A Windows Intéző 10 olyan funkciója, amely megváltoztatja az életed

ISO képek megnyitása

Még a Windows 7-ben is, harmadik féltől származó alkalmazásokra volt szükség lemezképek megnyitásához. De a Windows 8-ban a Microsoft natív támogatást adott az ISO formátumhoz, és most közvetlenül az Explorerbe telepítheti az ilyen típusú képeket a megfelelő helyi menüpont kiválasztásával (jobb egérgombbal kattintson a fájlra – “Mount”).

Fájlok áthelyezése és másolása a címsorból

Windows Intéző: fájlok áthelyezése és másolása a címsorból

Előfordulhat, hogy a fájlok kicsomagolásakor az archívumokból túl sok almappát állítanak elő, és egyszerűsítik a navigációt, több közbülső mappát törölnek. Vágja ki a szükséges fájlokat, menjen a fenti szintre, majd térjen vissza, és ismételje meg az eljárást a szükséges számú alkalommal. A fejlett felhasználók két ablakot nyithatnak egymás mellett, és húzza át a fájlokat egyikről a másikra. De könnyebben lehet mozgatni – a címsáv használatával. Az almappában egyszerűen válassza ki a szükséges fájlokat (vagy mappákat), és húzza őket a címsávban lévő szülőmappa nevére.

Ha a címeket nem a címsávba, hanem a mappába vagy az asztalra húzza, létrehozhat egy parancsikont. És ha tartja a kulcsot Ctrl, A kiválasztott fájlok vagy mappák másolódnak.

Címkék és megjegyzések hozzáadása a fájlokhoz

Windows Explorer: címkék és megjegyzések hozzáadásával a fájlokhoz

A Windows 7 időszaka óta, amikor kiválaszt egy fájlt, megnyílik információ arról (ha az “Információs terület” engedélyezett): címkéket, megjegyzéseket, szerzőket és más adatokat. És mindegyik itt helyesbíthető, bár nem teljesen nyilvánvaló.

A teljes elérési út megjelenítése az ablak címében

Windows Intéző: megjeleníti a teljes elérési utat az ablak címében

Ha aktívan dolgozik az Explorerben lévő fájlokkal, akkor hasznos lehet egy vagy másik mappához vezető út elérése: ez lehetővé teszi a jobb navigációt. A Windows régebbi verzióiban ez alapértelmezés szerint megjelenik, de mivel a Windows 7 ezt a lehetőséget eltávolította. Hasonló lehet a mappában található lehetőségek: “Megtekintés” – “Beállítások” – “Nézet” – “A teljes elérési út megjelenítése az ablak címében”.

Ha a félértékek nem az Ön számára, használja a Classic Shell programot, amely számos ismert funkciót visz vissza a Windowsba, beleértve a klasszikus Start menüt is.

A hálózati térkép megjelenítése

Korábban a hálózati térkép vizuális ábrázolást és kapcsolódási diagramot biztosított a hálózat összes eszközéhez. Amikor a kurzort az eszköz bármelyikén mutatta be, megjelenik az IP és a MAC címe, ami kényelmes volt a különböző problémák megoldásakor. A Windows 8-ban a Microsoft eltávolította ezt a funkciót, de az “Explorer” segítségével valamit gondolhat.

  A Windows tálca konfigurációs útmutatója

Windows Explorer: A hálózati térkép feltérképezése

Nyissa meg az “Explorer” parancsot, és válassza a “Hálózat” oldalt. A “Nézet” menüben a “Táblázat” módra váltunk, majd a “Rendezés” és a “Válasszuk az oszlopokat”. Továbbra is hozzá kell adni az “IP-cím” és a “MAC-cím” oszlopokat, majd frissítse az oldalt.

Haladó Küldés menü

A “Küldés” menü unalmas és unalmas, nagyon kevés ember van, de hiába. Ha a billentyűt lenyomva tartja a helyi menüt Shift, akkor a “Küldés” menü sokkal nyitottabb elemeket nyit meg, beleértve a könyvtár mappákat is.

Windows Intéző: Speciális Küldés menü

Ezenkívül testreszabhatja ezt a menüt a gyakran használt mappák hozzáadásával. Csak kattintson Win + R és illessze be shell: sendto, majd adja hozzá a szükséges mappákat a megnyitott könyvtárhoz.

Gyorsbillentyűk a Gyorselérési eszköztáron

Ha gyakran használja az Explorer lehetőségeit, megnyitja a jobb oldali szalagot, vagyis időt takaríthat meg. Adja hozzá a szükséges műveleteket a Gyorselérési eszköztárhoz, ha jobb gombbal kattint bármely elemre, és kiválasztja a megfelelő elemet.

Windows Intéző: Gyorsbillentyűk a Gyorselérési eszköztáron

Ne felejtse el bekapcsolni a panel kijelzőjét (jobb gombbal kattintson az “Opciók” – “Helyezze a Gyorselérési eszköztárat a szalag alá”).

Jelölje be a jelölőnégyzeteket

Nem szükséges korlátozni a fájlok kiválasztásának szabványos módjait az Explorerben a kulcsokkal Ctrl és műszak. Azok számára, akik csak az egérrel dolgoznak, csodálatos módja van a jelölőnégyzetek segítségével.

Windows Explorer: Jelölje be a jelölőnégyzeteket

A Windows 7 rendszerben meg kell keresnie a mappák tulajdonságait, és engedélyeznie kell a “Jelölje be a jelölőnégyzeteket az elemek kiválasztásához” opciót. A Windows 8 és a 10-es verzióban ezt még nem kell elvégeznie: a megfelelő gomb a “Nézet” lapon már látható a szalagon.

Tab támogatás

A fülek segítségével történő fájlok kezelése sokkal kényelmesebb az egyes ablakok használatához. És bár a Microsoft nem osztja meg ezt a véleményt, szükséges, hogy harmadik féltől származó megoldásokat vegyenek igénybe az Intézőben található fülek használatához, ezek jóak.

Windows Intéző: lapok támogatása

A Clover hozzáadja az “Explorer” lapokat, amelyekhez hozzászoktunk a Chrome-ban, valamint könyvjelzőket. Körülbelül ugyanez teszi a QTTabBar kiterjesztést, amely hasznos a Windows 7 és a régebbi verziók felhasználói számára.

  Hogyan szerezhető meg a licencelt Windows 10 ingyen mindenki számára

Letiltja a legutóbbi fájlok és mappák megjelenítését

Az “Explorer” idők óta emlékezetesen meglátogatja a gyakran látogatott mappákat és fájlokat, és azokat a kedvenc vagy a Gyorselérési eszköztárban jeleníti meg. Ez azonban elkerülhető, ha néhány opciót eltávolít a lehetőségek közül.

Windows Explorer: letiltja a legfrissebb fájlok és mappák megjelenítését

A “Megtekintés” gombra kattintunk az “Opciók” és az “Általános” lapon, eltávolítjuk mindkét jelölőnégyzetet az “Adatvédelem” részben, anélkül, hogy elfelejtenénk a “Törlés” gombra kattintani a már összegyűjtött adatok törléséhez.

pótlék

És végül néhány hasznos gyorsbillentyű a gyors interakcióhoz az “Explorer” -el:

  • Win + E – Új ablak megnyitása “Explorer”;
  • Alt + ↑ – áttérés a szülő mappába;
  • Alt + P – kapcsolja be az előnézeti panelt;
  • Alt + Enter – a kijelölt objektum tulajdonságainak megjelenítése;
  • F2 – az objektum átnevezése;
  • Shift + Del – visszavonhatatlanul törölje a fájlt.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤