10 ominaisuutta Windows Explorer, joka muuttaa elämääsi

ISO-kuvien avaaminen

Jopa Windows 7: ssa kolmannen osapuolen sovellukset tarvitsivat levynkuvien avaamista. Mutta Windows 8: ssa Microsoft lisäsi natiivitukea ISO-muotoon, ja nyt voit liittää tämän tyyppisiä kuvia suoraan Explorerissa valitsemalla sopivan kontekstivalikon (napsauttamalla tiedostoa hiiren oikealla painikkeella “Mount”).

Tiedostojen siirtäminen ja kopioiminen osoiteriviltä

Windows Explorer: tiedostojen siirtäminen ja kopioiminen osoiteriviltä

Jos arkistoista puretaan tiedostoja pakkauksesta purettaessa, saadaan liian monta alikansiota ja yksinkertaistetaan navigointi niitä poistamalla useita välikansioita. Leikkaa tarvittavat tiedostot, siirry yllä olevaan tasoon, mene takaisin ja toista menettely tarvittava määrä kertoja. Kehittyneet käyttäjät voivat avata kaksi ikkunaa vierekkäin ja vetää tiedostoja yhdestä toiseen. Mutta on helpompi liikkua – osoitekentän avulla. Valitse alikansioon tarvittavat tiedostot (tai kansiot) ja vedä ne osoitekenttään.

Jos vedät kohteita ei osoiteriville vaan kansioon tai työpöydälle, voit luoda pikakuvakkeen. Ja jos pidät avaimen ctrl, Valitut tiedostot tai kansiot kopioidaan.

Lisää tunnisteita ja kommentteja tiedostoihin

Windows Explorer: koodien ja kommenttien lisääminen tiedostoihin

Windows 7: n aika, kun valitset tiedoston, avautuu sen tiedot (jos “Tiedot-alue” on käytössä): tunnisteet, kommentit, tekijänoikeudet ja muut tiedot. Ja kaikkia niitä voidaan korjata täällä, vaikka se ei ole täysin selvää.

Näyttää koko polun ikkunan otsikossa

Windows Explorer: näyttää koko polun ikkunan otsikossa

Kun käytät aktiivisesti tiedostoja Explorerissa, on hyödyllistä nähdä polku toiseen tai toiseen kansioon. Näin voit selata paremmin. Vanhemmissa Windows-versioissa se näytettiin oletusarvoisesti, mutta koska Windows 7: n tämä vaihtoehto on poistettu. Sama voidaan sisällyttää kansiovalintoihin: “View” – “Options” – “View” – “Näytä koko polku ikkunan otsikossa”.

Jos puolitoimet eivät ole sinua varten, käytä Classic Shell -ohjelmaa, joka palauttaa joukon tuttuja toimintoja Windowsille, mukaan lukien klassinen Käynnistä-valikko.

Verkkokartan näyttäminen

Aiemmin verkkokartta tarjosi visuaalisen esityksen ja yhteyden kaavion kaikille verkon laitteille. Kun siirrät kohdistimen mihin tahansa laitteesta, sen IP- ja MAC-osoite näytetään, mikä oli kätevää eri ongelmien ratkaisemisessa. Windows 8: ssa Microsoft poisti tämän toiminnon, mutta Explorerin avulla voit ajatella jotain.

Windows Explorer: Verkkokartan kartoitus

Avaa “Explorer” ja valitse sivupalkista “Verkko”. Valikon “View” kautta siirtyy “Taulukko” -tilaan, klikkaa “Lajittele” ja “Valitse sarakkeet”. Jäljellä on vielä lisättävä sarakkeet “IP-osoite” ja “MAC-osoite” ja päivitä sitten sivu.

Edistynyt lähetysvalikko

“Lähetä” -valikko on tylsää ja tylsää, niillä on hyvin vähän ihmisiä, mutta turhaan. Jos soitat kontekstivalikkoa pitämällä näppäintä painettuna shift, sitten “Lähetä” -valikko avaa paljon helpommin esille tulevia kohteita, kuten kirjastokansioita.

Windows Explorer: Lisäasetukset-valikko

Lisäksi voit mukauttaa tätä valikkoa lisäämällä usein käytettyjä kansioita. Napsauta vain Win + R ja liitä se kuori: sendto, ja lisää sitten tarvittavat kansiot avattuun hakemistoon.

Pikakuvakkeet pikalähtötyökalurivillä

Jos käytät usein Explorerin ominaisuuksia, avaat oikean nauhan, eli tapa säästää aikaa. Lisää tarvittavat toimenpiteet Pikalähetys-työkalupalkkiin napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kohtaa ja valitsemalla haluamasi kohde.

Windowsin Resurssienhallinta: pikakuvakkeet Pikalataustyökalupalkissa

Älä unohda paneelinäytön ottamista käyttöön (napsauta hiiren kakkospainikkeella painiketta “Valinnat” – “Aseta pikalähtöajaväline nauhan alapuolelle”).

Korosta valintaruudun valinta

Ei ole tarpeen rajoittaa itseäsi tavallisten tiedostojen valitsemiseen Resurssienhallinnassa näppäimillä ctrl ja muutos. Niille, jotka ovat tottuneet työskentelemään vain hiirellä, on hieno tapa jakaa valintaruudun avulla.

Windows Explorer: Korosta valintaruudut

Windows 7: ssä sinun on mentävä kansion ominaisuuksiin ja otettava käyttöön “Käytä valintaruutuja valitaksesi kohteet” -vaihtoehdon. Windows 8: ssä ja 10: ssä sinun ei tarvitse edes tehdä tätä: vastaava painike on jo “Näkymä” -välilehden nauhassa.

Tab-tuki

Työskentely tiedostoilla olevien välilehtien kanssa on paljon helpompaa työskennellä yksittäisten ikkunoiden kanssa. Ja vaikka Microsoft ei jakaa tätä mielipidettä, on välttämätöntä turvautua kolmannen osapuolen ratkaisuihin käyttää välilehtiä Explorerissa, mutta ne ovat hyviä.

Windows Explorer: tuki välilehdille

Clover lisää Explorer-välilehtiä, jota tottumme Chromessa ja kirjanmerkit. Noin sama tekee QTTabBar-laajennuksen, joka on hyödyllinen Windows 7: n ja vanhempien versioiden käyttäjille.

Viimeisten tiedostojen ja kansioiden näytön poistaminen käytöstä

Muinaikainen aika “Explorer” muistuttaa usein käynneitä kansioita ja tiedostoja ja näyttää ne suosikkiasi tai Quick Access -työkalupalkkiin. Mutta tämä voidaan välttää poistamalla joitain valintamerkkejä vaihtoehdoista.

Windows Explorer: poistaa uusimmat tiedostot ja kansiot käytöstä

Napsauta “Näytä” -painiketta “Asetukset” ja “Yleiset” -välilehdessä poistamme molemmat merkinnät “Tietosuoja” -osiosta, unohtamatta napsauttamalla “Tyhjennä” -painiketta poistamalla jo kerätyt tiedot.

bonus

Ja lopuksi, muutamia hyödyllisiä pikanäppäimiä nopeasta vuorovaikutuksesta Explorerin kanssa:

  • Win + E – uuden ikkunan avaaminen “Explorer”;
  • Alt + ↑ – siirtyminen pääkansioon;
  • Alt + P – ota esikatselupaneeli käyttöön;
  • Alt + Enter – valitun objektin näyttöominaisuudet;
  • F2 – esineen uudelleennimeäminen;
  • Shift + Del – peruuttaa tiedoston peruuttamattomasti.