16 приложения, които помагат за здравето

Приложения, които ви напомнят да приемате лекарството

1. Medisafe

Приложението за персонализиран график ще ви напомни, че е време да пием хапче. За да разберете кой, не е необходимо да вземате смартфон: за всяко лекарство можете да изберете собствената си мелодия. Услугата ще ви напомни, че продуктът е приключил и трябва да купите нов пакет.

Освен това в Medisafe можете да въведете данни за теглото, кръвното налягане, кръвната захар и да съхранявате данни за приемането на медикаменти в PDF и Excel, за да ги изпратите до Вашия лекар.

2. Напомняния за приемане на лекарства

Заявлението може да се персонализира напомняния, за да се пие лекарството, води регистър на пропуснатите таблетки и проверени методи, график писта промени в теглото, натиск, за да обменят информация за здравето на членовете на семейството.

3. Моите леки таблетки

В безплатната версия на приложението “Моите хапчета” има активен курс. Можете да настроите схема за приемане на лекарството, да отложите или отложите следващата таблетка, да запазите завършените курсове в архива или да ги повторите, ако е необходимо.

Платената версия с разширени функции ще струва 229 рубли за iOS и 199 рубли за Android.

Самодиагностични дневници за диабетици

4. DiaMeter: Дневникът на вашия диабет

Приложение на дневника за диабетици от първи и втори тип. Има секции за записване на информация за нивото на захарта, броя на консумираните хлебопекарни, инсулиновите инжекции, здравето и симптомите.

5. MedM Диабет

Приложението създава графики и диаграми въз основа на въведената в него информация и е в състояние да получи данни от популярни модели глюкомери. Потребителят може също да предостави достъп до лични данни на роднини или лекари.

Приложения за наблюдение на налягането

6. Кардионен вестник

Дневникът за записване на данни за кръвното налягане и пулса ви позволява да отделите показанията за сутрин и вечер, както и да настроите напомняния за необходимостта от извършване на измервания.

7. MedM кръвно налягане

Услугата ви позволява бързо да въведете данни ръчно или да синхронизирате с електронни тонометри от популярни марки. Статистическите данни се показват под формата на диаграми или специализирани графики за тенденции по дни, седмици, месеци.

Софтуер за проследяване на менструалния цикъл

8. WomanLog

Един от най-популярните календари, в който можете да въведете данни за менструацията, теглото, симптомите, настроението, пола и други показатели, свързани с женската репродуктивна система. Заявлението ще направи прогноза за овулацията, ще ви напомни за необходимостта от пиене на противозачатъчно хапче или промяна на дълготраен лекарствен продукт, за да направите самостоятелно изследване на гърдата.

9. Flo

Въз основа на вписаните данни, приложението изчислява кога да чака ПМС и менструация, определя подходящите дни за зачеване и помага на бременните жени да следват развитието на детето.

10. Показание

В допълнение към стандартните функции, услугата определя уникалните характеристики на цикъла, анализира данните за всеки месец и извежда средните стойности. Създателите отбелязват също, че в заявлението няма абсолютно никакъв розов цвят и не се използват евфемизми.

Приложения за отказ

11. Не пуша

Приложението ще ви помогне да изчислите колко дълго няма да се върнете към лош навик, колко пари и време сте спестили и колко години сте удължили живота си. За допълнителна мотивация услугата ще ви покаже демотиватори и факти за опасностите от пушенето.

12. Последната ми цигара

Това приложение е огромен надпис за опасностите от тютюнопушенето, което се премести от пакет цигари към вашия смартфон. Мрачен дизайн, натуралистични изображения, описания на болестите, произтичащи от този лош навик, ще помогнат на впечатлимите хора да изоставят никотина.

Наръчници за наркотици

13. Аптека 2GIS

Приложението ще ви помогне да намерите най-близката аптека, да научите за начина на нейното действие, да изградите маршрут до желаното местоположение и да сравните цените на лекарствата в различните мрежи.

14. Apteki.su

В молбата можете да сравните цените на лекарствата в различните аптеки и да изберете най-полезните оферти. Търсенето не само на лекарства, но и на придружаващите ги стоки: хигиенни и козметични продукти, хранителни добавки и медицински продукти.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤