Kako napraviti vlastitu pohranu oblaka

Cloud usluge za pohranu postale su pravi lijek za svakoga tko želi pristupiti svojim podacima s bilo kojeg uređaja s bilo kojeg mjesta na svijetu. Sretno smo premjestili naše podatke na oblake i uspješno ih iskoristili, samo ponekad oprezno čitajući sljedeću vijest o hackovima iCloud i Dropboxu. Netko u početku ne daje odmori činjenici da oblak kontrolira “nekoga”, ali ne i sam korisnik. Bili su to entuzijasti koji su napravili OwnCloud.

Kako napraviti vlastitu pohranu oblaka

Što je to?

“Vlastiti oblak” nije ništa više od osobne trgovine koja radi na vlastitom web poslužitelju ili web mjestu. Glavna značajka OwnCloud je da je slobodan i otvoren. Općenito, s gore navedenom web-lokacijom za postavljanje, korisniku će trebati oko 5 minuta da bi se implementirala na vlastitu pohranu poput Dropboxa i bez pametnog kodiranja – nikakvo specifično znanje nije potrebno. U privitku korisnik dobiva pristup aplikacijama (uređivači teksta, popise zadataka i druge korisne stvari) koje drugi sudionici projekta izrađuju za vlastite potrebe.

Kako napraviti vlastitu pohranu oblaka

Što može

Popis osnovnih funkcija gotovo je identičan svim popularnim oblakima: pohranu i pristup podacima putem web sučelja, sinkronizacija, dijeljenje. Kako se ne bi preopteretiti tekst hrpa screenshot, možete koristiti demo stranicu OwnCloud – gdje možete probiti svih izbornika i općenito procijeniti izgled, mehanike i servisne mogućnosti.

Kako napraviti vlastitu pohranu oblaka

bonusi

Ljubitelji uzimajući zajedno s oblak za pohranu raznih dodatnih stvari biti sretni prisutnost ugrađenih multimedijskih i drugih instrumenata: glazbeni player, Contact Manager, kalendar, usluga bookmarklete i preglednik slika.

Kako napraviti vlastitu pohranu oblaka

Zahtjevi sustava

Naravno, razvijanje vlastitog oblaka zahtijeva platformu na kojoj će funkcionirati. U takve svrhe prikladan je domaćin s podrškom za PHP5 i MySQL (ili SQLite).

Preuzmite OwnCloud Server i instalirajte ga pomoću web instalacijskog programa. Složenost procesa je usporediva s učitavanjem datoteke domaćinu. Nakon toga ostaje samo odrediti adresu za daljinski pristup usluzi.

  Kako izbrisati nepotrebni objekt na fotografiji

Odakle odlazite

Desktop klijent je dostupan za Windows, Mac OS X i Linux. Ovdje možete preuzeti i izvore s kojima možete izgraditi klijenta za bilo što.

Ako govorimo o pristupu za mobilne uređaje, sve je malo nejasno: korisnici za Android i iOS postoje, ali plaćaju. Međutim, povratne informacije o njima, recimo, nisu super. Još uvijek se nadamo da će mobilni klijenti pristati.

Kako napraviti vlastitu pohranu oblaka Kako napraviti vlastitu pohranu oblaka

aplikacije

Nemoguće je ne zaustaviti se u ovoj prilici jer je ona ona koja pretvara obični “domaći” oblak u višenamjenski alat. Većina aplikacija ovdje su sasvim svježa i, prema tome, ne previše lizali. Cijeli katalog podijeljen je u nekoliko kategorija (multimedijalna, produktivna i sl.), A dodatni razvrstavanje omogućuje odabir najboljih primjera brojem preuzimanja i korisničkih ocjena.

Rezultat

Općenito, OwnCloud svakako zaslužuje pažnju svih onih koji su sanjali o vlastitom razvojnom programeru neovisnom o svodu. S obzirom na prilično standardne zahtjeve za domaćina i dostupnost jasnih uputa za razumijevanje instalacije i konfiguracije može bilo koji korisnik u čijoj glavi ideja organiziranja takve osobne usluge potječe. U suradnji s dodacima u obliku raznih aplikacija i koda dostupnosti za sve i svi napredne korisnike će biti u mogućnosti da se OwnCloud strogo personalizirane radno okruženje, naoštren da odgovaraju vašim potrebama, dobro, koristeći samo osnovnu funkcionalnost je vrlo kvalitetno implementira osnovne i najčešće potrebe: skladištenje i razmjenu podataka ,

OwnCloud

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤