Hogyan találhat meg egy házat vagy bungalót Thaiföldön és mennyibe kerül?

A “Hogyan élhetünk és dolgozhatunk Thaiföldön” című cikkünk előző cikkében megtudtuk, mit kell tenned az utazás megtervezésének kezdeti szakaszában: hogyan lehet vízumot kapni és Thaiföldre menni? Thaiföldi szálláskeresés a harmadik legfontosabb kérdés a jegyek megvásárlása és a vízum megszerzése után.

Thaiföldi hotel

A történet a Koh Samui példájára fog menni, ami drágábbnak tekinthető, mint más Thaiföldi helyszínekhez képest.

Egy kis referencia Koh Samuinól

A Samui-sziget területe 229 km², ami 4,5-szer kisebb, mint Moszkva és 4-szer kisebb, mint Kijev. A sziget körül egy körgyűrű van, amelynek hossza 52 km. Azaz, a sziget lehet tekinteni egy meglehetősen nagy város (sőt Samui önálló település 2008-ban), és annak területeken a települések. Mint bármely városban, a “kerületek” a Samui különböznek egymástól – mindegyiknek megvannak a saját arca. Lakott északi nagyon különbözik a vad és teljesen non-turisztikai délre és keletre, a két legnagyobb városok – élénk Lamai és Chaweng soha nem alszik az ellenkezője a nyugati, a gyönyörű öböl naplemente és kikötő Nathon.

Első pillantásra igen nehéz dönteni. Mi a legkedvezőbb – a nagy szupermarketek közelsége vagy a nyugtató csend, a ház a kilátással vagy egy szép strand a közelben? Ez rajtad múlik, a fotók és a leírások előre, vagy a szigetre érkezéskor, szemmel nézve. Így jöttünk a fő kérdésre: “Hol keres házat?”

Hol keres házat, ház példákat és költségvetést

A Koh Samui (és sok más Ázsiában található) házak megtalálásának módja ismerem kettőt:
1. Előfoglalni a közvetítői weboldalakat, amelyek a sziget körül kiadó ingatlant kínálnak.
2. Gyere a helyre, és keresse meg a házat, hogy megkóstolja magát.

Mindkét esetben számos előny és hátrány van.

1. Bérlet a közvetítőn keresztül

+: könnyebb és nyugodtabb lesz, ha elmész egy másik országba, tudva, hogy azonnal van hova élned.
: a ház többe kerül, nem tetszik a kerület, a hely vagy a ház, de a hónap már kifizetésre kerül.

  Zöld Kártya: Mi az, mi az, és hogyan szerezzük meg

A “bérlakások Samui” keresése nem sok helyet kínál, amelyek hosszú távú bérleti díjakat kínálnak. Az egyik ilyen weboldal a samuidays.ru. Hála neki, a három Kijev találta magát itt van egy két szintes családi ház, 2 hálószoba, 2 fürdőszoba, nappali, konyha, és egy tágas veranda, kilátással a tengerre.

Az ilyen ház költsége 16 000 rubel ($ 520) havonta. Ehhez hozzá kell adnia még egy 1000 rubelt (32 dollárt), amelyet a srácok havonta fizetnek vízért és áramért, és 700 rubelt (23 dollárt) az internetért.

Hónapok összesen: 575 $.

Egy másik lehetőség egy közvetítőn keresztül.

Ez a ház a tartalmi gyakorlatilag ugyanaz, mint az előző (szintén 2 hálószoba, 2 fürdőszoba, konyha, nappali és terasz), de a javítások és a helyzet itt valamivel jobb a konyhában mindenféle háztartási gépek, jó tűzhely és sütő, ezen kívül kis kert és egy nagy medence , amely három ház között oszlik meg. Bruttó érték: 20.000 rubelt ($ 650), 1300 rubel ($ 42) – a víz és a villany, 1500 rubel ($ 48) – az interneten.

Hónapok összesen: 740 $.

A Samui környékén található szálláshelyeken kívül keresd meg az agoda.com foglalási szolgáltatását is, de a legtöbb ajánlat napi kölcsönzésre szolgál.

Fontos! Ne félj a “közvetítő” szótól. Ne feledje, hogy Thaiföldön a tranzakció százalékos arányát az ügynök fizetik a ház tulajdonosa, és nem a bérlő (ahogyan hozzászoktunk).

2. Független lakáskutatás

Ez egy nagyon érdekes és csábító, véleményem szerint a házkiválasztás lehetősége, amelyet az emberek nyitottak, merészek és biztosan kalandosak lesznek.

+Független választás a ház lehetővé teszi, hogy ne csak pénzt takarít meg, válassza ki, hogy a sziget egy részét, ami tetszik, de azt is, hogy megtanulják, mi az élet jelen az átlagos Thai – klíma nélkül, uszodák és meleg víz, de a szüreti bútorok, a háziállatok és kajak parton ( valakinek ez az oka a mínuszokban lesz).
: Költési elején napján kiadó, mozgó egyik helyről a másikra (bár ez aligha hátrány, ha a dolgok nem 3 bőröndök), annak szükségességét, hogy kommunikáljon a thai jelnyelv vagy nagyon (nagyon is) primitív angol.

  Lowcosters: milyen és hogyan működik + 29 olcsó légitársaság és 3 keresőmotor

És itt van 2 példa ilyen ház.

Egy kis ház a tengerparton egy nyugodt öbölben, ahol a halászok élnek. A házban csak egy szoba, egy fürdőszoba, egy nyári konyha, minimális edénykészlet, valamint egy hatalmas verandával rendelkező hatalmas asztal. Nyilvánvaló, hogy nem tudsz ilyen házban élni a családoddal, de teljesen egy magányos programozó számára lesz. Ház: 8000 rubel (260 dollár), áram, víz, internet – a ház ára tartalmazza ($ 0).

A hónap teljes összege: 260 dollár.

És itt van a tay-stílusú lakás másik változata.

Ezt a házat üzletháznak hívják. Ezek a házak gyakran a települések mentén körgyűrű Thaisz él bennük (a második emeleten) és a munka – ajtók, kapuk nyitva, és az első emeleti üzlet – termékek, ajándéktárgyak, különböző hasznos dolgokat.

Három kijevi bérlő által bérelt ház esetén, ahelyett, hogy egy boltban egy hatalmas lakóterület alján egy kanapé, asztalok, szekrények és minden, ami szükséges az élethez. A második emeleten 2 szoba van, falfalakkal körülvéve – egyszerűen és igény nélkül.
A bérleti díj: 10000 rubel (325 dollár), áram és víz – 400 rubel (13 dollár), internet – 400 rubel (13 dollár).

A hónap teljes összege: 351 $.

A második lehetőség a bérlés, nem szabad félnie, hogy menjen “vnikuda”. A fő dolog, amit meg kell tennie, hogy egy bungaló vagy egy villa a szállodában egy rövid ideig, és miután megérkezett a szigetre, hogy vizsgálja meg a mopedek. 7-10 nap alatt meg fogja érteni, hogy a sziget melyik része szeretne, és biztosan megtalálja magának egy kényelmes helyet.

Egy másik változat szerint a ház bérlése egy nagy cég (6 fő), azt ajánlom, egy rövid ideig, hogy távolítsa el a nagy ház / villa egyáltalán. Számos jó lehetőség található az Airbnb.com-on. Például úgy, hogy ez villában 3 hálószoba, nagy nappali, konyha, medence, grill a 125 $ / nap (640 rubelt fejenként, ha él hatan) – a nagy lehetőség, hogy élőben egy rövid ideig a kényelem és a luxus (gondolom, a szabadság után), hogy aztán merülés a “szokásos” munkában.

Nos, ez az összes fő szempont a házban. A hely és a bérleti díj kiválasztásának döntése a tiéd.

Próbálja meg érdekes repülőjegyeket keresni Aviasales segítségével, valószínűleg azonnal megtalálja a legjobb ajánlatokat. A keresés az összes népszerű foglalási rendszerből egy időben történik!

Moszkva – Bangkok

Kijev – Bangkok

Minszk – Bangkok

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top