Sådan erstattes termisk pasta: En simpel instruktion, der forlænger en pc’s levetid

Termopasten er et tykt stof, der oftest er hvidt eller lysegrå i farve. Dens vigtigste egenskab er høj termisk ledningsevne. Derfor anvendes termisk pasta til CPU’en og chipkortets chip, således at disse varmeindvirkede elementer giver bedre varme.

Gennem årene tørrer den termiske pasta op, hvilket ofte fører til overophedning af computeren. Hvis temperaturen på processoren og videokortet i din pc stiger over den tilladte og den varmeledende forbindelse ikke er blevet opdateret i flere år, skal du handle. I servicecentret erstattes termoelementer med glæde for penge. Men du kan også gøre alt selv og spare penge.

Termopastaen skal ændres både i stationære computere og i bærbare computere. Denne vejledning hjælper under alle omstændigheder.

1. Forbered alt hvad du behøver

Først og fremmest behøver du den termiske pasta selv. Det kan købes hos ethvert computerudstyr butik.

Hvilken pasta at vælge er diskutabel. Der er ingen omfattende undersøgelser af effektiviteten af ​​termiske smørefedt på nettet. Men servicecentrene anbefales ofte af mærkerne Zalman, Noctua og Arctic. En sprøjte med fire gram kan købes til 300-400 rubler. Dette bør være nok til nogle få substitutioner.

Der er også en populær budgetmulighed – KPT-8 termisk pasta, men feedback om kvaliteten er modstridende.

Foruden termisk pasta skal du:

  • skruetrækker til at adskille computeren;
  • tørpapir, bomuldspindler og alkohol for at fjerne rester af det gamle stof og overskuddet af det nye;
  • støvsuger til støvrensning (fortrinsvis);
  • plastikkort eller pensel for at anvende et nyt termisk fedt.

2. Demonter computeren

Sluk for computeren og tag stikket ud af stikkontakten. Fjern derefter husdækslet med en skruetrækker.

Forkert demontering og rengøring kan beskadige computeren. Hvis du ikke er sikker på dine evner, skal du ikke tage risici. Og husk: Åbning af sagen vil føre til tab af garanti.

På dette stadium gør det ikke ondt for forsigtigt at vakuum indersiden af ​​computeren. At slippe af med støv reducerer du systemets samlede temperatur. Men overdrive det ikke: støvsugeren bør ikke røre ved detaljerne.

  Sådan rengøres ovnen: 6 effektive værktøjer

Skru boltene ud på kølesystemet, tag det af bundkortet – du vil se under det en metalplade med resterne af den gamle termiske pasta. Dette er processoren. Ved siden af ​​kan det være en anden plade – en chip af det indbyggede grafikkort.

Det sker, at laptopens hus hindrer adskillelsen af ​​kølesystemet fra bundkortet. I dette tilfælde skal du først trække bundkortet ud og først derefter fjerne radiatoren fra det, som i videoen ovenfor.

Hvis din computer har et separat videokort med egen køling, skal du fjerne det og derefter fjerne radiatoren fra det. Nedenfor skal det på grafikkortet også være en plade med resterne af det gamle stof – en videochip.

Hvis du har problemer med demontering af din computer eller individuelle komponenter, skal du kigge efter YouTube-video med en tjeneste af den samme enhedsmodel som din.

3. Fjern rester af det gamle stof

Tag et tørserviet og fjern forsigtigt det gamle termiske fedt fra processoren, videokortet og køleelementerne. Hvis stoffet ikke bøjer sig, fugt bomuldssnopperne med en lille smule alkohol og forsøg at fjerne resterne med deres hjælp.

4. Påfør nyt termisk fedt

Træk en dråbe termisk pasta fra sprøjten på processoren og fordel stoffet i et tyndt jævnt lag over hele området af pladen. For at gøre dette skal du bruge en børste, hvis den blev solgt i kittet, eller et plastikkort eller en hvilken som helst egnet genstand. Det vigtigste er, at det er tørt og ikke kan ridse processoren. Hvis stoffet falder uden for pladen, skal du tørre det med et papirhåndklæde.

  Sådan indstilles BIOS-adgangskoden for at beskytte computeren

For at erstatte termisk pasta på det indbyggede eller eksterne videokort skal du anvende stoffet til sin chip på samme måde som processoren.

Du kan anvende termisk pasta på både selve chipet og radiatoren (se video). Og du kan kun gøre med en chip: dette vil være nok.

5. Sæt computeren sammen

Efter udskiftning af termisk pasta skal alt tilbehør på plads udskiftes. Sørg for at de er godt fikserede, og du har ikke gået glip af en enkelt bolt. Luk derefter dækslet på huset.

Tænd for computeren og følg processorens og videokortets temperatur. Hvis dens gennemsnitlige værdi falder, er udskiftningen af ​​termisk pasta gået til enhederne til fordel. I tilfælde af svigt skal du overveje andre årsager til opvarmning.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top