15 gadgeta koji će biti korisni za svakog vozača

1. DVR

naprava za automobile: matičar
Amazon.com

Kontroverzni događaji na cestama, akcije uljeza i ilegalne akcije policijskih službenika u prometu daleko su od cjelovitog popisa problema s kojima se vozač susreće na putu. Nije iznenađujuće, DVR-ovi su postali toliko popularni. Uostalom, snimanje prometnih događaja može postati neophodan dokaz koji će pomoći vlasniku automobila izbjegavati lažne optužbe ili dovesti pravdi pravi prekršitelji.

2. Uređaj za pokretanje pokretanja

naprava za automobil: punjač
Eltex.ru

Postoje situacije kada baterija nema dovoljno napunjenosti za pokretanje automobila. Posebno često se to događa zimi zbog posljedica hladnoće. Ako se problem pojavljuje daleko od naseljenih područja i prometnih cesta, vozač može suočiti s vrlo neugodnim posljedicama.

Predvidljivi vlasnici automobila u slučaju da se koriste prenosivi uređaji za punjenje. Takav uređaj će napuniti bateriju i pomoći pokrenuti motor ako se naboj iznenada istroše.

3. GPS navigator

naprava za automobile: navigator
Amazon.com

Moderni GPS-navigatori mogu tražiti tražene adrese, tokove parcele, prikazivati ​​prometne podatke, parkirališta, benzinske postaje i druge predmete relevantne za vozača. S takvim gadgetom teško je izgubiti, kamo god krenuli.

4. Univerzalni držač automobila

uređaji za automobil: držač automobila
Amazon.com

Dobra alternativa GPS navigatora može poslužiti kao tablet ili smartphone s posebnim kartama učitanim u njega. Da biste koristili gadget za tu svrhu, dovoljno je kupiti auto držač – mobilni držač koji će uređaj fiksirati na željenu poziciju. Unutarnji držači prilagođeni su veličini uređaja i stoga su pogodni za različite modele tableta i pametnih telefona.

5. Univerzalni mrežni adapter

naprava za automobil: adapter za napajanje
Amazon.com

Teško da će netko biti sretan ako se telefon isprazni na putu. Srećom, postoje adapteri za automobil koji se priključuju u upaljač za cigarete automobila i puni baterije mobilnog uređaja. Univerzalni adapteri imaju USB priključke i stoga su pogodni za veliki broj gadgeta, bez obzira na model i proizvođača.

  PREGLED: SJCAM SJ5000X Elite – GoPro iz Kine s 4K podrškom

6. Zrcala slijepe zone

Auto gadgeti: Zrcala
Amazon.com

Svatko s najmanje minimalnim iskustvom u vožnji zna da konvencionalna strana zrcala ne daje cjelovit pregled prostora oko stroja. Postoji tzv. Slijepa (mrtva) zona koja se ne odražava u njima. Proširite kut gledanja do neke mjere, dodatna ogledala mogu se priključiti na standard. Takvi pribor nazivaju se zrcalima slijepe zone.

7. Uređaj za izlazak u nuždi iz auta

naprava za automobil: uređaj za izlaz iz nužde
Amazon.com

Vozač bi trebao biti spreman za sve. Uključujući, za hitnu evakuaciju iz automobila, ako se dogodi nesreća i unutar je opasno za život. U tu svrhu možete pronaći i poseban alat. Na prodaji postoje ključni prstenovi, koji kombiniraju nož za sigurnosne pojaseve i čekiće za staklo. Možda takav uređaj neće biti suvišan.

8. Usisavač vozila

naprava za automobile: usisavač automobila
Amazon.com

Kada je riječ o čišćenju u automobilu, teško je precijeniti takav pomoćnik kao usisivač automobila. Ovaj kompaktni uređaj brzo će se riješiti pijeska, kose i drugih malih, ali brojnih smola koji su pali na sjedalima i drugim površinama.

9. Radarski detektor

Gadgeti za automobile: radar
Amazon.com

Radarski detektor otkriva signale policijskog radara i upozorava vozača o njima. S ovim uređajem ljubitelji brzog vožnje izbjegavaju neželjene novčane kazne.

Ali radarski detektori imaju pozitivne primjere upotrebe. Zbog njih, ljudi rijetko prelaze brzinu i voze sporije na opasne dijelove ceste, ako postoje policijski radari.

10. GPS signal

naprava za automobile: svjetionik
Amazon.com

Kada uljezi ukrade automobil, vlasnik ostaje prijaviti policiji i nadati se najboljem. Ali ako je u automobilu uređaj za praćenje skriven, žrtva ima više izgleda za pozitivan ishod.

Takav uređaj može biti dobro skriven GPS signal. Ovaj minijaturni samostalni gadget povremeno šalje svoje trenutačne koordinate korisničkom računalu ili pametnom telefonu.

11. Breathalyzer

Gadgeti za automobile: Breathalyzer
Amazon.com

Ako, nakon uzimanja alkohola, prođe nekoliko sati i osjećate se sasvim trijezni, to ne znači da će test prometne policije pokazati isti. Da biste provjerili dopuštenu količinu alkohola u tijelu, možete koristiti alkohol test. Ovaj mali uređaj analizira izdahni zrak i pokazuje stupanj opijenosti.

  PREGLED: Microsoft All-in-One je neuništiva i prikladna tipkovnica za one koji se ne vole ustajati s kauča

12. Manometar

Gadgeti za automobile: manometar
Amazon.com

Razina tlaka u gumama utječe na potrošnju goriva, habanje i odaziv automobila na cesti, zbog čega je izuzetno važno pratiti ovaj pokazatelj. Za ovaj zadatak koriste se manometri za automobile. Zahvaljujući ovom mjernom uređaju, vozač može brzo shvatiti je li potrebno isisati kotače ili ne.

13. Parktronic

naprava za automobile: parktronic
Amazon.com

Elektronički parkirni sustav ili parktronic pomažu vozaču da izbjegne sudar s drugim automobilima i drugim objektima u uvjetima ograničenog prostora. Na primjer, na parkiralištima.

Parktronic senzori, postavljeni na branik, određuju udaljenost do susjednog objekta i prenose ga na monitor, dopunjujući informacije uz upozoravajuće zvučne signale. Instalacija takvog sustava zahtijeva posebna znanja, bez kojih vlasnik automobila treba podnijeti zahtjev za instalaciju stručnjaka.

14. Spykerphone

naprava za automobil: zvučnik
Amazon.com

Kao što znate, razgovor na telefonu na kotaču nije siguran i također nije prikladan. Situacija mijenja automobilske zvučnike – zvučnike. Takav gadget, pričvršćen na sjedalu vozača, sinkronizira se s pametnim telefonom putem Bluetootha i omogućuje vam da na poziv gotovo bez ruku odgovara zvučnicima i mikrofonom. Radi veće praktičnosti takvi sustavi najavljuju imena pozivatelja ili njihove telefonske brojeve.

15. Bluetooth adapter

Gadgeti za automobil: Bluetooth adapter
Amazon.com

Ako stereo sustav za automobil ne podržava bežičnu vezu s pametnim telefonom, možete uspostaviti komunikaciju između njih pomoću Bluetooth adaptera. Omogućuje vam slušanje glazbe preuzete na vaš mobilni uređaj putem zvučnika automobila. Adapter je povezan s audio priključkom radija s kabelom, a na pametni telefon putem Bluetooth bežičnog kanala.

Koji su korisni naprava za automobil koji koristite? Dijelite u komentarima.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤