8 najinteligentnijih pasmina mačaka

Abyssinijska mačka

pametne pasmine mačaka: Abyssinian
Abyssinian cat

Elegantne mačke iz Etiopije razlikuju se živahnim karakterom i razigranjem. Lako ih je podučavati da donesu igračke. Vrlo su znatiželjni, ali razumiju pravila ponašanja u kući. Istina, bolje je pružiti abessinsku mačku s ogrebotinom, inače će se pretvoriti u dovratak ili stalak.

Takav dijalog o Abyssinian mačkama bio je u The Simpsons:

Clancy Wiggum: Pametan sam poput mačke, zar ne, Lou?

Lou: Koja pasmina? Upravo sam vidio abessinsku mačku koja je znala prebaciti kanale.

2. Škotska preklopljena mačka

pametna pasmina mačaka: Scottish Fold
Škotski fold

Različite osobine tih mačaka – posebna struktura ušiju i sposobnost da stoje na stražnjim nogama. Zbog njih škotski lopovnici smatraju se jednim od najzabavnijih pasmina mačaka. Istodobno, oni su također jedna od najinteligentnijih pasmina, jer su dobro uvježbani u trikovima i poput pokretnih igara.

3. Cornish Rex

pametne pasmine mačaka: Cornish Rex
Cornish Rex

Cornish Rex – mačke s velikim ušima i kovrčavu kosu. Vrlo su znatiželjni: važno je znati što se angažira svaki član obitelji. Ako se ne dopustite da slijedite sebe, Cornish Rex će se uvrijediti. I obično im je dosadno dosadno, zbog onoga što često pate od prekomjerne težine.

Cornish Rex voli kreće igre, dobro su prilagođeni za trening i trebaju trajno društvo jednog od članova obitelji.

4. Tajlandska mačka

pametne pasmine mačaka: tajlandski
Tajlandska mačka

Aktivne i vrlo ljubazne mačke. Nemojte tolerirati, kada se ne primjećuju, zahtijevaju pozornost i fizički kontakt. Dobro se ponašaju prema svim članovima obitelji, ali odabiru ljubimca kojemu su najčešće povezani. Tajlandske mačke uz pomoć različitih intonacija i tonova glasa mogu izraziti širok raspon emocija. Čak iu odrasloj dobi, ostaju razigrani.

5. Burmanska mačka

inteligentne pasmine mačaka: burmanski
Burmanska mačka

Burmanske mačke vole “razgovarati”, ali ne tako glasno kao sijamske mačke. Potrebni su milujući i pažljivi, kao i redoviti mentalni trening. Lako je trenirati i rado će organizirati demonstraciju svojih vještina pred gostima.

6. turski kombi

pametne pasmine mačaka: turski kombi
Turski kombi

Jedna od najstarijih pasmina mačaka dolazi od mjesta oko turskog jezera Van. Vole se igrati s novim igračkama, u salatama, pa čak i vodom. Vuna turskog wanga brzo se suši, pa se ne boje vode.

Uvijek odaberite jednog učitelja i treba mu pozornost. Emocije i potrebe izražavaju se izrazima lica i melodijskim glasom.

Bengalska mačka

pametne pasmine mačaka: Bengal
Bengalska mačka

Nestašne i genijalne bengalske mačke popularne su zbog boje leoparda. Pametni su, ali bez odgovarajućeg obrazovanja, školuju se: vole igrati sa svime u kući, uključujući i elektroniku. Poznato je da bengalske mačke primjećuju kako vlasnici koriste prekidače i mogu promijeniti rasvjetu u najnepovoljnijem trenutku.

8. Singapurska mačka

pametne pasmine mačaka: Singapur
Singapurska mačka

Singapurske mačke su najmanji pripitomljeni predstavnici obitelji mačaka. Vrlo su pažljivi, znatiželjni i uvijek su u pokretu. Takva mačka istražuje kuću kako bi to znala bolje od tebe, a zatim skočite s neočekivanog mjesta izravno na vas na ramenima, izražavajući svoju ljubav.

  Jak se chovat s postou Ruska: tajemství, které vám ušetří čas, peníze a nervy

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top