Hvorfor kan jeg ikke se min telefon eller tablet og hvad kan jeg gøre ved det?

Hvorfor en computer ikke kan bestemme telefonen eller tableten

Blandt de mulige årsager – forkerte handlinger ved tilslutning, forældet eller forkert konfigureret software, fejl i USB-kabler, porte eller enhederne selv.

Følg nedenstående tips, de kan spare dig for mange problemer, når du tilslutter.

Sådan tilslutter du din Android-enhed korrekt til din computer via USB

Hvis du har Windows, ignorerer du dette afsnit. Hvis du bruger macOS, skal du installere Android File Transfer.

Sørg for, at mobilenheden er tændt og tilslut den til computeren. Sænk derefter underretningspanelet på gadgeten – du vil se en særlig switch. Klik på det og vælg “Overfør filer” -tilstanden i den menu, der vises. Navne på tilstande kan variere afhængigt af versionen af ​​Android og enhedens model.

Hvad skal man gøre, hvis computeren ikke ser telefonen: Sænk meddelelsespanelet på gadgeten Hvad skal man gøre, hvis computeren ikke ser telefonen: vælg tilstanden

Efter disse handlinger skal computeren se den mobile enhed. I Windows vises det i “Explorer”, i MacOS – i vinduet Android File Transfer. Men i tilfælde af Mac skal du bruge OS X 10.5 og Android 3.0 eller nyere versioner af disse operativsystemer, ellers fungerer det ikke.

Sådan tilslutter du din iOS-enhed korrekt til din computer via USB

Sørg for, at mobilenheden er tændt og låst op, og tilslut den derefter til computeren. Første gang iOS kræver tilladelse til at få adgang til mediefiler, og du bliver nødt til at give det.

Tillad enheden at få adgang til mediefiler

I tilfælde af en pc på Windows vises den tilsluttede iPhone eller iPad i afsnittet “Stifinder” i medieenheden. De vises som almindelige digitale kameraer – du kan se og kopiere billeder og videoer. For at få adgang til andre data skal du bruge iTunes, som kan downloades fra Apples websted. Registreringsproceduren vil ikke medføre nogen problemer, du skal bare følge instruktionerne i opsætningsguiden.

På Mac er alt en smule enklere. iTunes er allerede en del af MacOS, så det starter automatisk, når du tilslutter iPhone eller iPad. Interaktion med indhold udføres via en medieprocessor, men iTunes behøver ikke adgang til mediefiler. Visning og import af dem vil hjælpe standardprogrammet “Fotos”, som også starter automatisk, når du tilslutter iOS-enheder.

Hvad skal man gøre, hvis computeren ikke ser USB-enheden

Vi antager, at du gjorde alt i henhold til ovenstående instruktioner. Hvis computeren stadig ikke genkender tablet eller smartphone, skal du følge disse trin i rækkefølge. Hjælp ikke den første – gå til den anden og så videre.

1. Afbryd unødvendige USB-enheder fra computeren.

2. Prøv at tilslutte via et andet kabel eller en port.

3. Genstart computeren og den mobile enhed.

4. Hvis du har Windows, skal du opdatere den driver, der kræves for at genkende USB-enheden.

Kør kommandolinjen (Windows + R-taster), indsæt i den devmgmt.msc og tryk på Enter. Når Enhedshåndtering åbnes, skal du finde den tilsluttede gadget i listen over hardware.

Hvad skal man gøre, hvis computeren ikke ser USB-enheden: Opdater driveren

Klik på enheden med højre museknap og vælg “Opdater driver” → “Søg efter drivere på denne computer” → “Vælg driver fra listen over tilgængelige drivere på computeren”.

Hvad skal man gøre, hvis computeren ikke ser USB-enheden: Opdater driveren

På listen over drivere markerer du “USB MTP-enheden” og klikker ud for at udføre geninstallationen.

5. Hvis enheden ikke vises i iTunes, skal du bruge Apple-håndbogen til at løse dette problem.

6. Opdater operativsystemerne på din computer og mobilenhed til den aktuelle version. Hvis du bruger Windows Vista eller XP, skal du først prøve at installere MTP-protokollen ved at downloade den fra Microsoft-webstedet.

7. Kontroller portens ydeevne i gadgeten ved at forbinde den til en anden computer. Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte producentens supporttjeneste.

Hvad skal man gøre, hvis computeren ikke ser en enhed tilsluttet via Bluetooth

På baggrund af synlighedsproblemer, når du tilslutter via Bluetooth, skal du prøve følgende løsninger. Gør dette en efter en, og måske vil en af ​​dem hjælpe dig.

1. Sørg for, at begge enheder har Bluetooth-aktiveret, og i indstillingerne på hver af dem er synlighed aktiveret for alle andre enheder. På iOS er disse indstillinger inkluderet i AirDrop-tjenesten, der er tilgængelig i “Management Point”.

2. Placer tabletter eller smartphones tættere på computeren.

3. Genstart computeren og mobilenheden.

4. Hvis før enhederne med succes er forbundet med hinanden, skal du slette det gemte par i Bluetooth-indstillingerne og prøve at genoprette forbindelse.

5. Opdater Bluetooth-driverne på computeren.

6. Opdater enhedens operativsystemer til den aktuelle version.

Alternative tilslutningsmetoder

Du har altid en backup-løsning – de tjenester, som du kan overføre filer mellem din computer og din mobile enhed via internettet til. Dette er AirDroid, Pushbullet samt cloud-opbevaring som Google Drive, OneDrive og Dropbox. De vil tillade dig at gøre uden Bluetooth og USB, hvis disse muligheder ikke virker eller ikke passer.

Læs også:

  • Hvorfor computeren ikke ser et flashdrev eller en ekstern harddisk og hvad man skal gøre →
  • 12 skydeopbevaringsfaciliteter, som bør noteres →
  • Sådan kontrolleres internetens hastighed på din computer eller mobil enhed →