PREGLED: Microsoft All-in-One je neuništiva i prikladna tipkovnica za one koji se ne vole ustajati s kauča

Izbor kompaktne multimedijske tipkovnice obično se svodi na putovanje do najbliže izvanmrežne trgovine. Što je onda kupljeno. Nažalost, na policama ruskih trgovina do nedavno, postojali su samo kineski ručni proizvodi, slabo pogodni za dugoročnu uporabu, neprikladni za tiskanje i krhke.

Očigledno, Microsoftovi inženjeri također su bili mučeni upotrebom sličnih proizvoda pa su na ruskom tržištu izdali kompaktnu multimedijsku tipkovnicu All-in-One opremljenu dodirnom podlogom s mehaničkim gumbima. Zainteresirani? Malo spoiler: vrijedi priznati da je ova tipkovnica bila bolja od sličnih mogućnosti Logitecha, unatoč mojoj bezgraničnoj ljubavi za švicarsku marku.

Sadržaj pakiranja

Microsoft'

U šarenom pakiranju nalazi se paket otpadnih papira, maleni USB adapter za spajanje na računalo i samu tipkovnicu, pažljivo upakiran u plastičnu vrećicu.

Microsoft'

USB-ctik je doista vrlo mala – možda se to još nije upoznalo. Rad s adapterima treće strane nije podržan, unatoč univerzalnom komunikacijskom protokolu.

Tehničke specifikacije

Vrsta veze bežični (USB), radio kanal
Radijus djelovanja 10 m
ključevi 86 osnovnih, 7 dodatnih
veličina 367 × 132 mm
manipulator ugrađenu dodirnu podlogu s dvije tipke i podrškom za geste
zaštita anti-šok i zaštitu vlage
Podržani operacijski sustavi Windows 8.1 / 8 / RT / 7

izgled

Microsoft All-in-One je kompaktna tipkovnica s ugrađenom dodirnom podlogom. Inženjeri tvrtke uspjeli su riješiti glavni problem i učiniti ga tako da male dimenzije ne utječu na upotrebljivost: tipkanje na tipkovnici je jednostavno kao kod ozbiljnijih verzija.

Microsoft

Slučaj je izrađen od fleksibilne grube plastike tamnosive boje. Velika prednost – ogrebotine i male prljavštine neće biti vidljive. I da, tipkovnica se lako savijati, ali ne i način kineske gume. Nedostaci prilikom ispisa takvog rješenja ne uzrokuju.

Microsoft

Stražnja ploča je opremljena gumenim nogama, na žalost, bez mogućnosti promjene kuta.

  Kakva je koštana provodljivost zvuka i u kojim slučajevima to pomaže

Microsoft

Ima i impresivan odjeljak za baterije za dvije baterije “mali prstima” (AAA).

Microsoft

Pored njih nalazi se odjeljak za odašiljača.

Microsoft

Na desnoj strani nalazi se prekidač za uključivanje / isključivanje zelene i crvene boje.

Glavni red ključeva prema zadanim je postavkama multimedijska funkcija. Postava je standardna. Tu su i zasebni “čudotvorni gumbi”, izvedeni u dva bloka.

Microsoft

Na lijevoj strani prednje ploče nalazi se dodatni blok tipki: gumb za funkciju “Lijevi klik miša” (što je vrlo pogodno za korištenje – gumb se nalazi odmah ispod palca lijeve ruke), kontrolu glasnoće i zasebni gumb za isključivanje zvuka.

Microsoft

Iznad dodirne ploče nalaze se tri tipke, dizajnirane za pokretanje preglednika s početnom stranicom, audio i video playerom.

Jednostavnost korištenja

Microsoft

Tipkovnica ima klasični izgled prijenosnika. Model ima dovoljno malih tipki (konkavni, što dopušta udobnost), ali između njih postoji dovoljno udaljenost kako bi se izbjeglo slučajno prešanje. Ne propustite da slučajno pritisnete ili da dvaput dodirnete istovremeno gotovo je nemoguće.

Za korištenje multimedijskih tipki, u kombinaciji s uobičajenim F1 – F12, nije potrebno pritisnuti dodatne tipke. Svi oni rade u sustavu Windows od 7. verzije. Ne morate instalirati upravljačke programe. Glavne Linux distribucije također podržavaju punu funkcionalnost gornjeg reda ključeva.

Da biste pritiskali, na primjer, F5, trebate držati tipku Fn, koja se nalazi pored desnog tipki Alt. Vrlo neudoban, možda ćete morati koristiti dvije ruke. Ali donji red ključeva ima povećane dimenzije, a strelice su uspješno razmještene, pa ih je vrlo lako koristiti, iako na izborniku brodića, iako u utrci.

Geste i dodatni ključevi

Microsoft

Čak i bez upotrebe posebnog softvera preuzete s službene stranice, ova tipkovnica je samo dobro rješenje.

Prvo, touchpad je vrlo udoban. Njegova površina je umjereno gruba, ugodna na dodir (no, kao i cijela tipkovnica). Istodobno se osiguravaju kvalitetni klizanje i odličan odziv. Na dnu All-in-One dodirne podloge je zona gumba s mehaničkom podlogom. Da biste kliknuli i slijedili karakteristični klik, morate primijeniti malo napora.

  60+ pozadina za Apple Watch

Drugo, zaslon osjetljiv na dodir ima mnogo mogućnosti:

  • dodirivanje prsta – lijevi klik;
  • klizanje jednim prstom – pomicanje pokazivača;
  • Držanje prsta na odabranom elementu – povlačenje;
  • Dodirnite s dva prsta – desnom tipkom miša;
  • klizanje s dva prsta gore / bočno – pomicanje;
  • skaliranje s dva prsta;
  • Klizanje s lijeve strane – pregled najnovijih aplikacija;
  • klizanje s desne strane – izbornik kontrole “čudotvornim gumbima” Charm Bar;
  • Klizanje s gornjeg ruba – izbornik za upravljanje aplikacijama.

Zbog gesta, nužnost uporabe mehaničkih ključeva svodi se na nulu. Kada se upoznate s tipkovnicom, naravno, privlači se klasičnim, poznatim funkcijama. No, potrebno je razumjeti geste i zaboraviti na gumbe. Miš s All-in-One čini se da je relikt prošlosti – dodatni manipulator je prilično otežan nego što to čini.

nalazi

Microsoft

Prethodne Microsoftove tipkovnice bile su poznate po pažljivo kalibriranom dizajnu i nevjerojatnoj ergonomiji. Naš današnji gost, All-in-One, okupio je po sebi najbolja rješenja koja je Microsoft razvio u povijesti svojih klavijatura, a ima vrlo atraktivna svojstva: protuokus, fleksibilnost površine i zaštitu vlage. Sada se ne možete brinuti o sigurnosti tipkovnice: može se ostaviti na kauču, pa čak i naštetiti bez štete od visine ljudskog rasta (a na stolu će biti mnogo sigurnije od mnogih konkurenata).

Sve to nadopunjuje izvrsna cijena. Naravno, u službenoj trgovini trošak uređaja iznosi 3 600 rubalja, što je vrlo skupo za multimedijsku tipkovnicu u modernim stvarnostima. No, u nekim trgovinama All-in-One se može kupiti za 2-2,5 tisuća rubalja. I u tom rasponu cijene, ne može biti jednako.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top