Kako napraviti web stranicu za fotografa: savjeti i pravila

Web stranice fotografa, ako su dobre web stranice, mogu se izračunati odmah. Oni privlače oko i fasciniraju, žele pogledati, izgledati i izgledati. Tajna je jednostavna: točna isporuka kvalitetnog sadržaja. Čak se i najbolje fotografije mogu izgubiti u struji sličnih slika iz fotografija za vjenčanje i u izobilju teksta.

Što staviti na glavnu stranicu

Prva stvar koju osoba treba vidjeti na vašoj web stranici je posao koji će pokazati vašu razinu i navesti vašu omiljenu temu. O tome kako možete privući posjetitelje, ovisit će o nekoliko propusta – kada korisnik napusti mjesto, vide samo jednu stranicu, Velike slike, galerija klizača, slika kao pozadina, kontrast boja privlače pažnju vrlo dobro.

Ne zaboravite u svakom slučaju o ime i prezime (ili naziv tvrtke) i logotip (ako ih ima) – oni bi trebali biti smješteni u cheder. Također naznačite svoju specijalizaciju. Na primjer:

Mikhail Serebryannikov.

Fotografkinja za vjenčanja

U gornjem lijevom kutu zaglavlja možete dodati telefonski broj: tako će vaši podaci za kontakt biti dostupni na svakoj stranici.

Tekst je najbolje postavljen točno tako da je jasno što nudi vašu web lokaciju. Ogroman autobiografski članak o tome kako je počeo fotografiranje u prvom razredu, a kroz koje faze života što je morao proći kroz – siguran način za izgubiti posjetitelje. Bolje je spasiti priču o sebi za poseban odjeljak.

Fotografije govore sami. Na to i izgraditi koncept njezina zastupanja na Internetu.

Kako organizirati portfelj

Glavni odjeljak je vaš portfelj. Tamo i samo tamo osoba odlučuje hoće li nazvati ili ne zvati. Načela prema kojima bi trebala biti izgrađena: teme i prikladna navigacija. Koja je prikladna navigacija?

Ako se specijalizirate za snimanje događaja, ne dodjeljujte samo datum kao naslov albuma. To će zbuniti posjetitelje. Osim toga, izgleda dosadno. Ali ne bi trebalo biti dosadno.

Portfelj treba podijeliti na područja djelovanja ili vrste fotografije. Na primjer, prema vrstama usluga koje se mogu naručiti: snimanje događaja, fotografiranje vjenčanja, dječja fotografija, ljubavna priča, interijeri. Ili žanr fotografije: priroda, portreti, ljudi, b / w, studio fotografija.

  Usluga YouTube saznala je kako prevesti titlove

Nema smisla širiti 100 500 fotografija jednog modela. Čak i ako je obiteljska nova godina bila uspješna, samo njegovi roditelji mogu pogledati 50 slika djeteta u zeko odijelu. Vaši klijenti su važniji od raznolikosti. Odaberite 5-7 najboljih fotografija koje će pokazati da možete izvesti čuda čak i unutar istih snimanja. Ostavite ostatak kao balast.

Rad mora biti superfiničan. Nemojte zaboraviti dodati vodene žigove kako biste zaštitili svoje fotografije od kopiranja.

Što napisati o sebi i o uslugama

Počnimo s činjenicom da nije vrijedno napisati mnogo o sebi. Mnogo toga ne znači dobro. I nije svatko imao tako zanimljivu biografiju kako bi ga proširio na mjestu. Ali takav odjeljak je potreban – iako mali ili s drugom nazivu – kako bi pomogao posjetitelju da odluči hoće li se obratiti vama.

U biografiji možete reći što vas inspirira, kako ste navikli i voljeli raditi. Načela i značajke rada treba staviti u zasebni odjeljak “Usluge”. 

Ako ne osjetite snagu za uzimanje tekstualnog dijela, pokušajte se staviti na korisničko mjesto, čak možete pitati redovite korisnike zašto dolaze k vama ponovo i ponovo.

Informacije o tome kako radite trebale bi biti iscrpne. Nastojte formulirati sve što možete, ostavljajući za sobom priliku da preciziraju uvjete interakcije sa svakim klijentom. Opišite vremenski okvir za koji obrađujete fotografije. Recite nam što pucaj i gdje. To je potrebno za vašu vlastitu udobnost: kada nazovete, postavit će vam određena pitanja.

Bilo je vrijedno spomenuti troškove posla, odlučite za sebe. Neki će klijenti moći donijeti odluku o određenim cijenama. Za ostale, ovaj kriterij nije toliko temelj: glavna stvar je vaša vještina.

Tko treba vijesti

Deset puta mislite da li vam je potreban ovaj odjeljak. Ako fotografirate putovanje i pišete o njima, onda ima smisla. Ako dijelite tajne i način života fotografima, onda sebi postanite blog.

  Kako napraviti web stranicu? Google web-lokacije!

Ali ako ćete objaviti nešto novo manje od jednom tjedno, onda odustati od takve ideje. Vijest prije pola godine daje dojam da je site napušten. Da bismo podijelili rijetka opažanja, postoje društvene mreže, ostavite web mjesto za demonstraciju vještina.

Ali, dodajte dio recenzija. Nema učinkovitiji način za osvajanje povjerenja potencijalnog klijenta nego da podijelimo mišljenje zadovoljnih vašim uslugama.

Koje su gumbe za društvene mreže?

Dobre slike rade kao posjetnica i letaka, samo bolje, jer su šire nije nametljiv promotora i korisnike koji istinski volio svoj posao. Stoga se nemojte žaliti, slati besplatne fotografije za besplatno kupanje koje će donijeti nove posjetitelje na vašu stranicu. Dodajte gumbe “Podijeli” na Facebooku ili “VKontakte”.

Postoji kontakt

Ovdje je sve vrlo jednostavno. Kontakti bi trebali biti vidljivi i dostupni s glavnih i drugih stranica web mjesta. Više načina na koje komunicirate, to je vjerojatnije da će to učiniti.

Obrazac za kontakt na desnoj strani također će riješiti problem sa zahtjevima. Ne zaboravite dodati ikone društvene mreže, osobito Instagram, ako ste tamo aktivni (i nadamo se da je to tako).

Tko piše, naći će

Kada završite s radom na sadržaju, morat ćete donijeti informacije o izgledu web-lokacije tražilicama, to jest učiniti SEO. Odlučite se na popisu ključnih riječi naslove i opise stranica, dodati opis fotografije, tzv Alt-tekst tražilicama da shvate što je prikazano na slici, i konačno potvrditi svoje stranice putem Googlea i „Yandex.Webmaster”.

Ne zaboravite s vremena na vrijeme ažurirati sadržaj web mjesta: to će privući obje tražilice i vaše posjetitelje.

Lako put do cilja

Svatko tko se bavi fotografijom, diskovi su zapakirani terabajta dobrih slika i razmišljaju o procesu stvaranja stranice, posebno jednom. Izlaz je uzeti predložak i izraditi stranicu iz njega za nekoliko dana.

  Kako izbrisati i vratiti Gmail račun

Prednost stvaranja web mjesta na temelju predložaka je da su već izgrađeni uzimajući u obzir načela web dizajn i zadatke koje site određene kategorije treba riješiti. Sve što bi trebalo biti na foto sučelju će biti tamo.

Wix omogućuje brzu izradu web stranice za fotografa

Kad izvrsnu fotografiju bezobzirno odsječemo kada se gleda s mobitela, gubite one koji koriste smartphone za pristup Internetu. I ima ih više. Na Wixu, primjerice, čak i prilikom odabira predloška, ​​možete vidjeti kako će vaša stranica izgledati na monitoru i na zaslonu telefona. Budući da je sve promišljeno, potrebno je jedan klik da biste aktivirali mobilnu verziju.

Dobar intuitivan dizajner omogućit će vam da uredite ili promijenite bilo koji element stranice, do strukture, da ne spomenete dizajn. Stoga se ne možete bojati klonova. Nitko ne zna bolje od vas kako najbolje predstavljati svoje slike, stoga sami riješite taj problem sami izradom web stranice.

Wix blog članci za inspiraciju:

  • Od predloška do fotosadržaja: 10 izvrsnih primjera.
  • Ušli ste u okvir: najbolje aplikacije za foto-mjesto.
  • Gdje započeti s fotografskom djelatnošću.

Kako napraviti web stranicu

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤