26 Мъдри изводи за живота от обикновените хора

Ние сме свикнали да изразят мъдри мисли признати писатели, учени, политици или големи велики художници. Въпреки това, всички хора имат право на собствените си открития, независимо от техния статут и социален статус. Понякога просто фермер в главата съдържа много повече мъдрост от една дузина звезди или успешни бизнес лидери. В крайна сметка всички живеем за един и същ живот, само на различни нива. А отварянето става почти същото. За пореден път го докажа, писател и журналист Vist Бриана на (Бриана Wiest) иска да сподели най-големите открития им в живота на няколко десетки много обикновени хора. И това е, което тя чу.

 1. Не мога да променя света, но мога да променя отношението си към него.
 2. Не трябва да се извинявам на никого, че не е съгласен с тях.
 3. Можете да имате всичко, което искате, просто не веднага. И ако мислите, че това е тъжно, представете си, че веднага сте получили изпълнението на всичките си желания. Това е тъга.
 4. Можете да изберете вашето семейство. Можете да изберете религия. Можете да изберете какъв човек искате да бъдете днес и да станете утре. Но никога не можете никога да станете удобни и разбираеми за всички без изключение.
 5. Наоколо е само прожекция от мен. Ако искам да променя всичко, първо трябва да се променя.
 6. Свободата е състояние на ума.
 7. Нищо в нашия живот не трае вечно. Но често забравяме и не бързаме да се наслаждаваме на това, което имаме.
 8. В допълнение към величествената любов има десетки сортове. В допълнение към щастието има много други вълнуващи човешки чувства. Несъответствието на идеалния шаблон не означава неуспех. Животът като цяло е различен.
 9. Не си спомняме годината. Спомняме си моментите.
 10. Не е нужно да съм никой друг освен себе си.
 11. Никой не скърби на погребението красиво лице или дрехи на заминаващите. Всеки си спомня своята личност и душа. Не забравяйте за секунда какво е наистина важно в даден човек.
 12. Хората няма да ви обичат въз основа на задълбочен анализ на вашите силни и слаби страни. Далеч от винаги най-красивите или най-богатите в същото време са най-обичаните. Не забравяйте това всеки път, когато смятате, че причината за самотата е под формата на носа ви или размера на вашата банкова сметка.
 13. За успешното преодоляване на пречките е важно винаги да се помни, че всяко събитие има своя собствена причина. Премахване на последствията, не забравяйте причината.
 14. Това, което днес изглежда е събитието на живота ви, утре, няма да се помни дори. Но простите дребни детайли от ежедневието ще се появят в паметта повече от година.
 15. Винаги има възможност да откриете нова работа, да се преместите в града на мечтите си, да намерите любов. Основното нещо е да не се отдръпваш от тези възможности, когато животът отново ще им пробие носовете.
 16. Най-лошите събития в нашия живот са наистина уроци, които ни предупреждават за истинските нещастия.
 17. Ще претърпите истинско поражение само в момента, в който спрете да опитвате.
 18. Не вземайте всичко толкова сериозно. Във всеки случай, докато все още сте жив.
 19. Не мога да променя другите. Реалните промени се случват само когато всеки човек прави точно това, което трябва, и не посочва недостатъците, които вижда в другите.
 20. Мъдростта се състои в осъзнаването, че никой няма крайните знания. Веднъж всички вярваха, че Земята е плоска, днес те казват, че е кръгла, но кой може да предвиди какво ще дойде утре?
 21. Дори ако се откажете от вяра, надежда и любов, те не ви оставят.
 22. Когато влезете в библиотеката, всички познания за света са пред вас. Когато се събуждате сутринта, ви се дава цяла вселена. Важно е да запомните това, а не само да видите рафтовете с книги и друг обикновен ден.
 23. Истинското щастие е скрито в малки неща. В една добра книга, пресни зеленчуци, топло легло, докосване на любимия ви. За тези неща по някакъв начин не е съвсем обичайно да се каже, но те трябва да бъдат оценени.
 24. Нека погледнем живота си от песимистична гледна точка. След сто години никой няма да ви помни и няма да обсъжда вашите решения. Защо се страхуваме да живеем живота, който искаме?
 25. Не трябва да съм това, което другите хора очакват да видя. В крайна сметка как можеха да знаят какво трябва да бъда?
 26. Ние сме в плен точно от онези хора или неща, които искаме да притежаваме. Свободата се състои в изоставянето на желанието да притежаваш нещо.

И какви изводи направи нашите читатели по пътя на живота? Споделете?