Što napisati u svoj osobni dnevnik

Kao dijete, gotovo svi su vodili dnevnik. Međutim, ne mogu reći da su dječaci također imali tajne bilježnice, ali gotovo svaka djevojčica imala je svoju bilježnicu ili bilježnicu s dragom brava i natpisom “Osobno”. Sve su tajne i sva iskustva zabilježena tamo: suze nepravedne ljubavi, radost izbliza napuštenog pogleda i stalne pritužbe apsolutnog nesporazuma od roditelja. Djeca odrastu i postepeno prenose svoje navike kako bi opisali svoje živote i svoje misli na papir u World Wide Webu s jedinom razlikom – blogovima koje smo napisali samo za sebe, kako onda da se pročitati i zapamtiti osjećaje za razumijevanje i tražiti uzroke toga u prošlosti, ali Mrežni dnevnici su za opće čitanje.

Jednostavno nije zanimljivo pisati za sebe jer želite vidjeti odgovor, osjećate da se vaše misli podudaraju s mislima desetaka, stotina i možda tisuća ljudi. Lijepo je i pisati upravo tako u praznini, bez dobivanja pozitivnog odgovora, postaje nezanimljivo. No, u stvari, čuvanje privatnih dnevnika samo za sebe može vam uvelike pomoći u donošenju važnih odluka. Mnogi se sjećaju ili samo dobrim ili lošim, i to prilično jednostrano stajalište, koje objektivno (što je općenito moguće za nekoga) otežano procjenjuje situaciju.

Stvoritelji elektroničke verzije dnevnika Dan prvog dijelili su svoje misli o tome zašto biste trebali držati takve zatvorene dnevnike i kako to ispravno raditi.

Na Layfhakere već je nekoliko publikacija o vođenju osobnih dnevnika, bez obzira na papir ili digitalni verzija – „Zašto bih trebao držati moj osobni blog (ne blog)”, „6 razloga za početak osobni dnevnik” i «Grid dnevnik – prekrasan iPhone-app , što pomaže u održavanju osobnog dnevnika. ” A ako ste zaista zainteresirani za ovu temu, preporučujem vam čitanje ovih članaka.

Sada idite izravno na savjete stvaratelja prvog dana.

Kao što je gore već spomenuto, glavni problem u upravljanju takvim zatvorenim dnevnicima jest pitanje “Što trebam tamo snimiti?”

Tajne misli

Snimanje vrlo osobne, intimne, čak i reći intimne misli, temelj je za održavanje takvog dnevnika. Kada zapišete sva svoja iskustva, bilo da je to gnjev, radost, čežnja, razočaranje, ljubav, strast, sve to dublje shvaćate kad zapišete svoje osjećaje na papiru. Zatim ponovno čitanje sve to u nekoliko dana, mjeseci ili godina, opet možete promisliti sve one emocije i shvatiti zašto je donio odluku, možete vidjeti kako se razvijaju i razvijati kao osoba.

Stvari ili događaji koji su utjecali na vaše odluke

Još jedna dobra ideja je napisati izvatke iz članaka koji vam se sviđaju, citata, knjiga ili ideja u časopisu. A onda razvijaju svoje misli, zapisujući sve refleksije u dnevniku. Uostalom, to nisu sami članci, citati ili knjige važni, ali kako su utjecali na vas.

ciljevi

Ako objavite svoj popis ciljeva godinu dana na osobnom blogu ili društvenim mrežama, zašto ne biste to učinili u svojem osobnom dnevniku? To ne mora nužno biti vrlo važan i dugoročni cilj. Možete snimiti i manje, trenutačne ciljeve koje biste željeli postići. Možete im napisati prateće komentare, a zatim ih pregledati i označiti za sebe ono što je postignuto iz namjeravanog, od svih koji su slijedili, a ako nešto nije uspjelo, zašto se to točno dogodilo? Ovo je dobar način da shvatite gdje ste bili, na kojoj razini ste sada i gdje ćete se kretati.

Dojmovi iz čitanja knjiga, gledali filmove i slušali glazbu

Knjige i filmovi mnogo više utječu na naše želje i radnje nego što mislimo. Snimanje minijatura na čitanje knjiga i gledanih filmova dobar je način ponovnog razmatranja ponovo dobivenih informacija i osvjetljavanja najvažnijih bodova za sebe. To se odnosi ne samo na obrazovne knjige, već i na fikciju, koja ponekad utječe na nas mnogo više od druge knjige o pametnom.

Ovo je katalogiziranje korisno ne samo u ovome. Možete savjetovati svoje prijatelje nešto novo i zanimljivo, ili, pregledavajući unose, odlučite je li vrijedno pregledati ovaj film ili ponovno pročitati knjigu.

Mali radosni trenuci života

“Dragi dnevnik, danas je bio nevjerojatan dan!” – gdje drugdje ovo može biti napisano, kako ne u osobnom dnevniku? U stvari, to je od tih trenutaka radosti, a ne vrlo skladao naš život, i ako mislite da takva evidencija ne nose nikakvo značenje, onda s vremenom to su zapisi će biti za vas najveća vrijednost. Podsjetit će nas koliko smo dobro bili s nekim i zašto smo toliko vremena proveli zajedno. Podsjetit će nas tko smo i tko smo, i zašto se to sve dogodilo na taj način, a ne na drugi način. I oni će nas upozoriti da uspostavlja pogrešnu odluku o emocijama, kada je krv lupa u sljepoočicama, stisnutih šaka, a žele samo jedno – da uništi sve i poslati sve u pakao, a zatim komad zajedno fragmente svog života.

Omiljena ili nevjerojatna jela

Samo nekoliko redaka o nečemu novo samo da biste ponovili red ili možda pronašli recept za svoje omiljeno jelo.

Mjesta na kojima ste posjetili

Neka bude kratka putnička bilješka koja označava svoje prvo pojavljivanje novog mjesta. Na njega možete dodati zemljopisne oznake i fotografije, a ti će vam podsjetnici podsjetiti zašto je putovanje tako sjajno i zašto se vrijedi vratiti (ili nikad više ne nazvati) u ovaj grad.

Možete snimiti osobni blog ništa, pa radije teško riješiti, to ne piše, ali iz onoga što evidencija treba izbjegavati. Nemojte ga pretvoriti u smeće i zapisati koliko novih prijatelja u društvenim mrežama imate. To mora biti stvari koje su stvarno drage vašem srcu i koje vam pomažu živjeti smisleno bez propuštanja jednog trenutka. Odlagalište se može ostaviti za društvene mreže, koje su već ispunjene neshvatljivo smeća kao i mnogi samouprave, fotografija ručkove i statusa zemlje jednu rečenicu;)

I imali ste osobni dnevnik? Ako jeste, držite li ga i što ste tamo snimili?