10 vinkkejä tuoreiden leikkokukkien elinajan pidentämiseen

Onko se ruusukimppu rakkaansa, ystävällinen joukko koiranputkea fanilta, tuore pionit pihalta tai kimpun tulppaaneja, impulsiivisesti ostettu matkalla kotiin, on olemassa muutamia hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua pitämään kukkia tuore ja kaunis pidempään.

1. Osta vain tuoreita kukkia

Jos ostat ruusuja itsellesi, tarkista aina, kuinka tuoreita ne ovat. Tämä voidaan tehdä puristamalla kukka paikassa, jossa varsi päättyy ja pupu alkaa. Jos tämä osa kukista on pehmeää, niin ruusu on vanha, älä osta sitä. Jos se on kovaa, kukka on tuore.

2. Älä jätä kukkia ilman vettä

leikkokukkia
designmom.com

Vesi ylläpitää kukkien elämää. Mitä kauemmin kukat jäävät ilman vettä, sitä vähemmän ne kestävät. Jos siis itse ostat kukkia ja haluat pitää ne kauemmin, kuuntele näitä kolmea suositusta:

  • Pyydä pakata kukkakimppu yksittäiseen vesisäiliöön.
  • Voit ottaa mukanasi astian, jossa on vettä, jotta kukat viedään välittömästi.
  • Kierrä varren pohja kosteisiin paperipyyhkeisiin.

3. Poista kaikki haalistuneet terälehdet ja lehdet

designmom.com
designmom.com

Jotta vesi säilyisi maljassa pidempänä kuin puhtaana ja tuoreena, poista kaikki mätänevät lehdet ja terälehdet. Huolehdi erityisen huolellisesti siitä osasta vartaloa, joka uppoaa veteen.

Lehdet vedessä edistävät kukkien haitallisten bakteerien muodostumista. Lisäksi, kun lehdet päästä veteen, se tulee pilvinen, saa mädäntynyt haju.

4. Leikkaa haavat useammin

designmom.com
designmom.com

Ennen kuin laitat kukkia maljakkoosi, kiinnitä huomiota varsien pohjaan. Ehkä huomaat, että jotkut niistä ovat kuivuneet. On välttämätöntä leikata tällaiset paikat.

Trimä kukka n. 3-5 cm. Tee se juoksevan veden alla tai kaada varret astiaan vedellä. On välttämätöntä, että ilmakuplat eivät tukkene kasvikudoksen aluksia eivätkä häiritse veden imeytymistä kukan mukana. Rajaa kukka 45 asteen kulmassa kasvaneen kukan imupinnan alueelle.

Hyvä idea on katkaista varsi hieman (noin 1 cm) joka päivä tai joka toinen päivä. Tämä mahdollistaa kukkien saavan tasaisen ravintoaineiden ja veden saannin.

  Ohjeet: miten asentaa OS X Mavericks USB-muistitikulta

5. Käytä terävää veistä leikkaamaan kukkia

Sakset useimmissa tapauksissa liian voimakkaasti tarttuvat varteen, mikä johtaa kudosvaurioihin. Siksi on parempi käyttää terävää teroitettua veistä. Ja jos paksut varret, puutarha leikkurit ovat hyödyllisiä.

6. Aseta kukat vain puhtaaseen maljakkoosi

On erittäin tärkeää, että kukat asetetaan vain puhtaaseen maljakkoon, pestään kuumalla saippuavedellä. Tämä poistaa kaikki kukista vahingolliset mikro-organismit.

7. Vaihda vettä useammin

hortensiat
designmom.com

Jotkut kukat kasvavat sen jälkeen, kun ne on leikattu. Esimerkiksi anemonit jatkavat kasvaa ja käyttävät valtavia määriä vettä päivittäin.

Katso yllä olevaa kuvaa hortensiasta ja huomaat, että yön yli ne absorboivat kolme neljäsosaa vettä maljasta.

Olemme tottuneet kaatoamaan vesijohtovettä maljakoon. Tässä ei ole mitään huolta, mutta jos haluat pidentää elämän värejä, täytä maljakko suolalla, joka ei sisällä suoloja. Se voidaan saada vedellä suodattimesta, joka on nykyään käytännöllisesti katsoen jokaisessa talossa.

8. Syö kukat

Kun kukat leikataan, ne eivät enää saa ravinteita maaperästä. Ja meistä tulee huolemme, jos haluamme pidentää heidän elämäänsä.

Jokaisessa kukkakaupassa voit ostaa erityistä jauhetta säästää tuoreita leikkokukkia. Ravitseva jauhe, voit lisätä hieman sooda veteen (¾ tl litraa vettä). Tämä auttaa pitämään vedet selkeinä ja läpinäkyvinä ja hidastamaan kukkien haitallisia bakteereja ja mikro-organismeja.

Älä liioittele sitä soodalla, muuten tuhotat kukat, jotka haluat säilyttää.

9. Suihkele kukkia

Lähes kaikki kukat kuten kosteus, joten ne hyötyvät vain, jos ne ruiskutetaan noin 1-2 kertaa päivässä.

10. Pidä kukkia viileässä paikassa

Kukat kestävät kauemmin viileillä paikoilla. Siirrä ne yöksi ja pysy aina poissa tulisikoista, paristoista, lämmittimistä ja suorasta auringonvalosta.

Lämpötila merkitsee myös silloin, kun kukkia leikataan. Jos teet tämän itse, tee se aamulla, kun ilma on viileämpi.

  Viikon päivämäärän määrittäminen päivämäärän mukaan katsomatta kalenteria

Muita vinkkejä

Minulla on joitain suosituksia, joita ei ole mainittu yllä olevassa luettelossa. He ovat kansanedustajien ryhmästä, joten puhun heistä tiedotustarkoituksiin.

  • Olet luultavasti kuullut, että voit jatkaa kukkien elämää lisäämällä aspiriinia tai etikkaa veteen. Mutta on toinen mielenkiintoinen menetelmä – soodavesi. Jos kaadat soodaa maljakkoosi, kukat voivat näyttää hyvältä jopa kaksi viikkoa (jos uskot silminnäkijöiden sanat). En ole kokeillut sitä itse. Jos olet yrittänyt, kerro siitä kommentit.
  • Auttaa tallentamaan kukat ja yksinkertaiset kuparikolikot, jotka pudotetaan maljakoiksi. Kupari toimii hapettimena ja hidastaa haitallisten mikro-organismien kasvua.
  • Toinen kärki on tulppaanit. Veden varret jäävään veteen joka aamu ja lyhentäminen 1 cm päivässä säästää kukkia kauemmin.
  • Hydrangeas kuluttaa paljon vettä, joten ruiskutuksen sijasta voit yksinkertaisesti upottaa ne nopeasti kylmään veteen.

Niinpä nyt kokoelmissasi on tarpeeksi vinkkejä, joiden avulla voit säästää seuraavan annoksen kauemmin kauemmin. Ja jos jotain unohdetaan, videomme auttaa nopeasti päivittämään ne muistissa. ????

Muuten YouTube-kanavallamme on paljon hyödyllisiä vinkkejä, jotka tekevät elämästä helpompaa ja parempaa. ↓

Jos sinulla on neuvoja, joita ei ole sisällytetty luetteloomme tai kokemuksia siitä, miten pidennämme kukkien elämää, lähetä kommentit. Olen varma, että kaikki ovat kiinnostuneita tietämään niistä.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top