Sådan tilberedes en lever for at overraske dig selv og din familie

Der er meget sagt om fordelene ved leveren. Dette produkt er rig på protein, vitaminer og mineraler og absorberes også godt af kroppen. Ikke desto mindre kan mange mennesker ikke lide leveren på grund af sin specifikke smag eller fordi det viser sig at være stiv og tør. Tips Layfhaker hjælper med at eliminere alle disse mangler og gøre nogen fanfire fanfare.

Hemmelighederne at vælge, håndtere og lave mad

Hvordan man vælger den rigtige lever

For at gøre parret velsmagende og nyttigt, skal du vælge en kvalitet og frisk lever. Det er ret nemt at gøre dette.

 1. Vær opmærksom på udseendet af produktet. Leveren skal være elastisk, blød, fugtig og skinnende uden ridser og skader. Tilstedeværelsen af ​​pletter og blodpropper er uacceptabel. De kan indikere bruddet af galdeblæredyret, som automatisk giver leveren en bitter smag.
 2. Leverens farve bør ikke være for lys eller for mørk. Husk: En god oksekødlever har en skygge af modne kirsebær, svinekød er rødbrun, farven på kyllingelever varierer fra lysebrun til brunbrun, og kalkunelever er mørkrød.
 3. Den friske lever har en sødlig metallisk smag. Sure lugt indikerer, at produktet er forkælet.
 4. På overfladen af ​​den frosne lever bør der ikke være overskydende is, og det bør ikke have en orange skygge. Alt dette tyder på, at produktet enten blev frosset flere gange eller frosset.

Sådan tilberedes en blød lever

 1. Først skal du fjerne alle skibe, vener og film. I tilfælde af oksekød lever er det ret simpelt. Men for at lette proceduren kan du holde det i flere minutter i varmt vand. Leverens film er tyndere og vanskeligere at adskille. Prøv at forlade biproduktet i kogende vand i 20 sekunder, og fjern derefter filmen og pluk den ved kanten med en kniv.
 2. En yderligere blødhed i leveren er givet af en sur marinade. Til fremstilling af citroner eller limejuice eller et par spiseskefulde eddike vil det gøre. Bland en af ​​disse ingredienser med vand og blød leveren i det i flere timer før madlavning.
 3. Bagepulver kan også blødgøre leveren. Det er nok at drysse hvert stykke af det og vente i en time.
 4. Den sidste måde – for fans at bruge fysisk styrke. For at gøre produktet blødere, kan det simpelthen blive ramt med en hammer. Bare glem ikke at lægge leveren i cellofan, ellers vil den kravle.

  7 gratis programmer og webtjenester til tekstgenkendelse

Sådan tilberedes en lækker lever

 1. Til leveren, især svinekød, ikke bitter, kan du suge den i mælk, forskåret i dele. Den anbefalede opsugningstid er fra 30 minutter til flere timer. Af den måde vil mælk ikke kun fjerne bitterhed, men også gøre leveren meget blød.
 2. I stedet for blødning kan du hurtigt koge leveren i let saltet vand. Dette trick skal også løsne skålen af ​​bitterhed.
 3. Men for at dække den specifikke lever smag vil produkter med stærke, udtalte aromaer hjælpe. Et godt valg vil være løg, hvidløg, chili og duftende urter, for eksempel timian eller salvie.

Hvordan man laver saftig lever

 1. Det vigtigste – ikke overcook. Til leveren forblev saftig, nok til at stege hver side i en opvarmet stegepande i 5 minutter (eller mindre).
 2. Hvis der før stegning dyppes lever i mel eller mejeri forbliver saften nøjagtigt inde.
 3. Sure fløde eller fløde er de trofaste venner af saftige og bløde lever. Det anbefales at slukke det i dem i mere end 20 minutter.
 4. Den sidste vare på listen og under tilberedningen er salt. Det tager væk fugt, så tilføj det bedre i slutningen.

Retter fra leveren

Lever stegt med løg

Sådan tilberedes en lever stegt med løg
yummly.com

ingredienser:

 • 900 gram skiveskåret leveren;
 • 1 ½ kop mælk;
 • 60 g smør, opdelt i stykker;
 • 2 store søde løg;
 • 2 kopper mel;
 • salt;
 • peber.

forberedelse

Vask forsigtigt leveren under koldt vand, læg i en skål og hæld i mælk. Det skal helt dække biproduktet: Hvis mængden af ​​mælk, der er angivet i recepten, ikke er tilstrækkelig, øg dosen.

Leveren kan kun gennemblødes under forberedelsen af ​​løg, men det er bedre at udføre dette trin på forhånd og lad det stå i 1-2 timer.

  Sådan laver havregryngrød: detaljerede instruktioner

Sæt halvdelen af ​​smørret i en stor stegepande og smelter på medium varme. Tilsæt de hakkede løg, bring det til blødhed og sæt til side på en plade.

Sæt eftersmørssmør på samme stegepande. Fjern leveren fra mælken, tør med papirhåndklæder og rul i en blanding af mel, salt og peber. Når olien er smeltet, øg varmen og læg stykkerne af leveren i en stegepande.

Stek leveren fra to sider til en rødlig skorpe. Læg løgene på en stegepande, sænk temperaturen til en gennemsnitstemperatur, og hold den derefter et stykke tid på ilden.

Den resterende tilberedningstid afhænger af dine præferencer, men det er stadig ikke nødvendigt at stege leveren meget. Det er nok, at det er godt brunet udefra, og indeni forbliver det lidt rosa.

Kyllingelever fra Jamie Oliver

Sådan tilberedes en lever: pate fra en kyllingelever fra Jamie Oliver
yummly.com

ingredienser:

 • 400 g kyllingelever
 • 300 g blødgjort smør;
 • olivenolie;
 • 2 sjaletter
 • 2 fed hvidløg;
 • et par blade af salvie;
 • 1 kniv af jorden matsis (muscat farve);
 • 1 lille brandy glas;
 • havsalt;
 • friskmalet sort peber.

forberedelse

Sæt halvdelen smørret i en varmebestandig gryde og sæt den på en langsom brand. Vent til olien smelter: Det skal tage ca. 10 minutter. Spænd derefter smeltet smør i en separat skål og rengør den. For pate kræves kun renset gul olie, lette rester kan kasseres.

Skræl og finhak løg og hvidløg. Forvarm en lille mængde olivenolie i en stegepande. Steg løg og hvidløg på lav varme indtil blød (ca. 10 minutter) og flyt til pladen.

Tør overfladen af ​​stegepanden med papirhåndklæder, øg varmen og læg legen med det meste af salvens blade. Stek leveren på hver side i to minutter, så den brunede udenfor og forblev lyserød indeni. Hvis den er stegt, vil den miste sin delikate tekstur og patten bliver svag.

Tilføj brandy. Pas på: alkohol kan bryde ud. Salt og peber leveren og kog den i ca. et minut.

Fjern leveren fra ilden, og flyt sammen med løg og hvidløg til en fødevareprocessor. Slib ingredienserne til mash, og tilsæt derefter matsis og det meste smeltet smør. Fortsæt med at male til ensartet.

  Sådan erstattes termisk pasta: En simpel instruktion, der forlænger en pc’s levetid

Sæt pate i en færdigbehandlet beholder, drys toppen med salvieblade og dække med en sked fuld af smeltet smør. Sæt tallerkenen i køleskabet i en time. Efter denne periode kan paten blive spist. Selv om det øvre lag af olien ikke er forstyrret, kan den leverde delikatesse opbevares i op til to uger.

Flæskelever med cremet svampestik

Sådan laver du svinekødlever med cremet svampestik
commons.wikimedia.org

ingredienser:

 • 500-600 g svinelever
 • 3 spiseskefulde svinekødsfedt
 • 1 skalotteløg;
 • 500 g friske skov svampe;
 • 3 spsk olivenolie eller smør;
 • 1 stor løg;
 • 1 fed hvidløg;
 • 1 Slagge Timian
 • 2 blade af salvie;
 • 2 spiseskefulde sherry;
 • 50 ml tør hvidvin
 • 250 ml kylling bouillon;
 • 100 ml cremet fløde.

forberedelse

Varm den store stegepande over høj varme, læg svinekød og, når det smelter, tilsættes leveren. Stek det fra alle sider til brun.

Rør leveren sammen med de hakkede skaller i gryden og lad dem simre 20-25 minutter. Når leveren bliver fast (eller når det kulinariske termometer viser, at temperaturen i dens tykkeste del har nået 55 ° C), fjern den fra varmen og lad den stå på et varmt sted og dække det med et låg.

Mens leveren køler, skal du begynde at lave mad i svampen. Sæt en stor gryde på mellemlang varme, varme olie i det og tilsæt svampe. Når de bliver lidt mere brune og den overskydende væske fordamper, tilsættes den hakkede løg og hvidløg til gryden. Fortsæt madlavning, indtil svampen er blødgjort. Derefter tilsættes timian og skiver salvie blade. Rør godt og hæld i pande sherry og hvidvin.

Forøg varmen til maksimal og vent til halvdelen af ​​væsken fordamper fra gryden. Tilsæt bouillon og gentag det forrige afsnit. Når ragouten tykes, hæld fløden i en kasserolle og bland. Prøv skålen, salt og tilsæt mere krydderier, hvis det er nødvendigt.

Efter hvile og lidt køling af leveren, skåret i tynde stykker. Flyt dem til en varm plade og læg en svamp gryderet ovenpå.

Bon appetit!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top