Hvorfor er telefonen varm og hvad skal jeg gøre med det?

1. Du bruger din smartphone for meget

Tredimensionale spil, videooptagelse og tunge applikationer skaber en øget belastning på videoacceleratoren og processoren. Som et resultat opvarmer enheden ikke kun op, men også hurtigt udladninger. Til samme effekt fører det aktive arbejde med navigerings- og netværksteknologier som GPS, Wi-Fi, Bluetooth eller 3G (især når der ikke er en god dækning).

Hvad skal man gøre

Prøv ikke at overbelaste enheden. For at køle ned din smartphone, tage pauser under lange gaming sessioner, download af store filer fra internettet, eller ved betjening af kameraet og tunge programmer. Deaktiver navigations- og netværksmodulerne, når du ikke har brug for dem.

2. På gadgeten er der ufærdige programmer

Måske indeholder et eller flere af de installerede applikationer fejl eller dårlig optimeret kode, og bruger derfor systemressourcerne uhensigtsmæssigt. På grund af sådanne programmer kan processoren arbejde uden vigtige grunde til øget effekt. Det naturlige resultat: mere varme genereres, og batteriet sidder hurtigere.

Hvad skal man gøre

Fjern eventuelle unødvendige programmer fra enheden. Hvis temperaturen stiger, når man arbejder med et program, der ikke er et spil, video service eller andre ressourcekrævende program, så prøv at fjerne det eller erstatte analoge. Derudover forhindrer du ikke opdatering af enkelte programmer, da nye versioner kan indeholde fejlrettelser.

3. Eksterne faktorer virker på enheden

Hvis gadget er i direkte sollys, i en lomme eller under et tæppe i en tæt dækning, det kan også føre til en stigning i temperatur.

Separat fører disse faktorer sjældent til overophedning. Men hvis flere af dem arbejder samtidigt, og du aktivt bruger enheden, er risikoen for brænding markant forøget.

Hvad skal man gøre

Prøv ikke at holde din smartphone under solen i varmt vejr. Konfigurer skærmens auto-lås, så kameraet eller andre programmer ikke løber uheldigt i lommen. Anbring ikke enheden i lommen, hvis smartphone henter store filer i baggrunden. Fjern dækslet, når du spiller spil, hvis det forstyrrer afkøling.

4. Du oplader ikke enheden korrekt

Brug af en beskadiget eller ikke-ægte oplader er fyldt med problemer, herunder overophedning. Hvis du har et fungerende officielt tilbehør, skal smartphoneen ikke blive meget varm under opladningen.

Den eneste undtagelse er, når den enhed, der er tilsluttet elnettet, spiller spil, ser videoer eller downloader filer fra internettet. I sådanne situationer vil du have mærkbar opvarmning.

Hvad skal man gøre

Brug kun originale kabler og adaptere. Hvis din oplader er beskadiget, skal du udskifte den med en ny. Prøv ikke at downloade filer, ikke for at køre spil og tunge programmer på en smartphone, der er sluttet til lysnettet.

5. Gadgeten har problemer med systemet

Den øgede temperatur på enheden kan skyldes en fejl i operativsystemet eller indbyggede programmer. Derudover ophobes resterende filer og andet softwareaffald i operativsystemet, som også kan bidrage til opvarmning.

Hvad skal man gøre

For at starte, skal du bare genstarte enheden og sørge for, at operativsystemet er opdateret til den nyeste tilgængelige version. Hvis der ikke sker noget, skal du prøve at rense telefonen eller vende tilbage til fabriksindstillingerne, efter at du har gemt vigtige data.

6. Der er noget galt med hardware

Hvis ovenstående anbefalinger ikke virker, er der muligvis et problem med hardware-stuffing af smartphone. Fabriksbremsning eller brud på grund af fysisk skade kan blandt andet føre til en overtrædelse af normal varmeoverførsel.

Hvad skal man gøre

Efter at have mistænkt, at der opstår funktionsfejl, skal du forsøge at returnere enheden til butikken for garanti eller tage den til et servicecenter.

Læs også:

  • Hvorfor er den bærbare hot og hvad skal man gøre →
  • Sådan vælges en smartphone →
  • Hvorfor computeren ikke ser telefonen eller tavlen, og hvad man skal gøre →