10 ingyenes online szerkesztő a Markdown támogatással

Szövegszerkesztõket mindenkinek és minden olyan alkalmazásnak szüksége van, amelyet gyakrabban használunk, mint mások. Sok jó szerkesztő van, de az emberek mindig többet akarnak, így a fejlesztők új és új alkalmazásokat hoznak létre. Ezenkívül a bennszülött mellett léteznek online szerkesztők bármely platformon. Ma megmondom nekik.

1. StackEdit

Pillanatkép 2014-12-02-ről 18.44.49-kor

A StackEdit egy ingyenes Markdown szerkesztő, amely számos hasznos funkciót kínál. Van egy vizuális formázási panel (félkövér, dőlt betűs, listák stb.), Szinkronizálható a felhőkkel (Dropbox, Google Drive), importálhatja a fájlokat URL vagy helyi lemezen. A StackEdit kiemelkedő képessége a HTML átalakítása Markdown-ba.

2. Dillinger

Pillanatkép 2014-12-02-ról 18.46.00-kor

Dillingerben egy nagyon minimalista felület, amely segít a szövegedre koncentrálni. Ez a szerkesztő nem csak a Dropbox, a Google Drive, az Egy meghajtó, de a GitHub felhőalapú szolgáltatásokat is támogatja. A kész szövegeket exportálhatja HTML, Markdown és PDF formátumba. A Dillingerben van egy fókusz mód, amelyben mindent rejtettek a képernyőn, kivéve a gépelt szöveget.

3. Jelölhető

Pillanatkép 2014-12-02-ról 18.47.28-kor

Egy egyszerű Markdown szerkesztő tiszta interfésszel. Minden, amit tehet (ha nem hoz létre fiókot a szolgáltatásban a speciális funkciók eléréséhez), a szöveggel dolgozni és megjeleníteni az elemzett Markdown-részlet előnézetét. A munkát mentheti HTML vagy Markdown (.md) szövegfájl letöltésével a mellékelt link használatával.

4. Online Markdown Szerkesztő

Pillanatkép 2014-12-02-ról 18.48.19-kor

Hardcore, aszkéta online szerkesztő gond nélkül. Van egy előnézeti panel a Markdown-kód és a képességét, hogy a HTML.

5. Markdown Journal

Pillanatkép 2014-12-02-ról 18.50.18-kor

Egy másik meglehetősen egyszerű Markdown szerkesztő, amely szinkronizálja a Dropboxot. Ennek használatához meg kell adnia a Markdown Journal számára a Dropboxban lévő dokumentumokhoz való hozzáférést.

6. Dingus

Pillanatkép 2014-12-02-ról 18.52.05-kor

A Dingus egy viszonylag régi és rendkívül egyszerű Mardown szerkesztő, amely bármely böngészőben elérhető. Érdemes megjegyezni, hogy John Gruber, a Markdown apja hozta létre.

7. Markdown-Editor

Pillanatkép 2014-12-02-ről 18.53.56-ra

Amint láthatja, a Markdown-Editor fejlesztői valójában nem foglalkoztak a névvel. Ez a szerkesztő támogatja a GitHub Flavored Markdown (GFM) elrendezését, és együttműködik a Google Drive szolgáltatással.

  A legjobb 10 mobilalkalmazás a bora szerelmeseinek az iPhone és az Android számára

8. (GitHub-flavored) Markdown szerkesztő

Pillanatkép 2014-12-02-ről 19.00.44-kor

Egy másik lehetőség, ha szüksége van egy szerkesztőre, amely támogatja a GitHub Ízesített Markdown-ot. Nem működik a felhő tároló, de van egy előnézeti ablaktáblán, amely megjeleníti a formázott Markdown kódot.

9. Csevegő doboz

Pillanatkép 2014-12-02-én 19.01.38-ban

A Writebox egy ingyenes szövegszerkesztő, fókusz móddal és a Markdown támogatásával. Amikor beírja a szöveget, mindent elrejt, kivéve a szöveget. Kiváló munkák a Dropbox és a Google Drive, gyorsbillentyű támogatással, és lehetővé teszi, hogy letöltse a szöveget html vagy txt formátumban.

10. wri.pe

Pillanatkép 2014-12-02-ről 19.04.59-kor

Egy meglehetősen egyszerű online notebook, amely megérti a Markdown jelölést. Szükség esetén mentheti a szövegeket a Dropbox vagy az Evernote alkalmazásban.

következtetés

Amint látja, az ingyenes online szerkesztők hiánya a Markdown támogatással egyáltalán nem érezhető. Mindegyik közül kiemelném StackEdit és Dillinger, Mindkettőnek elegendő funkciója van a mindennapi munkához, amely különbözik a többitől.

Ha azonban GitHub projekteken dolgozik, értékelje az előnyöket Árleszállítás-szerkesztő és (GitHub-flavored) Markdown szerkesztő.

Markdown Education Resources

Markdown – nagyszerű a webes közzétételre szánt szövegek írásához. Ez egyszerű, intuitív, nem olyan bonyolult, mint a HTML, és kifejezetten szövegek készítéséhez.

Ha érdekel a Markdown, itt van néhány erőforrás, amelyek segítenek Önnek:

  • interaktív bemutató a Markdown-ról
  • hivatalos szintaxis dokumentáció
  • cikk a Markdown elsajátításáról