A Top 6 ingyenes zenelejátszó Mac számára

Talán az OS X legnépszerűbb médialejátszója, az iTunes még mindig megmarad, de számos okból kifolyólag sok felhasználó még mindig alternatívát keres. A kereslet, ahogy tudják, javaslatot generál, és nagyszámú alkalmazást látunk, amelyek helyettesítői vagy alternatívái az Apple natív lejátszójának. Hogyan lehet megérteni ezt a sokszínű fajta, és kiválasztani a legjobban az igényeinek legjobban megfelelő játékosokat – megmondom ebben a cikkben.

* * *

ECOUTE

GLOBALVIEW-nagyAz Ecoute egy teljes körű alkalmazás, de valójában iTunes plug-inként működik. Azonban az iTunes indítása nem szükséges, mert az Ecoute csak a médiakönyvtárat használja, miközben szabályozza a zeneszámok lejátszását és a fájlokkal kapcsolatos egyéb interakciókat, a nagyságrend egyszerűbb. Az Ecoute támogatja az összesféle médiafájlt, kivéve a zenét, videókat és podcastokat játszik le. Az Ecoute is jó az iTunes-könyvtár metaadatainak felvetésével és a Last.fm támogatásával, valamint a Twitter és Facebook közösségi hálózatokkal (a sávok megosztására). Különösen érdemes megjegyezni, az alkalmazás nagyon tiszta és minimalista kialakítása – az egyszerűség kedvelőinek hasonlónak kell lennie.

Letöltés Ecoute

decibel

ablakA Decibel hasonlóan illeszkedik az iTunes-hoz, de több formátum támogatja, beleértve a veszteségmentes (FLAC, Wavpack, Ogg Vorbis és mások). A “csavarkulcsok” rajongói számára a Decibel számos beállítást és beállítást biztosít: mintavételezési sebesség, kimeneti eszközök és egyéb chipek, amelyek segítenek minimalizálni a hangminőség romlását. A Decibel egy egyszerű kezelőfelülettel rendelkezik, amely kényelmes navigációt biztosít az összes vezérlő számára, és még a kezdőknek is érthető.

Töltse le a Decibel

játszik

Fő ablakA játék olyan felhasználóorientált alkalmazásokra utal, amelyek nem szeretnek beilleszteni a beállításokat, és amelyek kevés érdeklődést mutatnak a megjelenés és a tervezés terén – fontos számukra, hogy az alkalmazás csak végrehajtsa funkcióit. A játék nagyon egyszerű és egyszerű, de ez egy plusz – csak add hozzá a fájlokat és zenét hallgasson. Semmi sem felesleges. A játékot ugyanaz a cég fejlesztette ki, mint a Decibel, így a vizuális hasonlóság és a hangformátumok széles körű támogatása.

  12 legjobb iOS-alkalmazás a futballszurkolók számára

Az alkalmazás támogatja a hangerőnövelés funkciót, amely lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a hangerőszinttől, amikor “különféle” lejátszási listákat játszik le. A Play is szerkesztheti a fájlok metaadatait, és azonnal több fájlhoz (a MusicBrainz adatbázis használatával). Ne felejtsd el a fejlesztőket és a Last.fm-vel való integrációt – itt van, ráadásul csatlakozhatsz a speciális Play közösséghez a Last.fm-ben és megkaphatod a többi felhasználó ajánlásait.

Lejátszás letöltése

Vox (felülvizsgálat)

screen800x500A Decibelhez hasonlóan a Vox számos hangformátumot támogat, beleértve a veszteségmenteseket is. Az alkalmazásnak szép, tiszta felületük van sötét színekben, a kezelőszervek kényelmes elrendezésével, akár ablakos üzemmódban, akár mini-lejátszó módban. A beépített hangszínszabályzó lehetővé teszi a hangkimenet finomhangolását, és még a zeneszámokat is 5.1 és 7.1 formátumra konvertálja. Ezenkívül a Vox együttműködik a Last.fm programmal és támogatja az AirPlay-t a vezeték nélküli zene lejátszásához. Ha a könyvtárban van szóköz, a Vox könnyen feltöltheti őket a MusicBrainz adatbázis használatával.

Ha jobban szereted a modern dizájnt és a funkcionalitást, az egyszerű Vox egyszerűség az Ön választása.

tomahawk

Pillanatkép 2014-03-31-ról 21.21.01-korEz az alkalmazás, a többiektől eltérően, különbözik a platformon és az OS X kivételével, a Windows és a Linux is működik. Telepítés után az alkalmazás beolvassa és importálja az összes zenét, amely lehetővé teszi, hogy azonnal elkezdjen hallgatni. Új sávok hozzáadása egyszerűen a Tomahawk könyvtárba húzásával és a lemezek szkennelésével történik.

A Tomahawk egyik legfontosabb funkciója számos streaming közvetítési szolgáltatás támogatása, például Last.fm, Grooveshark, Spotify vagy Rdio. A Tomahawk másik megkülönböztető jellemzője az ún. Ajánlások, amelyek a keresési lekérdezéseken és lejátszási listákon alapulnak.

Ha összes zenei szolgáltatását és adatfolyamát egy kényelmes alkalmazásban szeretné összegyűjteni – próbáld meg a Tomahawk-ot.

Töltse le Tomahawk

Winamp

4db373a1c8e25070Nos, a függöny mellett minden bizonnyal említést tenne a Winampról – ez a népi PC-lejátszóról, amelyet csak az iTunes-on Mac-en lehet összehasonlítani (ha nem veszi figyelembe a “súlykategóriák” közötti különbséget). Viszonylag nemrégiben létezett a Winamp for OS X verziója, amely nagyon hasznos lehet azoknak a switchereknek, akik nem akarnak az iTunes-dal feltölteni. Az alkalmazás támogatja majdnem minden népszerű hangfájl-formátumot, és képes lejátszani a zenéit CD-ről (és importálni is). A telepítés után a Winamp beolvassa a lemezt és rendezi az összes talált fájlt (külön-külön videó és zene). Emellett a Winamp pluszjainak köszönhetően hihetetlenül sok különböző plug-in és skin lehet, amelyek megváltoztathatják az alkalmazás funkcionalitását és megjelenését a felismerésen túl.

  Szinkronizálja a Google Naptárt az iCal alkalmazással

Nagy felhasználói közösséggel és állandó frissítésekkel a Winamp meglehetősen népszerű médialejátszó marad, ami jó alternatíva az iTunes-nak.

Letöltés Winamp

* * *

És mi a kedved, kedves olvasók? Használja az iTunes-t, vagy zenét hallgat Mac-en harmadik féltől származó alkalmazásokkal? Mondja el nekünk a megjegyzéseket, ossza meg tapasztalatait más olvasókkal.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤