Nootropics: τι είναι, πώς λειτουργούν και αν αξίζει να τα πίνετε

Τι είναι νοοτροπία;

Τα νοοτροπικά φάρμακα είναι παράγοντες που ενεργοποιούν το μεταβολισμό στα νευρικά κύτταρα και βελτιώνουν τις διανοητικές διαδικασίες.

Αυτά τα φάρμακα αναπτύσσονται για ασθενείς με νευρολογικά προβλήματα. Για παράδειγμα, για όσους έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, υποφέρουν από επιληψία ή από ασθένεια Alzheimer. Πρέπει να προστατεύσουν τον εγκέφαλο από την καταστροφή και να ωθήσουν τα νευρικά κύτταρα να ζήσουν στο ίδιο επίπεδο με τους υγιείς ανθρώπους.

Εάν διαβάσετε τις οδηγίες για τα ναρκωτικά, αποδεικνύεται ότι ένα άτομο που παίρνει νοοτροπία, σκέφτεται ταχύτερα, μαθαίνει καλύτερα, θυμάται πληροφορίες και ευκολότερα υπομένει υψηλά άγχη και άγχος.

Ως εκ τούτου, nootropics είναι τόσο ενδιαφέρον για τους μαθητές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και μόνο υγιείς ανθρώπους που ονειρεύονται να διασπείρουν το δικό τους εγκεφάλους τους και να εργάζονται σε λειτουργία turbo.

Ο Αλιόσα το σκέφτηκε και δεν ήξερε τί θέλει. Αν του έδινε περισσότερο χρόνο, ίσως θα είχε σκεφτεί κάτι όμορφο. Αλλά επειδή του φαινόταν ανυπόμονος να τον αναγκάσει να περιμένει τον βασιλιά, έσπευσε με μια απάντηση.

“Θα ήθελα,” είπε, “έτσι ώστε αν δεν σπουδάσω, γνωρίζω πάντα το μάθημά μου, ανεξάρτητα από το τι με ρωτούν.

Anthony Pogorelsky, “μαύρο κοτόπουλο, ή υπόγειους ανθρώπους”

Τα νοοτροπικά είναι διαφορετικά. Πρώτα απ ‘όλα, πραγματική και όχι έτσιΣύγχρονη προσέγγιση στη θεραπεία ψυχοπαθολογικών και σωματοκατακτητικών διαταραχών. .

 • Οι πραγματικοί (αληθινοί) είναι αυτοί που έχουν ως κύριο καθήκον τη βελτίωση των μνησικών και γνωστικών λειτουργιών. Αυτά αντλούν τον εγκέφαλο και δεν κάνουν τίποτα άλλο.
 • Δεν είναι ακριβώς nootropics. Είναι ένα φάρμακο με μικτή επίδραση. Για παράδειγμα, ορισμένα ηρεμιστικά και αντισπασμωδικά βοηθούν να σκέφτονται πιο γρήγορα και να εργάζονται πιο παραγωγικά.

Δεν υπάρχει πλήρης και γενικά αποδεκτή ταξινόμηση, επειδή τα νοοτροπικά δεν θεωρούνται καθολικά ακόμη και φάρμακα.

Πώς λειτουργεί το nootropics;

nootropics: πώς λειτουργούν

Πολλά νοοτροπικά δρουν στους νευροδιαβιβαστές. Αυτές είναι ουσίες με τις οποίες τα νευρικά κύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους. Τα νοοτροπικά επηρεάζουν τη ντοπαμίνη, τη νορεπινεφρίνη και τη σεροτονίνη, την ακετυλοχολίνη. Τα φάρμακα ενεργοποιούν όλη αυτή τη χημεία έτσι ώστε οι νευρώνες στον εγκέφαλο να είναι πιο άνετοι και ευκολότεροι να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Επίσης, τα νοοτροπικά προστατεύουν τα νευρικά κύτταρα από την καταστροφή και εξαλείφουν την έλλειψη οξυγόνου και ταυτόχρονα απλά αυξάνουν τη ροή του αίματος και τις μεταβολικές διεργασίες στους ιστούς. Σε αυτές τις συνθήκες, τα νευρικά κύτταρα λειτουργούν καλύτερα.

Οι μέθοδοι εξαρτώνται από την ομάδα στην οποία ανήκει το φάρμακοΣύγχρονες ιδέες για τα νοοτροπικά φάρμακα. :

 1. Παράγωγα πυρρολιδίνης. Το πιο δημοφιλές είναι το pyracetam. Αποτελεσματική, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και ενισχύοντας τις μεταβολικές διαδικασίες στον εγκέφαλο. Ενεργοποιεί το έργο των νευροδιαβιβαστών.
 2. Παράγωγα διμεθυλαμινοαιθανόλης. Ενισχύστε την ακετυλοχολίνη – έναν νευροδιαβιβαστή, ο οποίος ευθύνεται άμεσα για τις γνωστικές λειτουργίες, δηλαδή για την κατάρτιση.
 3. Τα παράγωγα πυριδοξίνης είναι πυριτινόλη. Αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και τις μεταβολικές διαδικασίες.
 4. Παράγωγα και ανάλογα γ-αμινοβουτυρικού οξέος. Αυτός είναι επίσης ένας νευροδιαβιβαστής, αλλά είναι υπεύθυνος για την ηρεμία. Εχουν εφευρεθεί για να νικήσουν το άγχος, αλλά δεν επιβραδύνουν την αντίδραση, όπως συνήθως ηρεμιστικά.
 5. Εγκεφαλοαγγειακά μέσα. Για παράδειγμα, το εκχύλισμα του ginkgo biloba είναι ένα δέντρο που είναι ανθεκτικό σε οτιδήποτε στον κόσμο. Θεωρείται ότι ο εγκέφαλος από αυτό το εκχύλισμα θα γίνει εξίσου σταθερόςΔημιουργία Φυσικών Νοοτροπικών. .
 6. Νευροπεπτίδια και τα ανάλογα τους. Τέτοια φάρμακα χρησιμοποιήθηκαν στο ασθενοφόρο, χρησιμοποιούνται στο Υπουργείο Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης, χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των εγκεφαλικών επεισοδίων. Ακριβώς να πω πώς λειτουργεί, κανείς δεν μπορεί – οι οδηγίες λένε ότι είναι πρωτότυπο.
 7. Αμινοξέα και ουσίες που επηρεάζουν το σύστημα διεγερτικών αμινοξέων. Βοηθήστε να αντιμετωπίσετε περιπτώσεις που υποφέρουν από άγχος.
 8. Παράγωγα 2-μερκαπτοβενζιμιδαζολίου. Βοηθούν στην παροχή στον εγκέφαλο με οξυγόνο και αντιστέκονται σε ακραίες επιρροές και πιέσεις.
 9. Βιταμίνη-όπως διορθωτικά μέτρα. Για παράδειγμα, το idebenon θα πρέπει να βελτιώσει την παροχή αίματος στον εγκεφαλικό ιστό.
 10. Πολυπεπτίδια και οργανικά σύνθετα. Στη σύνθεση των παρασκευασμάτων – πεπτίδια αμινοξέων. Παρόμοια με αυτά, ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τον εγκέφαλο για την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων. Τα φάρμακα προάγουν την ανάπτυξη και διατήρηση των νευρώνων, γιατί οι ασθενείς πρέπει να βελτιώσουν τη μνήμη, την ικανότητα συγκέντρωσης.

  Σφίξιμο μάσκα-επίδεσμος: τι είναι και πώς λειτουργεί

Η δράση σε nootropics είναι αθροιστική, δηλαδή, συσσωρεύεται. Για να διαταραχθούν οι βιοχημικές διεργασίες, χρειάζεται από μερικές ημέρες έως αρκετές εβδομάδες, ανάλογα με το φάρμακο. Ως εκ τούτου nootropics είναι μεθυσμένος σε μαθήματα. Η κατάποση ενός χαπιού πριν από μια σημαντική συνάντηση ή εξέταση είναι άσκοπη, εκτός από το ότι ξεκινάτε μέσα σε ένα μήνα.

Και τότε, αν μόνο εσύ πιστεύεις σε όλα αυτά τα νοοτροπικά.

Οι εργασίες νοοτροπίας καθόλου;

Αλλά αυτή είναι μια μεγάλη ερώτηση. Οι νοοτροπίες είναι πολύ κακή έρευνα, κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς ενεργούν. Επειδή οι μελέτες που θα ανταποκρίνονταν στις αρχές της τεκμηριωμένης ιατρικής, τα νοοτροπικά δεν το κάνουν. Αυτά που είναι, δεν είναι αρκετά μεγάλα – περιλαμβάνουν αρκετές δωδεκάδες ανθρώπουςΣυνδυαστική θεραπεία Citicoline για μεγάλη καταθλιπτική διαταραχή: Μια τυχαία, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή. .

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο εξωτερικό, όπου τέτοιες μελέτες είναι ήδη ένας κανόνας, αλλά τα nootropics είναι πρόσθετα τροφίμων, δεν θεωρούνται φάρμακα.

Πάρτε αυτόν τον σπόρο. Αν και θα είναι, θα ξέρετε πάντα μάθημά σας, δεν έχει σημασία τι θα ζητηθεί ή έτσι, όμως, η κατάσταση, που δεν έχουν καμία δικαιολογία να πει κανείς λέξη που έχετε δει εδώ, ή να συνεχίσουμε να βλέπουμε.

Anthony Pogorelsky, “μαύρο κοτόπουλο, ή υπόγειους ανθρώπους”

Υπάρχουν πολλές ρωσικές μελέτες, αλλά πρόκειται για μελέτες που αφιερώνονται στην πρακτική χρήση συγκεκριμένου φαρμάκου. Δηλαδή, ο γιατρός συνταγογραφεί το φάρμακο σε ορισμένο αριθμό ασθενών και συνοψίζει εάν βοήθησε ή όχι. Υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα αυτής της προσέγγισης, η κύρια δεν είναι το πρότυπο της τεκμηριωμένης ιατρικής. Και την ίδια στιγμή σε πολλές τέτοιες εκθέσεις σχετικά με την επιτυχή εφαρμογή είναι σαφώς ορατή από το χέρι του παραγωγού, δηλαδή, τη διαφήμιση.

  3 ασκήσεις για πόνο στην πλάτη

Ακόμη και σε κλινικές παρατηρήσειςΦάρμακα τύπου Piracetam και πιρακετάμης: από τη βασική επιστήμη έως τις νέες κλινικές εφαρμογές σε διαταραχές του ΚΝΣ. αντιφατικές κριτικέςΕυεργετικά αποτελέσματα της γλυκίνης (βιογλυκίνη) στη μνήμη και την προσοχή σε νέους και μεσήλικες ενήλικες. . Υπάρχουν ορισμένες βελτιώσεις στους ασθενείς, αλλά ασήμαντεςΑποτελεσματικότητα και ασφάλεια της cerebrolysin σε ασθενείς με επιληψία με γνωσιακή δυσλειτουργία. .

Οι περισσότερες από τις διαταραχές που πρέπει να αντιμετωπίζονται με νοοτροπικά σχετίζονται με υψηλότερη νευρική δραστηριότητα. Οι ερευνητές και οι γιατροί μπορούν να καταγράφουν μόνο εξωτερικά αποτελέσματα: πώς ένας άνθρωπος άρχισε να επιλύει τις εξετάσεις, πώς άρχισε να μιλάει, να μαθαίνει και ούτω καθεξής. Είναι αδύνατο να πω ακριβώς γιατί το θέμα δεν έχει αντιμετωπιστεί με την εργασία: γιατί nootrop δεν φορτώσει ή γιατί σήμερα είναι περισσότερο με την τύχη του αγαπημένου χάμστερ. Πολλοί δείκτες είναι υποκειμενικοί. Ένας από τους ασθενείς παρατηρεί την αντίδραση, αλλά μερικοί δεν το κάνουν.

nootropics: έρευνα

Μέχρις ότου οι διπλά τυφλές ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο μελέτες έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν νοοτροπικά, ορισμένες βελτιώσεις στους ασθενείς μπορεί να αποδοθούν σε εικονικό φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα και παράγοντεςPiracetam. Μια επισκόπηση των φαρμακολογικών ιδιοτήτων του και η ανασκόπηση της θεραπευτικής του χρήσης σε γεροντικές γνωστικές διαταραχές. . Εάν γίνεστε καλύτεροι στη σκέψη μετά τη λήψη νοοτροπικών, δεν είναι γνωστό αν είναι το νοοτροπικό λάθος ή η πεποίθησή σας ότι τώρα έχετε γίνει πιο έξυπνος.

Η προσωπική μου εμπειρία επιβεβαιώνει όλες τις αμφιβολίες. Νοοτροπικά συνταγογραφήθηκαν, φάρμακα βοήθησαν. Αυτό είναι μόνο εκτός από νοοτροπία έπρεπε να πάρει πολύ περισσότερο, να ξεκουραστείτε στο νοσοκομείο και να περάσετε από μια δέσμη φυσικών διαδικασιών.

  Γιόγκα για το στομάχι: 5 απλές θέσεις που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ευκολίας

Είναι επικίνδυνο να αντιμετωπίζετε νοοτροπίες;

Τα Nootropics έχουν πολύ λίγες παρενέργειες. Μερικά φάρμακα στο εγχειρίδιο και τίποτα γραπτό, εκτός από τοπικές αντιδράσεις. Φαίνεται να είναι καλό, αλλά σας κάνει να σκεφτείτε ξανά: αλλά ενεργούν γενικά;

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: από τη λήψη νοοτροπικών, υπάρχουν ανεπιθύμητες συνέπειες, που σχετίζονται κυρίως με το νευρικό σύστημα – υπερέκκριση, κεφαλαλγία, ζάλη.

Η Αλυόσα έγινε μια φοβερή απάτη. Χωρίς να χρειαστεί να επαναλάβει τα μαθήματα που του ζητήθηκαν, είχε εμπλακεί σε φάρσες, όταν άλλα παιδιά προετοιμαζόταν για μαθήματα, και αυτή η ακανόνιστη επιδείνωση της ψυχραιμίας του.

Anthony Pogorelsky, “μαύρο κοτόπουλο, ή υπόγειους ανθρώπους”

Μία από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι το σύνδρομο στέρησης. Με μια απότομη κατάργηση των ναρκωτικών, το σώμα αρχίζει να υποφέρει. Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό: κεφαλαλγία, ζάλη, αναστολή, ευερεθιστότητα, αϋπνία και ούτω καθεξής.

Επομένως, η πορεία πολλών nootropics τελειώνει ομαλά, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν αισθάνεται από αυτούς.

Να πίνετε ή να μην πίνετε νοοτροπικά

Το μέγιστο που δεν το κάνει (αν το κάνει) – ενεργοποιεί τους υποδοχείς, παρέχει ουσίες ή βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Μπορεί να είναι πιο εύκολο για σας να μάθετε νέες πληροφορίες, αλλά το φάρμακο δεν θα εμφανιστεί νέες περιστροφές.

Ο Αλυόσα ξαφνιάστηκε, έπειτα γύρισε χλωμό, ξανάρχισε πάλι, άρχισε να χύνει τα χέρια του, δάκρυα στα μάτια του γεμάτα φόβο … όλα μάταια! Δεν μπόρεσε να φωνάξει ούτε μια λέξη, διότι, ελπίζοντας για καρκίνο, δεν έβλεπε ούτε καν το βιβλίο.

Anthony Pogorelsky, “μαύρο κοτόπουλο, ή υπόγειους ανθρώπους”

Σε υγιείς ανθρώπους, οι νοοτροπίες σχεδόν δεν λειτουργούν, εκτός από το ότι θα έχετε αρκετές παρενέργειες. Γενικά, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί ένα υγιές άτομο χρειάζεται φάρμακα που δεν έχουν βάση τεκμηρίωσης.

Αν θέλετε να πηδήσετε ψηλότερα από το κεφάλι σας, αντλούν τον εγκέφαλο σας με προσβάσιμους τρόπους:

 • Μάθετε, τότε ο εγκέφαλος θα εκπαιδεύσει.
 • Ξεκουραστείτε, τότε δεν θα χρειαστείτε διεγερτικά.
 • Πηγαίνετε για τον αθλητισμό, θα αντικαταστήσει όλα τα φάρμακα που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
 • Σταματήστε να κολλήσετε στα κοινωνικά δίκτυα και να χρονοτριβείτε, η παραγωγικότητα θα αυξηθεί χωρίς καμία νοοτροπία.

Αν δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε, μην θυμηθείτε τίποτα, μην κοιμηθείτε καλά και μόλις μάθετε τις πληροφορίες, αλλάζετε το καθεστώς και πηγαίνετε στον γιατρό που θα βρει τον λόγο και θα πάρει τη θεραπεία.

Θυμηθείτε, εάν ο γιατρός δεν συνταγογραφεί νοοτροπία, αυτός είναι ένας καλός γιατρός.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤