6 най-добри алтернативи на Windows Movie Maker

От много време Windows Movie Maker е един от най-популярните видео редактори. Той е безплатен, много лесен за използване и има добра функционалност. Въпреки това, Microsoft спря разработката на Movie Maker, а в Windows 10 липсва.

Ето списък на най-добрите безплатни приложения за редактиране на видеоклипове, които са подобни на Windows Movie Maker.

1. Ezvid

Алтернативи на Windows Movie Maker: Ezvid

Ezvid е невероятно проста и в същото време доста удобен видео редактор. Тя ви позволява да монтирате видео и да записвате екрана.

Ezvid има спартански интерфейс, който е лесен за разбиране. Приложението ви позволява да въведете заглавие и описание на видеоклипа си, да поставите воден знак, ако искате, или да добавите музика на заден план. След това можете да запазите готовия видеоклип само с един клик, но само във формат WMV.

Ezvid ще отговаря на тези потребители, които първо оцениха простотата на интерфейса и лекотата на разработка в Windows Movie Maker.

Ezvid →

2. Създател на видеоклипове

Алтернативи на Windows Movie Maker: VideoLAN Movie Creator

VLMC е разработена от VideoLAN, същата организация, създала известния медиен плейър VLC.

Видео редактор VLMC е приложение с отворен код за различни платформи, достъпно за Windows, Linux и MacOS. Той е наистина всеяден: той може да работи с почти всички видове видео и аудио файлове. Той има доста прост интерфейс и много инструменти за редактиране. Можете да изрежете и лепене заедно фрагменти от видео файлове, да добавите звук и ефекти и след това да запазите резултатите от работата си във всеки удобен формат.

За съжаление, VLMC много бавно прави видео файлове в сравнение с други редактори от този списък. Това обаче е некритичен недостатък на фона на всички предимства на програмата.

  How to create a bootable USB flash drive Windows 10 with UEFI support

VLMC е отличен избор, ако искате да имате по-голям набор от инструменти, отколкото тези, предоставени от Movie Maker.

VLMC →

3. Avidemux

Алтернативи на Windows Movie Maker: Avidemux

Avidemux има много прост и леко старомоден интерфейс. Но с възложените му задачи този видеоредактор управлява. Avidemux има различни филтри, както и способността за изрязване и преместване на видео фрагменти, поставяйки маркери върху времевата линия. Програмата поддържа широка гама видео кодеци.

Avidemux е достъпен за Windows, Linux и MacOS. Ако свикнете със своя интерфейс, може да ви хареса повече от другите аналози.

Avidemux →

4. Безплатен видео редактор VSDC

Алтернативи на Windows Movie Maker: VSDC безплатен видео редактор

VSDC е по-усъвършенстван видео редактор, отколкото повечето други алтернативи на Windows Movie Maker. Той обаче ви позволява да редактирате видеоклипа със същата лекота.

В VSDC Free Video Editor има много инструменти и настройки за възпроизвеждане и редактиране на вашите видеоклипове. Можете да работите с няколко видеофайла, да ги изрязвате, разделяте, да ги организирате по свое усмотрение. Програмата ви позволява да добавяте субтитри и различни видео и аудио ефекти. VSDC Free Video Editor работи с много популярни формати.

Въпреки че видеоредакторът има някои проблеми със стабилността, той все още е една от най-добрите алтернативи на Windows Movie Maker.

VSDC безплатен видео редактор →

5. VideoPad видео редактор

Алтернативи на Windows Movie Maker: VideoPad видео редактор

Интерфейсът VideoPad Video Editor, изглежда, дойде направо от епохата на Windows XP. Програмата обаче е сравнително проста и удобна за използване. Тя може да редактира видеоклипа, да добави звук. Поддържа различни ефекти и преходи и е в състояние да създава и редактира субтитри.

От всички представени алтернативи на Windows Movie Maker, тази програма е подобна на нейната най-голяма прогениторка. Видео редакторът е безплатен за домашна употреба. Съществува и търговска версия с подобрена функционалност.

  La batalla por la pureza de Windows: Clean Master vs CCleaner

VideoPad Видео редактор →

6. Shotcut

Алтернативи на Windows Movie Maker: Shotcut

Shotcut е един от най-добрите заместители на Windows Movie Maker. Да, това е почти професионален видео редактор с много функции и възможности. Shotcut поддържа голям брой формати за видео и аудио файлове и включва всички основни инструменти за редактирането им.

В Shotcut можете да добавяте различни филтри, да изрязвате и премествате фрагменти от видеоклиповете си, да работите със звук и ефекти – като цяло всичко е необходимо.

Програмата е с отворен код и е достъпна за Windows, MacOS и Linux.

Shotcut →

Знаете ли други видео редактори, които могат да заменят Windows Movie Maker? Споделете ги в коментарите.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top