Kako stvoriti mozaik na Instagramu?

Što je mozaik?

Pogledajte što rade s njihovim računima, na primjer @ micahnotfound ili @ c.syresmith. To možete učiniti isto.

Kako napraviti mozaik na Instagramu Kako napraviti mozaik u instagrammi

Kako napraviti?

Urednici za stolna računala

Fotografiju možete podijeliti na jednake dijelove u bilo kojem grafičkom uređivaču, kao što je Photoshop ili GIMP. Samo otvorite fotografiju u editoru, podijelite ga u jednake dijelove kvadrata i spremite svaki dio u zasebnu datoteku.

Photoshop

Na izborniku “Pregled” odaberite “Prikaži” → “Grid”. Idite na izbornik “Uredi” i otvorite “Postavke” → “Vodiči, rešetke i isječci”.

Sliku možete dijeliti na dijelove, ovisno o panorami koju želite stvoriti. Samo unesite željenu vrijednost u polje “Unutarnja podjela po”.

Sada, kada je vaša slika podijeljena na dijelove, odaberite i kopirajte potrebne fragmente u zasebne datoteke.

GIMP

Idite na “View” izbornik i omogućite opcije “Show grid” i “Cling to grid”. Zatim kliknite na “Image”, odaberite “Configure Grid” i podijelite sliku u dijelove.

Odaberite pojedinačne dijelove slike, kopirajte ih i spremite u zasebne datoteke pomoću “Datoteka” → “Stvori” → “Iz međuspremnika”. Koristite hotkeys Ctrl + C i Shift + Ctrl + V da biste ubrzali postupak.

Web usluge

Fotografiju možete podijeliti na jednake dijelove pomoću web-usluga, kao što su Griddrawingtool.com i Imgonline.com. Brže i lakše.

Kada se slika presijeca, možete početi s preuzimanjem. Zapamtite da donji desni dio fotografije treba biti učitan prvi, a gornji lijevi – posljednji.

Mobilne aplikacije

Postoji velik broj mobilnih aplikacija koje stvaraju i učitavaju mozaike na Instagramu. S njima se ne morate truditi raditi u grafičkim urednicima.

iOS

Grid-to

Ova aplikacija može urezati fotografije ili slike koje ste napravili u vašoj galeriji. Istina, morat ćete preuzeti ulomke na Instagramu jednu po jednu.

rešetke

Drugi program za dijeljenje fotografija u dijelove. Ne trebate sami spremiti svaki fragment, jer je aplikacija izgrađena u mogućnosti slanja isječaka izravno na Instagram. Možete odabrati boje i gradijente za fragmente kako biste diverzificirali svoj mozaik.

android

9square

Vrlo jednostavna aplikacija, obrezivanje fotografija i prijenos na Instagram. Možete odabrati veličinu rešetke od 3 × 1, 3 × 2, 3 × 3, 3 × 4 ili 3 × 5.

9Cut

Analog 9square, apsolutno identični u funkcionalnosti.