4 Chromeova proširenja koja trenutačno prevode odabrani tekst

1. LinguaLeo engleski prevoditelj

Osim prijevoda, LinguaLeo engleski prevoditelj prikazuje im transkribiranje riječi i ilustracija. Proširenje je u stanju reproducirati izvorni tekst koristeći sintesajzer govora. Najbolje od svega, to funkcionira s pojedinačnim riječima ili izrazima, prikazujući nekoliko mogućnosti prevođenja. Ali on također može prevesti ne previše voluminozne fragmente teksta.

LinguaLeo engleski prevoditelj

Ovaj prevoditelj dio je online usluge LinguaLeo, koja pomaže učiti engleski rječnik. Stoga LinguaLeo engleski prevoditelj ima jednu veliku prednost. Možete spremiti odabrane riječi i fraze, a zatim memorirati ih s vokabularnim karticama i posebnim vježbama na web mjestu ili u uslužnim aplikacijama. S druge strane, proširenje prevodi samo od engleskog.

Da biste vidjeli prozor s rezultatom, možete odabrati tekst i pozvati LinguaLeo engleski prevoditelj kroz kontekstni izbornik. Ali ako trebate prevesti jednu riječ, dvaput kliknite na njega pomoću lijevog gumba miša. Proširenje također podržava prevođenje poziva s vrućim tipkama.

2. “Google Prevoditelj”

Ako ne znate, Google Prevoditelj također ima proširenje za Chrome. Podržava puno jezika i dobro se bori s obje pojedinačne riječi, prikazujući nekoliko varijanti prijevoda i s dugim tekstovima.

Google Prevoditelj

“Google Prevoditelj” automatski definira izvorni jezik (iako ne onakav kakav bi željeli). S ugrađenim sintesajzerom govora možete slušati približni izgovor riječi.

Ovisno o postavkama, proširenje prikazuje prijevod odmah nakon jedne od akcija korisnika: odabir teksta, klikom na odgovarajući gumb na alatnoj traci ili klikom na ikonu koja se pojavljuje u blizini odabranog teksta.

3. Reverso kontekst

Za razliku od ostalih prevoditelja, revizijski kontekstni produžetak ne interpretira frazu algoritmima. Umjesto toga pretražuje web za relevantne prijevode gotovih prijevoda koje su napravili ljudi, a proizvodi ih kao rezultate. Budući da niti jedan algoritam ne razumije kontekst kao i ljudsko biće, Reverso Context često zaobilazi konkurente kada je riječ o složenim govorima.

  Blogeri, dizajneri i sve-svima: 30 + besplatnih fotografija

Reverso kontekst

Ekspanzija riječi i kratkih fraza prevodi se u skočni prozor. Ali ako odaberete puno riječi, aplikacija će vas preusmjeriti na zasebnu stranicu, gdje će ih prevesti na redoviti online prevoditelj i bez uzimanja u obzir kontekst. Reverso Context podržava više od 12 jezika, uključujući engleski i ruski, te je u mogućnosti automatski odrediti izvorni jezik.

Pozovite prozor s prijevodom odabrane riječi ili fraze kroz kontekstni izbornik. Nakon toga, Reverso kontekst će prikazati rezultate uz primjere upotrebe. Proširenje može govoriti, pohraniti povijest prevođenja i uključiti rječnik u koji možete spremiti svoje omiljene rezultate kako biste ih pregledali u aplikacijama ili na Reverso Context web stranici.

4. ImTranslator

ImTranslator kombinira više prevoditelja: Google, Bing i svoje. Možete se prebacivati ​​između njih pomoću tri kartice koje se prikazuju u skočnom prozoru. Tako korisnik odmah prima tri različita prijevoda odabranog teksta.

ImTranslator

ImTranslator prepoznaje mnoge jezike i automatski određuje izvorni jezik. Proširenje može govoriti, pohranjivati ​​povijest rezultata i prevoditi pojedinačne riječi i fraze, kao i dugačke fragmente teksta.

Prozor možete pozvati prevođenjem potrebnih riječi pomoću vrućih tipki (prethodno ih dodjeljuju u postavkama) ili gumba koja se pojavljuje nakon odabira dijela. Da biste prevesti jednu riječ, samo dvaput kliknite na njega s mišem.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤