Начини за облекчаване на махмурлук, който наистина работи

Нашата предишна статия за алкохола беше доста популярна. В него се съсредоточихме върху това, как алкохолът засяга нашето тяло и мозък, и само малко се докосва до въпроса как да се отървем от негативните последици. Начини за облекчаване на махмурлук невероятно много. И много от тях – честна глупост. Например, да яде масло преди самия процес, за да не се напива.

Решихме да съберем на едно място доказани и доказани начини за борба с махмурлука, разделяйки ги на три групи: преди, по време и след това.

за

За да се почувствате добре следващия ден след пиенето, трябва да знаете мярката. Не е теоретична граница, а точно количеството алкохол, след пиене, което обикновено се чувствате. От опита и грешката, вероятно вече сте знаели своя лимит. И отново, не си струва да правите грешки и да ги счупите. Все още ще се почувствате зле на следващия ден.

Тъй като алкохолът попада в стомаха и кръвта, яжте преди да се съберете струва. По-добре е храната да е питателна, но умерено. Множество въглехидрати и мазнини ще забавят абсорбирането на алкохол в кръвта и благодарение на този организъм ще нормализира по някакъв начин асимилацията му.

Смята се, че тъмните цветове на алкохола оказват по-силно въздействие върху организма и засилват последствията. Това се дължи на появата в процеса на ферментация на биологичните компоненти на конгенерите, които увеличават състоянието на интоксикация. Проучване, проведено в Университета на Роуд Айлънд, показа, че алкохолната напитка е по-тъмна, колкото по-силна засяга тялото. Лоши новини за любителите на уискито. И добро за феновете на водката. Вероятно.

  Направете масаж за себе си: как да се отървете от главоболие и да облекчите напрежението

Съвети:

 1. Помнете горната граница, след което определено ще се почувствате зле и не го разкъсайте.
 2. Ако е възможно, пийте светли напитки, като бяло вино.
 3. Яжте един час преди процеса.

По време на

Препоръчително е, поне психически, да разделите количеството алкохол, което ще пиете, равномерно за цялата вечер и да го консумирате постепенно. Механиката на действието на алкохола е такова, че постепенно се елиминира от тялото, а ако не, то е опиянено. След един час черният дроб успява да изтегли 45 милилитра алкохол. Ето защо, ако го прецените, ще бъдете добре днес и на следващия ден.

Особено внимание трябва да се обърне на течността. По време на процеса трябва да пиете много вода, но да избягвате газирани напитки, тъй като въглеродният диоксид ускорява храносмилането. Що се отнася до водата, можете сами да зададете горната граница. Необходимо е обаче да пиете най-малко един литър вода, знаейки, че ще пиете алкохол. Колкото по-силно е обезводняването, толкова по-лошо за теб е на следващия ден.

Съвети:

 1. Пийте равномерно.
 2. Пийте няколко допълнителни чаши вода. Ако е необходимо, чрез сила.

след

Ако се събудихте на следващия ден и се почувствате ужасно, тогава не сте послушали нашите съвети и ден преди това беше много забавно. Сега трябва да се отървем от последиците.

Най-логичното решение е болкоуспокояващи. Предпочитани са тези, които съдържат парацетамол, тъй като аспиринът дразни стомаха и може да изостри слабостта и лошото здраве. Измийте лекарството за болка, не пощавайте водата. Една или дори две чаши ще помогне на дехидратирания организъм да се възстанови.

Митът, че махмурлукът е най-добре убит от нова част от алкохола, трябва да се разсее възможно най-скоро. Лекарите се съветват да не консумират алкохол няколко дни след тежки последствия, за да позволят на тялото да се възстанови. Като се има предвид здравословното състояние по време на махмурлук, не е трудно да се следват тези съвети.

  Хормонално настроение: защо се нуждаем от серотонин и къде да го намерим

Съвети:

 1. Не се опитвайте да се отървете от махмурлук с нова част от алкохола – това ще се влоши.
 2. Парацетамоловите болкоуспокояващи са за предпочитане пред аспирина.
 3. Водата е още по-важна от преди. Пийте толкова, колкото можете да направите себе си.

митология

Консумацията на алкохол е свързана с десетки митове и погрешни схващания. Много от тях са представени като универсално средство за отрицателни последици. Решихме да направим най-популярните и, най-важното, най-опасните съвети, които ни хранят.

 1. Смесването на алкохол и енергийни напитки ви кара да пиете. Не, не е така. Кофеинът, съдържащ се в напитките, маскира успокояващия ефект на алкохола, което ви кара да пиете още повече.
 2. Редът на напитките е важен и тяхното разнообразие е важно. Не, не е така. Количеството алкохол е много по-важно от сорта. Лошото здравословно състояние, което се случва, когато си смените напитка, всъщност се дължи на факта, че пиете прекалено бързо.
 3. Приемането на аспирин или други таблетки преди алкохола намалява риска от махмурлук. Не, не е така. Ефектът на болкоуспокояващите ще се случи, когато започнете да имате главоболие. Вземете хапчета преди алкохола няма смисъл.
 4. Алкохолът убива мозъчните клетки. Не, не е така. Алкохолът атакува дендритите – процесите на нервните клетки, които са отговорни за реакцията към външни стимули. По този начин, продължителното използване на алкохол и лошото хранене засягат проблеми с координацията.
 5. Кафето и горещият душ ще ви направят трезви. не. Черният дроб може да преработва определено количество алкохол на час. За силни напитки този брой е равен на 45 милилитра. Кафе и душове не влияят на скоростта и ефективността на черния дроб.
 6. Колкото повече ядете преди пиене, толкова по-малко пиете. И да, и не. Храненето в стомаха наистина забавя процеса на смилане на алкохола. Само с умереност.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top