Miért kell nézni egy videót a Vimeo-n, nem a YouTube-on?

1. Kényelmes és zökkenőmentes használat

A Vimeo büszkélkedhet az egyik legsikeresebb, gyors és érzékeny videolejátszóval. Jól látható, hogy a klip melyik része van pufferelve. De még akkor is, ha szüksége van a még be nem töltött részre, a lejátszás általában késés nélkül folytatódik. A lejátszó kezelőfelülete nem zavarja a felesleges részleteket.

A szolgáltatás egyik jellemzője a videó minősége. A dekódolás legjobb módszereit használja, a görgők nagy bitráta. Ez a tartalom gazdagabbnak tűnik.

Eredetiség és kreativitás

vimeo com
vimeo.com

A szolgáltatás hatalmas vágy mellett sem nevezhető szemétnek. A videó letöltése nem öncélú: a szerzők megpróbálják bemutatni a világ eredeti és érdekes videóit.

A Vimeo a legmagasabb koncentrációja érdekes tartalom. Feltéve, hogy a YouTube-on egy hasznos és kiváló minőségű videóhoz ezernyi haszontalan, majd a Vimeo-on minden harmadik videó megérdemli a figyelmet.

Érdemes megjegyezni, hogy a leírt szolgáltatás nem talál semmilyen típusú tartalom. Mivel a közösség nagyrészt egy-egy szint irányítói közé tartozik, a katalógus jelentős része rajzfilmek, zenei videók és rövidfilmek. Ugyanakkor egyre népszerűbbek és például a görgők az utasítások kategóriájából.

3. Kényelmes keresés

vimeo videó
vimeo.com

Gyakran nem könnyű új érdekes tartalmat találni a YouTube-on. Minden percben a szolgáltatás 300 órányi időmérést tölt be, és az “új” szó elveszti az értéket. És bár a webhelynek intelligens ajánlata van, az eredmények nem mindig felelnek meg a kreatív éhségnek.

A Vimeo-on minden videó 16 kategóriának egyikébe tartozik, amely egy speciális szakaszon keresztül megtekinthető. De a videókat is hozzárendelik a csoportokhoz – a felhasználók sajátos témáihoz. Ez egyszerűsíti az egyes rekordok keresését, és egyesíti a felhasználókat a jelenlegi közösségbe.

4. Felügyelt videók

vimeo com
vimeo.com

A webhelyen kétféle módon tekinthetjük meg a tartalmat: a szerző gyűjteményei és a népszerűséggel rendelkező videók.

A gyűjteményeket a Vimeo alkalmazottai hozták létre. Ezek azok a videók, amelyeket nézni és nagyon érdekes tartalmat jelölni. Az oldalon a nyomokat, talál számos alszakaszok: a közelmúltban hozzá, premierek, a legjobb a hónap és az év.

Népszerű videók azok, amelyeket a felhasználók a közelmúltban nagyon gyakran figyelnek. Ebben az esetben mindent automatizált és folyamatosan frissítenek. Valami új dolog megtalálható minden nap. Az ilyen videók a Vimeo főoldalán jelennek meg. Minden kategóriában megtalálhatja a legnépszerűbb videókat is.

5. Nincs reklám

Senki nem szereti a reklámot, mert ez a szabadidõ. Ezenkívül a reklám káros hatással van a kreativitásra. Amikor leolvasható a nézetek számára, a tartalom elveszíti eredetiségét és érdeklődését.

A Vimeo-on nincs reklám. Ezért a szolgáltatás használata még kielégítőbb: a modern interneten ez a luxus.

6. Diszkrét bevételszerzés

A szabad tartalom csodálatos, de pénzt kell keresnie az igazgatóknak és a producereknek. Ha a Vimeo nem kínál lehetőséget a bevételek megszerzésére, akkor nem valószínű, hogy olyan sok érdekes videója lenne.

Mivel a webhelyen nincsenek hirdetések, a felhasználók közvetlenül fizetik a szerzőket. A Vimeo on Demand program számos lehetőséget kínál a munka eredményeinek értékesítésére. Ugyanakkor a videók készítői a bevétel 90% -át kapják: egyetlen más videós szolgáltatás sem büszkélkedhet ilyen nagylelkűséggel.

7. Konstruktív közösség

vimeo.com

A Vimeo-t a helyi közösségben uralkodó légkör is megkülönbözteti. Más oldalakon a felhasználók gyakran csak egymagukban lépnek kapcsolatba egymással az egyes csatornákon belül. A Vimeo közösség sokkal globálisabb.

A szolgáltatás felhasználói gyakran sokkal érettebbek. A webhelynek jóval pozitívabb megjegyzései vannak, mint a negatív, szinte semmilyen trollozás. Ritkán merül fel az az érzés, hogy a szerző a közönség fölé emelkedik. Van egy érzés, hogy minden embernek van egy közös célja.

Nézze meg a videót a Vimeo →

Loading...