Hvordan man vælger et køkken, så senere bør man ikke fortryde noget

Hvordan man tager højde for alle nuancer

Moderne køkken giver dig mulighed for at skabe et rum, der opfylder de individuelle krav fra ejeren. Før du begynder at lede efter et passende køkkenhovedtæt, skal du overveje flere vigtige spørgsmål:

 • Skal bygningen reparere? Hvis ja, så skal det ende, før du køber en køkkenenhed.
 • I detaljer skal du overveje udstyr og dimensioner af fremtidige møbler, som ikke bør besætte mere end 20% af lokalområdet.
 • Hvilken teknologi (herunder indbygget og lille husstand), du har brug for, og hvor vil den være placeret? Skal jeg bære rør og stikkontakter?
 • Hvor meget plads har du brug for til opbevaring af redskaber, mad, husholdningsartikler? Tænk på, hvordan du funktionelt kan bruge ledige pladser på bekostning af hjørneskabe, skuffer, ekstra hylder, ekstra maskekurve.
 • Tænk på, hvor spisepladsen er placeret, og hvilke møbler der passer til den. Hvis området tillader det, kan du sætte et stort rundt bord og stationære stole. I et lille køkken kan du bruge et folde- eller udtræksbord, en bar tæller, stilfulde klapstole.
 • Er der ikke-standardiserede hjørner, ledges, nicher i køkkenet? Hvordan skal du bruge dem?

Når budgettet er beregnet og generelle ønsker for det fremtidige køkken er bestemt, kan du gå videre til detaljeret planlægning og udvælgelse af materialer.

Funktioner køkken layout

L-formet køkken

L-formet layout er praktisk til den funktionelle opdeling af køkkenpladsen, idet muligheden for fri bevægelighed og samtidig placering af to kulinariske specialister i arbejdstrekanten (opbevaringsområde, vaskezone, kogezone) bevares.

Dette er en klassisk mulighed for værelser, hvis form er tæt på pladsen. En optimal udnyttelse af sværtrækkende zoner i hjørneskabe er mulig ved hjælp af indtrækbare multi-level systemer.

Sådan vælges et køkken sæt: L-formet køkken
remont-volot.ru

U-formet køkken

Passer til lokaler med tilstrækkelige størrelser i kvadratisk eller rektangulær form, hvor det er nødvendigt at placere et stort antal opbevaringssystemer og køkkenapparater.

For komfortabel drift bør den optimale længde af parallelle køkkenlinjer være mindst en og en halv og ikke mere end to meter, og forbindelseszonen mellem dem skal overstige 2,5 meter.

Hvordan man vælger et køkken: U-formet køkken
mebelfeo.ru

Lineært køkken

Ideel til smalle rum mindre end to meter brede og et samlet areal på 6-12 kvadratmeter. For effektivt at bruge pladsen under køkkenbordets bordplade, kan du placere den indbyggede teknik, til disken til at bestemme glidesystemerne og for produkterne – de øvre frysere.

For hunde eller katte bestil en speciel feeder, der trykkes ud af det nederste socle-headset.

Det er bedst at arrangere objekter i denne rækkefølge: et køleskab, et arbejdsbord, en vask, et andet bord og en komfur. I små køkkener er det foldende spisebord monteret i den modsatte væg, hvorved det nyttige rum frigøres.

Hvordan man vælger et køkken: et lineært køkken
foradesign.ru

Øen og halvøen køkkener

Et sådant layout kan overvejes til lokaler med et areal på mindst 20 kvadratmeter. I traditionelle økøkkener er der placeret et bord med vask eller komfur i midten, og der vises en bar tæller i halvøen. Men selvfølgelig beslutter hver ejer selv, hvilke funktioner der skal tildeles hans ø eller halvø.

  3 måder at hurtigt rengøre granater uden sprøjt

Den optimale størrelse af et fritstående arbejdsområdet – et kvadrat med sider 120 cm standardlængde af halvøen – .. 120-180 cm Dette er normalt to eller tre køkken integreret bredde på 60 cm.

Hvordan man vælger et køkken: ø og peninsulære køkkener
foradesign.ru

Dobbelt-dæk køkken

Dette er den eneste måde at bruge et langstrakt rum på så effektivt som muligt. Velegnet til køkkener med et areal på mindst 9 kvadratmeter og en bredde på mindst 2,5 meter. Efter installation af køkkenenheden må bredden af ​​passagen ikke være mindre end 120 cm.

Hvis du keder dig med penen, skal du vælge Push to open system. Dørene vil reagere på lette berøringer og åbne stille og glat.

En praktisk mulighed er at placere pladen og synke på den ene side af køkkenet og køleskabet på den modsatte side. Eller for eksempel ved venstre væg kan du installere et køleskab med en vask, og til højre – en plade med et skærebord.

Den eneste ulempe ved layoutet med to rækker er manglen på et klart defineret spiseplads.

Hvilket køkken at vælge: et to-rækken køkken
foradesign.ru

Sådan vælges et materiale til et køkken sæt

Holder og facade af køkkenet

De mest populære og budgetmæssige materialer til køkkenet i dag er MDF (finpartikelfraktion) og spånplader (spånplader). Begge muligheder gør det muligt at producere et kvalitetsprodukt, der opfylder miljøstandarder.

En særlig forsegling til soklen forhindrer fugt og støv i at komme ind i køkkenmøblerne. Det kan bestilles sammen med en suite eller købes separat.

Endnu for facader og indhegninger det anbefales at bruge MDF, som kan dækkes med plast, finer, emalje, acryl- eller PVC-film. Dette materiale er relativt billigt, dets struktur er lige så meget som et naturligt træ. Men på grund af forskellige imprægneringer og MDF har vigtige komponenter til køkken aggressive miljø egenskaber: god modstandsdygtighed over for svampe og skimmel, fugt modstand, fremragende tolerance over for høje temperaturer.

Af den måde, om temperaturerne. Sørg for at forlade huller på 2,5 cm mellem komfuret (gælder ikke for den indbyggede teknologi, som er udstyret med et særligt kølesystem) og tilstødende køkkenmoduler. Dette vil forbedre ventilation og beskytte headsettet. Den dannede slot kan lukkes med specielle puder.

Hvilket køkken at vælge
kuhni-anons.ru

Glansede facader ser meget imponerende ud, men er hurtigt dækket af fingeraftryk og kræver daglig pleje. Foretrækker matte overflader.

Hvis du har valgt et køkken med ikke-standard eller dyre facader, skal du ved modtagelsen af ​​ordren forsikre dig selv og kontrollere antallet, størrelsen og krumningen af ​​ordren. Selv hvis repræsentanter for selskabet vil sikre, at alt er i orden. Når du har underskrevet dokumenterne på kvitteringen af ​​køkkenet, vil det være problematisk at bevise tilstedeværelsen af ​​ægteskab.

  5 måder at tilføje ringetone til iPhone

bordplade

Til arbejdsflader er det bedre at vælge en bordplade tykkelse på 6-10 cm, og for spiseborde er 4 cm tilstrækkelig.

Husk at lasten på bordpladen ikke må være mere end 23 kg.

Det mest praktiske materiale vil være en kunstig sten. Det er meget lettere og mere økonomisk end naturlige analoger, men ikke mindre holdbare. Kunstig sten giver dig mulighed for at simulere enhver form for sten og skabe glatte bordplader i forskellige former uden synlige led og sømme.

Køkkenforklæde

Forkladen beskytter arbejdsområdets vægge mod fugt, stænk af fedt, brændt og andre former for forurenende stoffer. Den gennemsnitlige højde af forpladsen -. 48-60 cm ideelle materiale med hensyn til pris, kvalitet og holdbarhed er den keramik, som vil tjene dig i årtier.

Hvis budgettet er begrænset, kan du købe en billig køkken i pastelfarver, og som et design accent at vælge den mest effektive præmie forklæde. Han vil tilføje et interiør til højdepunktet.

Sådan vælges et køkken: køkkenforklæde
commons.wikimedia.org

Hvordan man rationelt bruger køkkenpladsen

Den mest mulige mulighed for køkkenet er et rummeligt hængende skab med en foldedør åbning op. I denne model kan du arrangere en tørretumbler, hylder til opbevaring af mad og retter.

Hvis køkkenet har indvendige skillevægge af gipsplader, er det usandsynligt, at de modstår vægten af ​​skabe. Men rækværk med kroge, meshhylder, holdere til briller og papirhåndklæder – helt.

Sådan vælges et køkken: rækværk
moikiasd.ru

Brug skuffer og kurve, som kan udfyldes med et veldesignet tilbehørssystem til nøjagtig opbevaring af køkkenredskaber og små genstande.

En fremragende løsning er de hjørne skuffer, der går diagonalt til det fjerne hjørne af væggen. De indeholder tre gange flere objekter end konventionelle kasser på grund af et unikt design.

Sådan vælges et køkken: hjørne skuffe
kdm24.ru

Dit sæt vil vare meget længere, hvis skufferne på tabellerne er lavet ved hjælp af metaboxer (metal sider). Kasser fra spånpladen bliver hurtigt ubrugelige på grund af fugtigheden og tyngden af ​​opvasken.

Installer i hjørnet kabinet systemer med en karrusel – hylder, der roterer omkring en stiv fast lodret stang. Dette vil spare et nyttigt område og i høj grad lette opbevaring af retter på et svært tilgængeligt sted.

Hvordan man vælger et køkken: karrusel
mebel-vibor.ru

Hvad kan du spare på at købe et køkken

 • Køkkener i jugendstil med glatte lakoniske facader er meget billigere end klassikere med sofistikerede overflader, gitter og indfarvede glasplader.
 • Standard køkken, lavet ikke efter individuelle ordre, er billigere med 25-30%.
 • Beregn forsigtigt bredden af ​​kabinetter, du har brug for. For eksempel vil et køkkenmodul med en bredde på 80 cm være 5-10% billigere end to 40 cm skabe. Udnyt gratis interaktive programmer til at skabe køkkendesign og beregne omkostningerne ved møbler.
 • Moduler med en svingdør er billigere end to.
 • Skabe med standardhøjde 60 cm er 10-20% billigere end moduler i højde 72 eller 92 cm.
 • Kassér nogle af de dyre hængeskabe, fortynd dem med hylder og komfortable og rummelige borde.
 • Hold øje med aktierne hos større producenter af køkkenmøbler. På hjemmesiderne præsenteres ofte sæt, som kan købes til en speciel pris. Nogle gange kan rabatten nå 60-70%. Forresten kan der købes billigt køkken fra stativet og på møbeludstillinger.
 • Sæt højkvalitets, pålideligt og bekvemt tilbehør på de skabe, som du oftest vil bruge. Dyre guider kan sættes på de tyngste og dybeste kasser til gryder, pander og dagligvarer. For alt andet kan du vælge billigere muligheder.
 • Køb ikke nødvendigvis dyre penner til køkkenmøbler. Det vigtigste er, at de er galvaniserede.
 • Køb ikke køkkenet med det samme med alt udstyr. Separat købte enheder koster i gennemsnit 30% billigere. Derudover vil du kunne vælge det rigtige udstyr.
 • Har du tænkt på alle detaljer i det fremtidige køkkenaggregat? Skynd dig ikke for at bestille det. Først bede flere virksomheder om at beregne omkostningerne og lave en detaljeret specifikation af køkkenet. Tag tid og kig efter anmeldelser om producenterne af køkkenudstyr. Læs omhyggeligt kontrakten i et afslappet hjemmemiljø, find ud af alle nuancer.
  Hvad er proxyservere og hvordan man bruger dem?

Hvad du skal huske, når du indgår en kontrakt

 • Kontrakten skal ledsages af en specifikation med angivelse af artikler, størrelser og værdier af alle elementer i køkkenet.
 • Skitse af køkkenet med underskrift af den leder, der udarbejdede designprojektet, er også en integreret del af kontrakten.
 • Når du køber et køkken, skal du bede om en kvittering og opbevare den for hele garantiperioden (normalt inden for to år).
 • Kontrakten bør angive tidspunktet for fremstilling af møbler og mængden af ​​sanktioner i tilfælde af forsinkelse.
 • Afslut et separat juridisk dokument til installation og installation af køkkenet for at kunne tiltrække firmaet (butik) til konto. Sørg for at afklare, om omkostningerne ved installationen omfatter tilslutning af en vask, mixer, udsugning. Spørg, om virksomheden har en serviceafdeling for at udføre garanti- og efterforpligtelsesforpligtelser.
 • Hvis virksomheden (butik) ansætter enkeltpersoner finde ud af, hvem vil bære garantien, hvis solfangeren ikke komme i kontakt, eller når du installerer køkkenet havde forårsaget skader (fx på grund af burst rør oversvømmede naboer).

Passede det dig? Så vi lykønsker dig på forhånd med købet af et nyt køkken, som vil tjene dig i mange år!