Kako objaviti panorame na Instagramu

Preuzimanje panoramske fotografije na Instagramu je jednostavno. Možete stvoriti Instagramov zapis s nekoliko fotografija koje idu od jedne do druge. Izgledat će ovako nešto.

Panoramske fotografije na Instagrama ne razlikuju se od običnih zapisa s nekoliko slika. Može ih se obaviti ručno ili pomoću mobilnih aplikacija. Evo kako to učiniti.

Priprema ručno panorame

  1. Napravite panoramsku fotografiju. Većina modernih pametnih telefona i kamera mogu to učiniti. Imajte na umu da biste, kako biste panoramsku fotografiju učinili stvarno dobrim, možda trebate tronožac.
  2. Otvorite fotografiju u bilo kojem uređivaču slika. Možete koristiti profesionalna rješenja, kao što su Photoshop, Lightroom i njihove alternative, ili Lightroom Mobile ili bilo koji drugi grafički urednik po vašem izboru. Urednik treba samo sposobnost izrezivanja fragmenata slike.
  3. Pomoću alata za obrezivanje fotografija smanjite fotografiju na željene omjere. Ako želite da se panorama sastoji od tri dijela, razmjere fotografije trebaju biti 3: 1. Za panoramu od šest dijelova, proporcije bi trebale biti 6: 1 – i tako dalje. Imajte na umu da više od deset trgova u jednom pano Instagramu neće biti umetnuto.
  4. Rezultirajte sliku na nekoliko kvadrata iste veličine. To možete učiniti u svom uređivaču slika ili pomoću jedne od ovih usluga:
  • Griddrawingtool.com;
  • Imgonline.com.
  1. Dobit ćete nekoliko slika istih razmjera. Sada ih šaljite na svoj telefon da ih preuzmete u željeni redoslijed na Instagramu. Ili možete prenijeti fotografije izravno s računala putem mobilne verzije web-lokacije. Da biste dobili panoramu, trebate postaviti fotografije s lijeva na desno tako da je lijevi dio fotografije prvi, a krajnje desno zadnje.

Automatsko postavljanje panorame

Da biste napravili panoramsku fotografiju za Instagram, možete koristiti aplikacije kao što su Swipeable za iOS i InSwipe za Android. Oni su besplatni, a s njima se ne morate brinuti o preuzimanju grafičkih urednika.

  WhatsApp će primiti funkciju praćenja sugovornika

Klizne

IOS aplikacija vam omogućuje stvaranje panoramskih i čak i petlje 360 ​​° fotografijama za Instagram. Samo odaberite panoramsku fotografiju, a aplikacija će ga podijeliti u kvadratne segmente i primijeniti potrebne filtre.

InSwipe

Radi na Androidu i ima slične funkcije – stvara bešavne panorame za Instagram. Fotografije se mogu skalirati ili mijenjati. Rešetka, prilagođavajući se veličini panorame, omogućit će vam rezanje slika točno na pravim mjestima.

Panoramske slike na Instagramu izgledaju prilično impresivne. Osim toga, u mobilnim aplikacijama, slaganje iz snimke u snimku u jednom zapisu prilično je glatko pa se čini da je nekoliko fotografija jedna cjelina.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top