8 érdekes hely Litvániában érdemes meglátogatni

1. A Curonian Spit

Curonian Spit, Litvánia
Flickr.com/Ian Britton

Ha Litvániát autóval kívánja meglátogatni, akkor a Curonian Spitből kell indulnia. Az a kérdés, hogy ez a fonat, amely 98 kilométer hosszú, két állam – Oroszország és Litvánia területén található. A köpés orosz része is nagyon szép, de a litván tiszta és jól ápolt.

2. Grútas Park

Litvánia, Gulag, park
Flickr.com/Breyten Ernsting

Park Grutas vagy Gruto egy privát park-múzeum, amely utánozza a Gulag-rendszer szovjet táborainak stílusát. A parkban számos műemlék található Sztálin, Dzerzhinsky, Lenin, Marx, különböző litván kommunisták számára. A propaganda művészet mintáit is bemutatták.

3. Trakai kastély

Litvánia, Trakai kastély
Flickr.com/NMK Photography

A Trakai kastély a legnagyobb kastély, amely a mai napig fennmaradt. Található, ahogyan könnyen kitalálható, Trakai városában. Itt a litván hercegek rezidense volt. Most a múzeumban van Trakai történelem múzeuma.

4. A népirtás áldozatainak emléke

KGB, népirtás, Litvánia
Wikipedia

1992-ben nyílt meg a népirtás áldozatainak emléke. Ez az épület a KGB központja és egy letartóztatási központ volt. Az első világháború után itt voltak a német hatóságok igazságügyi hatóságai, majd a bolsevikok bíróságai a második világháború előtt – a lengyel hatóságok bíróságai. Az NKVD-tisztek helyettesítették őket, ők pedig a Gestapo. Ezt gyakran a KGB múzeumnak hívják.

5. A keresztek hegyei

Krestov-hegy, szentély, Litvánia
Flickr.com/Ian Britton

A keresztek hegyei egy litván szentély és egy zarándokhely. Itt körülbelül 50 000 kereszt található. Meg van győződve arról, hogy ha itt keresztet hozol, akkor szerencsés leszel. Ez a hely nem temető. A szovjet korszak során négy kísérletet tettek a szentély elpusztítására.

6. IX erőd

Litvánia emlékmű
Flickr.com/Julia Glassman kövesse

A Kovno-erőd kilencedik erődítmény Litvánia Belügyminisztériumának, majd a Szovjetunió NKVD-nek börtönévé vált. A második világháború alatt a fasiszták mészárlások helyszíne volt. Ma ez az áldozatok emlékmúzeuma.

7. Amber Múzeum

Litvánia, múzeum, borostyán
Flickr.com/Wessex régészet

Palanga egy üdülőváros Litvániában. Ennek megfelelően a múzeumok itt a tenger téma. A borostyánmúzeumban 28 000 ásványi egység található. Van egy múzeum a Tyszkiewicz palotában, ami önmagában jó vonzerő. Két egyben, szóval.

  Hogyan utazhatsz a világon szinte szabadon

8. Rossz szoba

Ha unatkozni Vilniusban és Litvániában, és az idő marad, menj a rossz szobában. Ez egy küldetés, egy kis kaland egy két-négy emberből álló csapat számára. Az Ön feladata az utolsó ajtó korlátozott ideig történő megnyitása. Mindenki boldog, és újra és újra.

Élvezze az utazást! Ossza meg érdekes helyeket és benyomásait a megjegyzésekben.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top