7 Συμβουλές για να πάρετε περισσότερα από το Microsoft OneNote

Το OneNote είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη λήψη σημειώσεων, αλλά, δυστυχώς, δεν λέγεται συχνά γι ‘αυτό. Σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες από ό, τι πολλοί σκέφτονται, ανεπιθύμητα στερημένοι από την προσοχή. Μερικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε το OneNote πιο αποτελεσματικά, τόσο για εκείνους που δεν είναι ήδη εξοικειωμένοι με αυτό το προϊόν της Microsoft, όσο και για εκείνους που εργάζονται συνεχώς σε αυτό.

Πρώτον: Το OneNote είναι ένα δροσερό πρόγραμμα

ku-xlarge

Το OneNote περιλαμβάνεται στο πακέτο λογισμικού του Microsoft Office και είναι περίπου 10 χρόνια. Παρ ‘όλα αυτά, οι χρήστες συνεχίζουν να το ερευνούν και πολύ συχνά το πρόγραμμα γίνεται μια πραγματική ανακάλυψη. Εδώ είναι μερικά πράγματα που προσελκύουν τους χρήστες:

 1. Το OneNote είναι παρόμοιο με μια ηλεκτρονική έκδοση ενός φορητού υπολογιστή. Σε αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε έναν απεριόριστο αριθμό φορητών υπολογιστών, σε αυτά – διαφορετικά τμήματα και σε τμήματα – σελίδες. Οι σελίδες μέσα στο σημειωματάριο είναι διατεταγμένες σε χρώματα για να διευκολύνεται η πλοήγηση.
 2. Στις σελίδες μπορείτε να εισάγετε οτιδήποτε θέλετε: εικόνες, ήχο, βίντεο και αρχεία (απλώς drag and drop). Όλη αυτή η πολυμορφία μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικά μέρη της σελίδας, όπως σας αρέσει. Μπορείτε να προσθέσετε μια εγγραφή ήχου μπροστά από τη σημείωση συνάντησης και να επισυνάψετε μια φωτογραφία στο συμβάν.
 3. Στο OneNote μια απίστευτα βολική αναζήτηση: μπορείτε να αναζητήσετε κείμενο σε εικόνες και ακόμη και ήχο και βίντεο τόσο εύκολα όπως χειρόγραφες σημειώσεις. Το πρόγραμμα μπορεί να διαβάσει το χειρόγραφό σας χωρίς μετατροπή σε κείμενο, αν και μπορεί να γίνει και αν το επιθυμείτε. Υποστήριξη γραφίδας – ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του OneNote, το οποίο το διακρίνει από το Evernote, αν και γι ‘αυτό θα χρειαστείτε ένα Tablet PC. Όντας έτσι, η έκδοση του OneNote 2013 σάς επιτρέπει να γράφετε και να σχεδιάζετε με το δάχτυλό σας.
 4. Το πρόγραμμα μπορεί να ενσωματωθεί με το Outlook και άλλα προγράμματα του Microsoft Office.

Κάντε γρήγορες σημειώσεις χωρίς να ανοίξετε το πρόγραμμα

ku-xlarge (1)

Δύο συντομεύσεις σας βοηθούν να δημιουργήσετε νέες σημειώσεις ακόμη πιο γρήγορα. Εάν πατήσετε το Win + N, ανοίγει ένα μικρό πλαίσιο και το Win + S θα τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης οποιουδήποτε τμήματος της οθόνης.

Στα Windows 8.1 για το στιγμιότυπο οθόνης, πρέπει να πατήσετε το Win + Shift + S. Οι γρήγορες σημειώσεις αποθηκεύονται αυτόματα στην ενότητα “Unfiled Notes” και τα στιγμιότυπα οθόνης μπορούν να αποθηκευτούν σε οποιαδήποτε ενότητα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι αν κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο OneNote στη γραμμή εργασιών, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγγραφή ήχου ή να αναθέσετε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια: μια γρήγορη σημείωση, ένα στιγμιότυπο οθόνης ή την εκκίνηση του OneNote.

Επεξεργασία και διαμόρφωση σημειώσεων με μια συντόμευση πληκτρολογίου

ku-xlarge (2)

Μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα ετικέτες, να εισαγάγετε πλαίσια ελέγχου και ειδικά ονόματα σημειώσεων με συντομεύσεις πληκτρολογίου. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί από αυτούς τους συνδυασμούς, αλλά θα αναφέρουμε μόνο τέσσερις από αυτούς, με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα σημείωση:

 • Προσθέστε μια νέα σελίδα στο τέλος της ενότητας – Ctrl + N
 • Προσθέστε μια νέα σελίδα κάτω από την τρέχουσα καρτέλα στο ίδιο επίπεδο – Ctrl + Alt + N
 • Προσθέστε μια υποσελίδα κάτω από την τρέχουσα – Ctrl + Shift + Alt + N
 • Κάντε την τρέχουσα σελίδα υποσελίδα ή αντίστροφα, μετακινήστε την σε υψηλότερο επίπεδο: Ctrl + Alt +] (δεξιός βραχίονας) ή Ctrl + Alt + [

Κοπή μιας ιστοσελίδας για εισαγωγή στο OneNote

Εάν έχετε εγκατεστημένο το OneNote, εμφανίζονται δύο εύχρηστα εργαλεία στον Internet Explorer: “Αποστολή σε OneNote” και “Σύνδεση με OneNote”. Το πρόγραμμα αποθηκεύει την ιστοσελίδα, την ώρα που τη χρησιμοποιείτε και προσθέτει τη διεύθυνση URL της.

ku-xlarge (3)

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει το IE για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να εισάγετε μια εκτύπωση του εγγράφου από το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιώντας τον πίνακα “Αποστολή σε OneNote”.

Εισάγετε ήχο, βίντεο, μαθηματικούς τύπους, συνδέσμους και πολλά άλλα

πρωτότυπο

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του OneNote είναι η υποστήριξη για την ενσωμάτωση οτιδήποτε, το οποίο απλοποιεί όχι μόνο την εργασία, αλλά και την αναζήτηση. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με την αναζήτηση. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς να το χρησιμοποιήσετε:

 • σαρώστε χειρόγραφες συνταγές.
 • καταγράφει διαλέξεις και στη συνέχεια τα αναζητά σε βασικούς όρους?
 • προσθέστε στιγμιότυπα οθόνης και αναζητήστε κείμενο σε αυτά.

Εάν θέλετε να βρείτε κάτι σε αρχεία βίντεο και ήχου, μπορείτε να τα βρείτε ως εξής: Αρχείο> Επιλογές> Ήχος και βίντεο

Αν έχετε μια οθόνη που υποστηρίζει μια γραφίδα, το OneNote θα σας βοηθήσει:

 • να σχεδιάσετε “χάρτες μυαλού”?
 • μετατρέψτε το σκάλαλο σας σε κείμενο.
 • Γράψτε σημειώσεις στις σελίδες κοπής ή σάρωσης.

Αλλάξτε την προβολή για να την καταστήσετε πιο βολική για εργασία

πρωτότυπο (1)

Σε κανονική λειτουργία, βλέπετε όλους τους φορητούς υπολογιστές, τις καρτέλες, τις ενότητες και τις σελίδες, αλλά το μενού προβολής προσφέρει άλλες επιλογές. Το F11 ανοίγει τη λειτουργία πλήρους οθόνης, κάτι που είναι υπέροχο αν εργάζεστε με μια σημείωση. Ένα ξεδιπλωμένο χώρο εργασίας θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στην εργασία σας χωρίς να σας αποσπούν την προσοχή από κάτι άλλο και η λειτουργία “Κλείδωμα σε επιφάνεια εργασίας” είναι ιδανική για να εργάζεστε ταυτόχρονα με τις σημειώσεις και το πρόγραμμα περιήγησης.

Χρησιμοποιήστε πρότυπα και πρόσθετα

ku-xlarge (4)

Τα πρότυπα και τα πρόσθετα επεκτείνουν τις δυνατότητες του OneNote. Στην καρτέλα “Πρότυπα σελίδας” θα δείτε τι μπορείτε να εργαστείτε με αυτή τη στιγμή: πρότυπα για σπουδαστές, για εργασία και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε όμορφα πρότυπα από τον ιστότοπο του Microsoft Office. Σε κενά πρότυπα, υπάρχουν ακόμα επιλογές για την αλλαγή μεγέθους σελίδας, για παράδειγμα, μέχρι 3 × 5 για ένα ευρετήριο καρτών ή μια καρτ ποστάλ. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά τον ίδιο τύπο εγγράφων, μπορείτε να προσαρμόσετε το πρότυπο που θα εφαρμοστεί στη σελίδα και να το αποθηκεύσετε για εξοικονόμηση χρόνου.

Όπως συμβαίνει με άλλα προγράμματα γραφείου, το OneNote διαθέτει πολλές εφαρμογές, όπως για παράδειγμα δωρεάν Onetastic, το οποίο λειτουργεί με εφαρμογές το 2010 και το 2013. Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να προβάλετε σελίδες OneNote στο ημερολόγιό σας, να περικόψετε και να περιστρέψετε εικόνες στο πρόγραμμα, να δημιουργήσετε τις δικές σας μακροεντολές, σελίδες, τμήματα και πολλά άλλα.

Υπάρχει μια άλλη χρήσιμη προσθήκη – το περίγραμμα, το οποίο είναι χρήσιμο για χρήση σε πλατφόρμες. Παίρνει σημειώσεις που γίνονται στο OneNote και τις συγχρονίζει με το iPad ή το Mac. Μπορείτε να δείτε αρχεία μορφής OneNote στο iPad σας και θα μοιάζουν ακριβώς στον υπολογιστή σας. Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση αυτού του προγράμματος και το Outline + για $ 14.99.

Χρήση με άλλα προγράμματα του Microsoft Office

Εάν χρησιμοποιείτε συνεχώς προγράμματα του Microsoft Office, το OneNote θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε και να απλοποιήσετε το έργο. Την έκδοση του 2013, έγινε δυνατή η εισαγωγή των πινάκων του Microsoft Excel ή ακόμα και η δημιουργία τους. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πίνακας θα επεξεργαστεί στο Excel, αλλά όλες οι αλλαγές θα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φόρμες για τα flowcharts Visio και πιο απλά.

Ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά είναι η ολοκλήρωση με το Outlook. Δίπλα σε οποιαδήποτε γραμμή στη σελίδα OneNote, μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου και θα μετατραπεί σε εργασία του Outlook. Επίσης, μπορείτε να στείλετε σελίδες με μορφή αποθήκευσης σε άλλους χρήστες και θα μπορούν να διαβάζουν τις σημειώσεις σας ακόμα και αν δεν έχουν εγκατεστημένο το OneNote στη συσκευή τους. Τέλος, μπορείτε να μετακινήσετε τις σημειώσεις της σύσκεψης μαζί με όλες τις λεπτομέρειες από το Outlook σε OneNote.

ku-xlarge (5)

Αυτές οι συμβουλές αγγίζουν μόνο την ικανότητα του OneNote να οργανώνει αρχεία και αν δεν έχετε ήδη ένα αγαπημένο πρόγραμμα σημειώσεων, ίσως να το δοκιμάσετε;

 (μέσω)