Οδηγός για τα emoticons: πώς να τα κατανοήσουν και να μην μπει σε μια ενοχλητική κατάσταση

Τα emoticons εισήγαγαν τόσο σταθερά στη ζωή μας ότι χωρίς αυτά το αλφάβητο φαίνεται ατελές και τα μηνύματα φαίνονται ξηρά και αποσπασμένα. Αλλά ακόμα και σε μια τόσο επιπόλαιη και παιδαγωγικά απλή υπόθεση, όπως η διάταξη των emoji, υπάρχουν λεπτές αποχρώσεις.

Τι σημαίνουν τα διαφορετικά χαμόγελα;

Με τα emoticons-objects τα πάντα είναι απλά: σημαίνουν αυτό που απεικονίζουν. Μια μπάλα είναι μια μπάλα, ένα ξυπνητήρι είναι ένα ξυπνητήρι, και δεν υπάρχει τίποτα να σκεφτούμε. Αλλά με το χαμόγελο του προσώπου, η εργασία γίνεται πιο περίπλοκη. Δεν είμαστε πάντα σε θέση να μαντέψουμε σωστά τα συναισθήματα στα πρόσωπα των ζωντανών ανθρώπων, τι μπορούμε να πούμε για τη φυσιογνωμία των κολλοκών. Υπάρχουν emoticons, το νόημα του οποίου είναι προφανές:

– διασκέδαση, γέλιο, χαρά, χαρά.

– θλίψη, θλίψη, αγωνία, δυσαρέσκεια.

– παιχνιδιάρικη διάθεση, πειράγματα.

– έκπληξη, έκπληξη, σοκ, φόβος.

– Θυμός, δυσαρέσκεια, μανία.

smilies και αρκετές άλλες – όλες τις πιθανές παραλλαγές των οικογενειών και των ρομαντικών συνδικάτων.

Αλλά υπάρχουν μεταξύ των emoticons και εκείνων, το νόημα των οποίων μπορεί να ερμηνευθεί διφορούμενα, και ακόμη και να τεθεί τελείως σε αδιέξοδο:

χαμόγελο – το χαμόγελο απεικονίζει κλάμα σε τρεις – καλά, δύο – πρόσωπο ρυάκι, αλλά σε μια έκδοση για τις συσκευές της Apple, λόγω των έσμιξε τα φρύδια και όχι λοξή από το στόμα λυγμούς συχνά θεωρείται ως το γέλιο μέχρι δακρύων. Ακριβώς με αυτό: θέλετε να τους δηλώσετε τη θλίψη, και εσείς θα παρεξηγηθείτε.

– για την ιδέα ότι αυτό το χαμόγελο πρέπει να είναι σιωπηλό. Αντ ‘αυτού, απλά φοβίζει τον θάνατο.

smilie diabol – εάν με ένα κακό πούτσο συναισθήματα όλα περισσότερο ή λιγότερο καθαρά (“θυμωμένος ως κόλαση”), ο χαρούμενος δαίμονας παζλ λίγο. Πιθανότατα, δεν είναι μόνο έξαλλος, αλλά και αναμένει πώς να χορέψει στον τάφο του αντιπάλου σας. Και ίσως απλά ήθελε να δείξει την πρωτοτυπία και να στείλει ένα χαμόγελο με ένα ασυνήθιστο χαμόγελο.

emoji – παρά το γεγονός ότι οι τρεις σοφοί πίθηκοι δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω και δεν είπε ακριβώς λόγω της σοφίας του, το ρύγχος κλείσει τα μάτια, το στόμα και τα αυτιά της ντροπής, σύγχυση και αναταραχή τους.

  Πώς να μεταβείτε από ένα προσωπικό προφίλ Facebook σε μια επαγγελματική σελίδα

σφραγίδες emoji – ένα σύνολο χαμόγελων για εκείνους που σκέφτονται τα συνηθισμένα κολέμποκ δεν είναι αρκετά εκφραστικοί και θέλουν να προσθέσουν συγκίνηση στα συναισθήματά τους.

χαμογελαστό χέρι – αντί για “γεια” και “αντίο” μπορείτε να κυματίσετε το χέρι σας.

emoji χέρια – σηκωμένα χέρια, χειρονομία χαρούμενου χαιρετισμού ή χαράς.

emoji χέρια – χειροκροτούν τόσο ειλικρινή όσο και σαρκαστική.

emoji προσευχή – αν σε αυτή την εικόνα βλέπετε τα χέρια διπλωμένα σε μια προσευχή χειρονομία, τότε για σας emoji μπορεί να σημαίνει “ευχαριστώ” ή “ικετεύω”. Λοιπόν, αν δείτε εδώ ένα “δώστε πέντε!”, Τότε είστε ένα πολύ χαρούμενο πρόσωπο.

χαμόγελο δάχτυλο – ένα υπερυψωμένο δείκτη να τονίσει τη σημασία του μηνύματος ή να εκφράσει ένα αίτημα να διακόψει το συνομιλητή μια ερώτηση ή μπορούν να αναφέρουν απλά τα προηγούμενα μηνύματα συνομιλίας.

χαμογελαστά δάχτυλα – Σταυρωμένα δάχτυλα για τύχη.

χαμόγελο φοίνικα – για κάποιον είναι “στάση”, και για κάποιον “δώστε πέντε!”.

χαμόγελο χαμόγελο – Όχι, αυτό δεν είναι τρούφα. Ακόμα και μια τρούφα.

emoji goblins – κακό και το ιαπωνικό γκόμπλιν. Φαίνεται ότι κάποιος δεν έχει αρκετούς από τους συνηθισμένους διαβόλους.

emoji μύτη – ένας ψεύτης. Η μύτη του μεγαλώνει, όπως και ο Pinocchio, κάθε φορά που βρίσκεται.

emoji μάτια – αυτό είναι ευρύ και κοιτάζει με τα μάτια έκπληξη, και τα μάτια που τρέχουν από τον απατεώνα, και ακόμη και μια λαγνεία εμφάνιση. Εάν κάποιος σας στείλει ένα τέτοιο χαμόγελο στα σχόλια της φωτογραφίας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η φωτογραφία είναι καλή.

emoji μάτι – και αυτό είναι μόνο ένα μάτι, και σε βλέπει.

smiley φεγγάρι – Ένα νεαρό φεγγάρι και μια πανσέληνο. Φαίνεται να μην είναι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά αυτά τα χαμόγελα έχουν τους οπαδούς τους που τους εκτιμούν για τις απόκοσμες εκφράσεις των προσώπων.

emoji κορίτσι – ένα πολύ κοινό κορίτσι σε μοβ. Οι χειρονομίες της σημαίνουν ΟΚ (όπλα πάνω από το κεφάλι), “όχι” (σταυρωμένα χέρια), “γεια” ή “ξέρω την απάντηση” (το χέρι σηκώθηκε). Αυτός ο χαρακτήρας έχει μια άλλη στάση που παζλίζει πολλούς – emoji κορίτσι. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, συμβολίζει τον εργαζόμενο στο γραφείο βοήθειας. Προφανώς, δείχνει το χέρι της πώς να φτάσει στη βιβλιοθήκη της πόλης.

Smileys – βλέπετε επίσης εδώ δύο τραχιά πρόσωπα, πιθανώς εχθρικά; Αλλά δεν μαντέψαμε: σύμφωνα με την έκδοση των συμβουλών της Apple, αυτό είναι ένα αμήχανο πρόσωπο και ένα επίμονο πρόσωπο. Ποιος θα είχε σκεφτεί!

  Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τη διαμόρφωση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου στο OS X

Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να δείτε συμβουλές για emoticons στο παράθυρο μηνύματος στο macOS, αν ανοίξετε το emoto και μετακινήσετε το δρομέα πάνω από το χαμόγελο που σας ενδιαφέρει. Εδώ λοιπόν:

Τιμές χαμόγελου

Ένας άλλος τρόπος για να μάθετε το νόημα ενός χαμόγελου είναι να επικοινωνήσετε με την ιστοσελίδα emojipedia.org για βοήθεια. Σε αυτό θα βρείτε όχι μόνο λεπτομερείς ερμηνείες των emoticons, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε πώς φαίνεται το ίδιο χαμόγελο σε διαφορετικές πλατφόρμες. Θα βρείτε πολλές απροσδόκητες ανακαλύψεις.

Χαμόγελα σε διαφορετικές πλατφόρμες

Όπου είναι κατάλληλο smileys

1. Σε άτυπη φιλική αλληλογραφία

Αστεία κίτρινα πρόσωπα είναι κατάλληλα σε μια προσωπική αίθουσα συνομιλίας, όπου δεν μοιράζεστε τόσο πολλές πληροφορίες όπως η διάθεση. Με τη βοήθεια των emoticons θα γελάσετε με το αστείο, θα συμπαθήσετε, θα χτίσετε πρόσωπα ο ένας στον άλλο. Εδώ τα συναισθήματα είναι ο τόπος.

2. Όταν τα συναισθήματα ξεχειλίζουν πέρα ​​από την άκρη και όχι αρκετά λόγια

Μερικές φορές, όταν συμβαίνει κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μας, τα συναισθήματα μας συντρίβουν τόσο πολύ που πρόκειται να σκάσουμε. Στη συνέχεια γράφουμε μια συναισθηματική θέση στο Facebook ή βγάζουμε μια εκθαμβωτική φωτογραφία στο Instagram και την διακοσμούμε με μια γενναιόδωρη σκεδασμένη χαμόγελα. Κάποιος δεν θα αρέσει αυτό, βέβαια, αλλά τι τώρα, να στραγγαλίσει όλα τα ζωντανά συναισθήματα στον εαυτό σου; Το κύριο πράγμα δεν είναι να καταχραστεί μια τέτοια δημόσια εκδήλωση βίαιων συναισθημάτων: αυτό θα αποξενώσει τους συνδρομητές και θα θέσει υπό αμφισβήτηση την επάρκεια σας.

3. Με συμφωνία να επισημάνετε ένα μήνυμα σε μια αλληλογραφία εργασίας

Αυτός είναι ένας πολύ απλός και βολικός τρόπος για να φτιάξετε ορατά σημαντικά μηνύματα που απαιτούν επείγουσα αντίδραση. Για παράδειγμα, emoji σημάδια είναι μεγάλη για αυτούς τους σκοπούς. Αλλά πρέπει να συμφωνήσετε εκ των προτέρων ποιες περιπτώσεις στην εταιρεία σας θεωρούνται επείγουσες και τι είδους χαμόγελο θα χρησιμοποιήσετε για αυτό.

Είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε: Αν θα έχετε ένα χαμόγελο για ένα μήνυμα έκτακτης ανάγκης, η δεύτερη – για επείγοντα θέματα, το τρίτο – για σημαντικές ειδήσεις, τότε σύντομα όλη η αλληλογραφία εργασίας να γίνει ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι, που κανείς δεν παρακολουθεί.

  Πώς θα αλλάξει ο κόσμος μέχρι το 2045

Όταν είναι καλύτερα να κάνετε χωρίς emoticons

1. Στην επαγγελματική αλληλογραφία

Η δουλειά δεν είναι μια θέση για τα συναισθήματα. Εδώ χρειάζεστε ηρεμία, συγκέντρωση και επαγγελματισμό. Ακόμη και αν θέλετε να δώσετε έμφαση στην καλή σας θέληση ή να εκφράσετε την ανησυχία σας για την κατάσταση, χρησιμοποιήστε λέξεις για αυτούς τους σκοπούς, όχι χαμόγελα.

2. Κατά την επικοινωνία με αλλοδαπούς

Ειδικά πρόκειται για χειρονομίες χαμόγελου. Για παράδειγμα, emoji μεγάλο δάχτυλο , που θέλατε να εκφράσετε την έγκρισή σας, θα θέσει τέρμα στην καλή σχέση σας με έναν άνθρωπο από την Ελλάδα ή την Ταϊλάνδη. Γιατί, τον έστειλα στην κόλαση με αυτή τη χειρονομία.

Επομένως, αν δεν είστε σίγουροι για τη βαθιά γνώση των χαρακτηριστικών της εθνικής κουλτούρας του συνομιλητή σας, μην παίρνετε κινδύνους.

3. Παράξενα, όταν συζητάτε συναισθήματα και συναισθήματα

Τα συναισθήματα είναι ένα σοβαρό θέμα. Αν δεν μιλάτε μόνο, αλλά ανοίγετε την ψυχή σας ή μοιράζεστε κάτι σημαντικό, οι λέξεις θα μεταφέρουν τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σας με μεγαλύτερη ακρίβεια από τα χαμόγελα. “Είστε πιο αγαπητός σε μένα από οποιονδήποτε στον κόσμο” σημαίνει περισσότερες από δέκα καρδιές στη σειρά. Στο τέλος, έχετε μόνο μία καρδιά, τον δίνετε σε αυτόν.

Θυμηθείτε ότι τα smilies είναι καρύκευμα, όχι το κύριο συστατικό. Για να δώσετε εκφραστικότητα στο μήνυμά σας, χρειάζονται πολύ λίγα.

Γλώσσα Emoji

Κρίνοντας από το γεγονός ότι σήμερα σχεδόν καμία προσωπική αλληλογραφία δεν είναι δυνατή χωρίς χαμόγελα, μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ότι το emoji έγινε ανεξάρτητο τμήμα της γλώσσας. Μερικές φορές ακόμα προσποιούνται ότι αντικαθιστούν τη γλώσσα τους: μπορείτε να γράψετε ένα ολόκληρο μήνυμα χρησιμοποιώντας μόνο emoticons. Η δημοφιλής αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή Ellen DeGeneres είναι ακόμη και ένα ειδικό τμήμα στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να διαβάσουν τον πάγο, όπου μέρος της λέξης άλλαξε σε Emoji:

Και εδώ το όνομα της ταινίας που σας προτείνουμε να μαντέψετε είναι κρυπτογραφημένο:

το μυστήριο του emoji

Στείλτε τις επιλογές σας στα σχόλια.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top