6 Ways to Make a Screenshot a Windows 10-ben

1. Windows + PrtSc kulcsok

Kezdjük a legegyszerűbbekkel. Az egész képernyő azonnali elfogadásához nyomja meg a Windows billentyűkombinációt (a zászlóval) és a PrtSc-t. A rendszer képernyőképet készít, és azonnal mentse a merevlemezre PNG formátumban. A kész fájl a következő helyen található: “Ez a számítógép” → “Képek” → “Képernyőképek”.

2. Windows + H billentyűk

Ha menteni szeretné a képernyőképet a felhőben, vagy elküldi egy másik személynek, használja a Windows + H billentyűkombinációt. A rendszer képernyőképet készít, és egy speciális panelt jelenít meg az alkalmazások listájával. Ezzel képes képet küldeni e-mailben vagy exportálni a OneNote, Dropbox és egyéb online szolgáltatásokhoz.

Hogyan készítsek screenshotot a Windows 10 rendszeren?

3. PrtSc + festék

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy készítsen egy screenshotot, és ha szükséges, azonnal módosítsa.

  1. Nyomja meg a PrtSc gombot. A Windows készít screenshotot, de nem menti a merevlemezre, hanem csak a vágólapra másolja.
  2. Indítsa el a festéket. Illessze be a képet a szerkesztőbe a Ctrl + V billentyűk segítségével, és ha szükséges, módosítsa a fájlt.
  3. Kattintson a “Fájl” → “Mentés másként” gombra, és mentse el a képernyőképet a kívánt formátumban. A kép megjelenik a megadott mappában.

A Paint helyett egy másik képszerkesztőt használhat.

4. “Olló”

A Windows-ban van egy beépített képernyőképkezelő – Snipping Tool vagy “Olló”. Lehetővé teszi a teljes képernyőt, az egyes töredékeket és a kijelölt ablakokat. Az “Olló” nevet név szerint találhatja meg.

Az alkalmazás menüben az “Új” gombra kattintva elindul a szokásos képernyőkép-létrehozási mód. Ebben a menüpontban a kurzor tetszőleges képernyőfelületet jelölhet ki, amelyet a képen látni szeretne. A teljes képernyő vagy az aktív ablak képernyőképének elkészítéséhez kattintson a nyílra, és válassza ki a megfelelő módot.

Hogyan készítsünk screenshotot Windows-on:

Amikor kész a kép, a program új ablakban fog megnyílni. Itt a képen elhelyezheted a jegyzeteket, és elküldheted e-mailben, vagy csak mentheted a merevlemezre.

5. Microsoft Snip

Microsoft Snip

A Microsoftnak van egy másik screenshot menedzsere, a Snip. Ezzel is készíthet képeket a teljes képernyőről, egyedi töredékekről és ablakokról. Ráadásul a Snip lehetővé teszi a videók jelölésének folyamatát. A program hangokat is rögzít, és hangos megjegyzéseket ad a videókhoz.

  A Windows Intéző 10 olyan funkciója, amely megváltoztatja az életed

Tehát nem csak statikus képernyőképet készíthet, hanem dinamikus multimédiás bemutatóvá alakíthatja. A Snip ingyenes a program hivatalos honlapján.

6. Gyazo

Ha nem elégedett a Microsoft alkalmazásokkal, próbálja meg a harmadik féltől származó programokat. Például a felhőkezelő a Gyazót ábrázolja. A képernyő kiválasztott területeiről készít képeket, és tárolja őket a kiszolgálón. Ezért bármikor elérhető bármely eszközről, vagy gyorsan megoszthat egy linket a kívánt képhez. Elég egy személyi fiók létrehozása és egy ingyenes ügyfél letöltése a Gyazo honlapján.

Az ügyfél telepítése után megjelenik a kezelő parancsikon a tálcán. A képernyőkép elkészítéséhez a bal egérgombbal kell rákattintani a parancsikonra, és a kurzorral kijelölni kell a képernyő kívánt részletét.

Gyazo

Ezt követően a program elindítja a böngészőt, és megnyitja az oldalat a rögzített képen a személyes online galériájában. Itt másolhatja a linket, vagy törölheti a fájlt a kiszolgálóról.

Hogyan készítsünk egy screenshotot

A Gyázon mentett képernyőképek négy héten belül elérhetők a felhőben. De havi 4,99 dollárért a szolgáltatás korlátlan hozzáférést és több további funkciót kínál. Közülük – a képesség, hogy másolja a szöveget közvetlenül a képek, eszközöket rajzjegyzetek, nyilak és egyéb formák, a jelszavas védelem és a reklám hiánya.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤