук можете да изтеглите аудио записи, но и музикални резултати. Има рубрикация на композитори и изпълнители. Ако искате да изразявате работата си с вечни класики, то тук ще намерите всичко, от което се нуждаете.

Други полезни ресурси

Ако не сте намерили подходящ саундтрак на предишни сайтове, можете да продължите изследването тук:

CCMixter

Bumpfoot

CCTrax

iBeat

Audiofarm

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤