My.asics.co.uk – опростено обслужване за изготвяне на план за обучение в чужбина

Сега в интернет много услуги, които помагат да се направи график на обучение. Сред тях има такива, които правят планове автоматично, и тези, в които професионалните обучители ви помагат; има уеб приложения и приложения за смартфони; има асистенти, лишени от свобода за един спорт, и има по-универсални. Днес искам да говоря за прост, но функционален график на обучението в чужбина от известния производител на маратонки ASICS.

Подготовката на план за обучение започва с цел. Услугата предлага доста гъвкави опции за конфигурирането й – можете да избирате различни разстояния – от пет километра до маратона, датата на състезанието (или да посочите “някой ден”) и желания резултат (също не можете да посочите). Услугата ще попита за текущите ви възможности (каква дистанция или време можете да пуснете), пол и възраст – не много лични данни, а просто достатъчно, за да не плашите начинаещия. Това е, което ми е целта за 10 километра разстояние в Харковския маратон.

Моята ASICS 2013-06-15 17-52-19

Следващата стъпка е малка настройка за графика от само две възможности – колко пъти седмично сте готови да тренирате (2, 3 или 4) и колко усърдно (достатъчно неясно, средно и трудно). В зависимост от това услугата ще се опита да предскаже резултата ви.

Моята ASICS 2013-06-15 17-53-54

Това е всичко, това е краят на плана. Всички планирани състезания ще бъдат пуснати на мрежата на календара с бележки за продължителността и желаната скорост. Всеки наименование е trenerovki като Jog, Комфортен или Race Pace, и като кликнете върху прозореца на календарната клетка изскача с обяснение.

Моята ASICS 2013-06-15 17-58-17

Целият план е разделен на 5 етапа:

  • Предварителна подготовка – леки и лесни състезания с минимална скорост и на кратки разстояния.
  • Going Further – основната част с постепенно изграждане и скорост, както и състезания от разстояние.
  • Симулация на състезанието – най-високата скорост и разстояние, сравними с целевата раса
  • Подготовка на състезанието – една седмица преди състезанието, прости и кратки тренировки
  • Възстановяване – възстановяване след състезания, различни разстояния с малки скорости

Планът на календара може да бъде импортиран в Google Календар или в който и да е друг, който поддържа формата ics.

След джогинг, информация за него може да се направи с помощта на специален интерфейс, за да се улесни наблюдението на вашия напредък.

Разбира се, тази услуга е едва ли подходящ за тези, които са много сериозни подходящ за обучението им – там не е дума или за интервални тренировки, нито за PFD. Все пак, струва ми се, за начинаещи като мен, които се подготвят за първото си състезание, то ще бъде доста полезно и удобно.

Моята Асика