Πώς να μειώσετε το μέγεθος του φακέλου WinSxS στα Windows 7 και 8

Ο φάκελος WinSxS βρίσκεται στο C: \ Windows \ WinSxS, καταλαμβάνει πολύ χώρο και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Αυτός ο φάκελος συσσωρεύουν περιττά αρχεία, για παράδειγμα, τα παλιά στοιχεία του συστήματος, και το πλέον είστε στο λειτουργικό σύστημα, τόσο περισσότερο φάκελο WinSxS.

Γιατί ο φάκελος WinSxS μεγαλώνει;

Όταν εγκαθιστάτε τυχόν ενημερώσεις στο σύστημα, τα παλιά αρχεία αντικαθίστανται με νέα και στο φάκελο WinSxS για την περίπτωση σφαλμάτων όλα τα παλιά εκδόματα αποθηκεύονται.

Τα αρχεία από το φάκελο των Windows μπαίνουν στο WinSxS χρησιμοποιώντας σκληρούς συνδέσμους και οι διαχειριστές αρχείων τους παίρνουν για πραγματική ένταση. Επομένως, το μέγεθος του φακέλου ενδέχεται να μην εμφανίζεται σωστά, αλλά στην πραγματικότητα δεν ζυγίζει συνήθως περισσότερο από 15 GB.

Ωστόσο, εάν θέλετε να καθαρίσετε το σύστημα των περιττών αρχείων σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε αυτό.

Καθαρίστε τις ενημερώσεις των Windows

Στη γραμμή εντολών, πρέπει να πληκτρολογήσετε cleanmgr και το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα θα δείξει πόσο χώρο μπορείτε να απελευθερώσετε. Απλά πρέπει να επισημάνετε την επιλογή “Clean Windows Updates” και κάντε κλικ στο OK.

καθαρισμό

Αν έχετε χρησιμοποιήσει ένα και μόνο λειτουργικό σύστημα για αρκετά χρόνια, ίσως χρειαστεί να απελευθερώσετε αρκετά gigabytes ελεύθερου χώρου.

Την επόμενη φορά που θα επανεκκινήσετε, τα Windows 7 θα αφιερώσουν μερικά λεπτά στον καθαρισμό των αρχείων του συστήματος, για να μπορέσουν να δουν ξανά την επιφάνεια εργασίας σας. Αν δεν έχετε αυτήν την επιλογή, πιθανώς δεν έχετε ενημερώσει τα Windows για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εγκαταστήστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις συστήματος και θα εμφανιστεί.

Σε αντίθεση με τα επτά, τα Windows 8 και 8.1 καθαρίζουν τις ενημερώσεις αυτόματα στο Scheduler. Καθαρίζει το φάκελο των Windows σε ένα πρόγραμμα χρησιμοποιώντας το Microsoft θέσεις εργασίας – Windows – Συντήρηση – StartComponentCleanup, η οποία εκτελείται αυτόματα στο παρασκήνιο και αφαιρεί τα συστατικά μέσα σε 30 ημέρες μετά την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης.

startcomponentcleanup-προγραμματισμένη εργασία

Εάν θέλετε να απεγκαταστήσετε μη αυτόματα τις ενημερώσεις, ανοίξτε την επιλογή Εκκαθάριση δίσκου, επιλέξτε “Καθαρισμός ενημερώσεων των Windows” και κάντε κλικ στο κουμπί OK.

  Aplikace Google Desktop – Widgety pro Windows, které zatím používám

Στα Windows 8.1 υπάρχουν ακόμα περισσότερες επιλογές για αυτο-διαγραφή αρχείων. Εκεί μπορείτε να διαγράψετε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, ακόμη και όταν δεν έχουν παρέλθει 30 ημέρες από την εγκατάσταση νέων. Για να το κάνετε αυτό, εκτελέστε τη γραμμή εντολών εξ ονόματος του διαχειριστή και εισαγάγετε τις απαραίτητες εντολές.

Για παράδειγμα, μια εντολή καταργεί όλες τις εκδόσεις ενημερώσεων χωρίς 30 ημέρες αναμονής:

DISM.exe / online / Cleanup-Image / StartComponentCleanup

Το άλλο διαγράφει τα αρχεία που απαιτούνται για την κατάργηση των service pack. Αφού εισαγάγετε αυτήν την εντολή, δεν θα μπορείτε να καταργήσετε τα εγκατεστημένα service pack:

DISM.exe / online / Cleanup-Image / SPSuperseded

Μια άλλη εντολή θα διαγράψει όλες τις παλιές εκδόσεις κάθε εξαρτήματος. Μετά από αυτό, δεν θα μπορείτε να καταργήσετε όλα τα εγκατεστημένα service pack:

DISM.exe / online / εκκαθάριση εικόνας / StartComponentCleanup / ResetBase

Αφαίρεση εξαρτημάτων κατόπιν ζήτησης

Οι σύγχρονες εκδόσεις των Windows σάς επιτρέπουν να συμπεριλάβετε εξαρτήματα του συστήματος κατόπιν ζήτησης. Η λίστα λειτουργιών βρίσκεται στο παράθυρο “Παράθυρα των Windows”, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από τον πίνακα ελέγχου.

Ακόμα κι αν δεν έχετε εγκαταστήσει κάποιο από αυτά, δηλαδή, που δεν έχουν επιλεγεί, τα στοιχεία εξακολουθούν να είναι αποθηκευμένα στο σκληρό σας δίσκο στο φάκελο WinSxS. Εάν θέλετε να τα εγκαταστήσετε, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε τίποτα, μπορείτε να το κάνετε από ένα φάκελο.

χαρακτηριστικά ενεργοποίησης-απενεργοποίησης-on-off-off

Ωστόσο, ακόμη και τα αχρησιμοποίητα εξαρτήματα απορροφούν χώρο στο σκληρό δίσκο και εάν έχετε πολύ μεγάλη σημασία για το ελεύθερο χώρο, μπορείτε να τα διαγράψετε.

Τα Windows 8 προσθέτουν μια νέα επιλογή που σας επιτρέπει να διαγράψετε όλα αυτά τα αρχεία από το WinSxS και αν σας χρειαστούν ξαφνικά, μπορείτε να τα λάβετε από τη Microsoft.

  Jak přesunout program na jiný disk, aniž byste jej znovu nainstalovali

Για να καταργήσετε τα στοιχεία, ανοίξτε μια γραμμή εντολών και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

DISM.exe / Online / Αγγλικά / Get-Χαρακτηριστικά / Μορφή: Πίνακας

Θα δείτε διάφορα εξαρτήματα και την κατάστασή τους.

windows-features-name-and-state

Για να διαγράψετε μια συνάρτηση από το σύστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή, αντικαθιστώντας το NAME με το όνομα της λειτουργίας που θέλετε να διαγράψετε.

DISM.exe / Online / Απενεργοποίηση-Feature / χαρακτηριστικό όνομα: NAME / Κατάργηση

remove-windows-feature-from-disk

Εάν εκτελέσετε ξανά την εντολή / GetFeatures, θα δείτε ότι η κατάσταση αλλαγής λειτουργία για να: «άτομα με ειδικές ανάγκες με ωφέλιμο φορτίο Αφαιρέθηκε» ( «Off με την απομάκρυνση των χρήσιμων αρχείων”) αντί απλώς «ειδικές ανάγκες» ( «Off»).

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤