Йога с деца: 12 упражнения

Децата практически отсъстват при много възрастни: естествена гъвкавост, издръжливост и невероятна енергия. И те са щастливи да направят нещо интересно за компанията с възрастни.

Ако се опитате да отидете на уроци по йога и ви изглеждаха скучни и сложни, може би трябва да опитате поне един урок в компанията на детето? Ще бъде забавно, гарантирам ви. )

Ако основната ви цел – да се покорявам на детето и насаждат в него любов и интерес в спорта, опитайте се да се превърне в йога една вълнуваща игра. Например, можете да подредите нещо като йога в стила на “Интересна е и съпоставката на вълните” – това е, когато включите музиката звучи от престижната “Интересна е и съпоставката на вълните …”, но на мястото на фразата “Морска фигура стои на едно място” с “фигури в Поза дърво , и така нататък, и така нататък. Ако включите фантазията, можете да преработите почти всяка движеща се игра или да излезете с нова. Така че, детската йога за начинаещи.

Упражнение номер 1. Жаба

Упражнявай жабата

Скокът в тази поза увеличава гъвкавостта в бедрените стави и долната част на гърба. Станете изправени, краката широки по бедрата. Отпуснете се и вземете ръцете си зад краката си. От тази позиция бавно преместете теглото си малко напред и започнете да скачате. В същото време ръцете и краката трябва да излязат от пода. Можете дори да хвърляте малко, докато скачате – децата ще ви харесат. Ако скачането изглежда като невъзможна задача за вас, то просто се постарайте да седнете в това положение колкото е възможно по-дълбоко.

Всъщност тази позиция е подготовка за пожарна муха – това е, когато теглото е напълно прехвърлено на ръцете и краката излизат от пода. Следователно, след като децата са добре усвоили жаба поза, нека се опитат малко да балансират на ръцете си.

Упражнения номер 2. Фламинго

И това е нещо като нашата лястовица, която се преподава дори в училище в класове за физическо възпитание. Това е упражнение за балансиране и укрепване на краката и тялото.

Стойте изправени, с крака заедно, с разперени ръце от двете страни и странично като крила. Вземете левия си крак назад и се наведете напред. Пазете равновесие с ръцете си. Можете да ги вълните като крила. Най-добре е да балансирате, ако същевременно се наведете напред и преместите крака си назад. Теглото на тялото трябва да се прехвърли във вътрешността на носещия крак. Също така можете да хвърлите един поглед и постоянно да погледнете в една точка – това помага много! И не забравяйте да промените краката си! По правило е по-лесно да се поддържа баланс на единия от краката, отколкото на втория. Някой може да има десен крак, някой има лев крак.

  Анатомия на стречинг в снимки: упражнения за ръцете и краката

Упражнение 3. Дърво

Друго упражнение върху баланса, което укрепва краката и разтяга гръбнака.

Йога за деца

Станете изправени, краката заедно. Огънете десния крак в коляното, занесете го настрани и поставете подметката на коляното на левия крак. Колкото по-високо в сравнение с коляното сте успели да поставите крака, толкова по-лесно е да балансирате, за да можете да си помогнете и да поставите крака си възможно най-високо. След като сте оставили крака си в удобна позиция, стиснете ръцете си пред гърдите си и ги надигнете над главата си. В това положение можете лесно да се люлеете от една страна на друга, като дървета във вятъра.

Номер на тренировка 4. Лодка

Тази поза е страхотна за поддържане на тонизираната ви преса. Опростена версия е достъпна за деца.

Седнете на пода, огънете коленете си, разкъсайте краката си от пода и се опитайте да го балансирате малко на папата си. Щом почувствате стабилност, хванете големите пръсти с ръцете си и бавно изправете краката си, като същевременно продължите да балансирате. Можете да скачате назад и напред малко, като лодка на вълни. Друг вариант: можете да го направите без помощта на ръце, просто вдигнете краката си и запазете баланса в позицията на буквата V.

Упражнения номер 5. Кучето изтича

Тази позиция е добре известна на всички, и тя значително разтяга гърба и задната част на краката, а също укрепва горната част на тялото.

детска йога

Поставете ръцете си на пода, като коленете ви трябва да бъдат под бедрата, т.е. краката ви ще бъдат леко наклонени. След това опитайте да изправите коленете си и натиснете ръцете си на пода, с петите си опънати до пода. Оказва се, че опъвате гърба си и опъвате задната повърхност на краката си. Ако детето е твърде лесно, те могат да се вдигне единия крак нагоре (пръстите се удължава, коляното гледа на пода, а не на таза се обръща към страната и изглежда ясно надолу) или главата опира плътно на пода. Има доста опции за тази поза, така че ще имате много да избирате. Желателно е краката да стоят напълно на пода.

  Размерът няма значение: всичко за пениса

Упражнение номер 6. Звезда

Децата обичат предизвикателствата, така че тази позиция трябва да бъде много приятна за тях. Укрепва ръцете и горната част на тялото.

детска йога

Стойте поза сподиграйте се. Направете малка стъпка напред с десния си крак и разгънете крака, така че чорапът да изглежда наляво. Открийте дясната си страна, като разкъсате лявата си ръка от пода и я повдигнете. След това вдигнете левия си крак. Опитайте се да поддържате стабилност възможно най-дълго.

Упражнения номер 7. Ice Hill

Това представлява само от външната страна изглежда просто. Всъщност това е отлично обучение за ръце и свещеници.

Седнете на пода, краката заедно. Поставете ръцете си зад бедрата на кратко разстояние, пръстите ви трябва да бъдат насочени към краката. Поставете краката си на пода и вдигнете таза и бедрата, а главата се изхвърля назад. Представете си, че сте детски пързалка и децата ви се плъзгат надолу. Ако тази позиция е твърде тежка за вас, можете да огънете коленете си.

Упражнение номер 8. Карава и свещ

Това упражнение добре помага за опъване на врата и долната част на гърба.

Легнете на гърба си, коленете се наведоха, краката на пода. Издърпайте краката си от пода и ги преместете в главата си, така че пръстите ви да стигнат до пода. Колена леко изкривена. Ако опъването ви позволява, можете да опитате да изправите краката си. Ръцете лежат на пода по тялото и ви осигуряват стабилност. Уверете се, че плешките са здраво притиснати към пода и бавно се движат в стандартен бреза дърво, полу-свити крака се изправи. От бреза също бавно се върнете в стартовата позиция, поставяйки гръб на пода на гръбнака зад гръбнака.

Упражнение # 9: Мостът

Кой от нас в моето детство не се опита да застане на моста? Мисля, че всеки знае това упражнение.

  Нощни събуждания: причини, причини за безпокойство, начини за борба

Поставете на пода, краката се свиват на коленете, краката са здраво притиснати към пода толкова близо до таза. Ръцете се наведеха по лактите и бяха поставени точно над раменете, дланите плътно притиснати към пода, пръстите гледаха към краката. Леко и бавно натиснете своето тяло нагоре, извивайки гръбнака си. Теглото трябва да се прехвърля в ръцете, бедрата трябва да продължат да гледат напред и да не се раздвижват.

Упражнение номер 10. Танцьорка

Това поставя върху баланса. Тя също така се простира и укрепва гръбнака и краката добре.

Станете изправени, краката заедно. Наведете десния си крак и го хванете с дясната си ръка за крака или глезена. Издърпайте леко напред и в същото време опитайте да вземете десния си крак назад и нагоре. Задръжте лявата си ръка напред за баланс. Децата управляват в това положение не само да застанат, но и да скачат или да се въртят около оста си.

Упражнение номер 11. Сандвич

И това е стандартното надлъжно гънка, което почти всички деца спокойно правят. Възрастните също имат малко пот, преди да могат да работят наполовина.

Йога с деца

Седни на пода, крака заедно, изправени колене. Започнете да се навеждате напред до краката с гръбнака направо. И не забравяйте, че не сте наклонени за сметка на гърба и талията, но за сметка на тазобедрените стави. Какво означава това? Това означава, че трябва да опънете корема (долните ребра) до бедрата, гърдите на коленете и брадичката до краката. Няма отклонения в долната част на гърба, гледайте напред, гърбът е плосък, раменете се събират заедно. Можете да си помогнете с ръцете си, да притискате краката си и да се изправяте на крака.

Упражнение № 12. Честит бебе

Тази поза на релаксация, и тя перфектно се простира на бедрата и долната част на гърба.

Легнете по гръб, се огъват краката си в коленете и ги затегнете към гърдите и сграбчи краката, коленете, бедрата или обратно. Внимателно натиснете ръцете си на крака, така че ханша да се простират до пода и леко да се счупят от едната страна към другата.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top