Sådan lærer du programmering fra bunden

Sådan lærer du programmering fra bunden

1. Uafhængigt

Hvis du har jævn viljestyrke og brænder lyst til at blive en programmør, så kan du nå dit mål gennem selvuddannelse. Dette er ikke den nemmeste og korteste måde: du er nødt til at forstå informationen kaos og bekæmpe udsættelse. Men du kan studere på et passende tidspunkt til relativt små penge eller helt gratis.

Det er nemmest at starte med interaktive online kurser. Der er mange websteder på nettet, hvis materialer forklarer de grundlæggende forudsætninger for programmering og sætter retningen for videre udvikling. Vær særlig opmærksom på de kurser, der læres på eksempler på rigtige projekter, det vil sige, at de trin for trin fortæller, hvordan man opretter et bestemt program eller et websted.

FreeCodeCamp platform med gratis webudviklingskurser

Husk at du ikke lykkes uden at øve dig. Undersøg om projektorienterede kurser og prøv at skrive programmer og websteder adskilt i dem. Se efter foredrag på YouTube med analysen af ​​projekter, som du gerne vil udvikle. Først kopierer du andre menneskers arbejde og analyserer det. Prøv derefter at flytte væk fra originalen, eksperimentere, ændre de enkelte elementer, indtil du kan oprette noget unikt.

Ud over kurser og videoforelæsninger er der til din rådighed officiel dokumentation tilgængelig på sprogsteder og bøger. Når du finder ud af det grundlæggende, skal du kigge efter de seneste udgaver med underteksten Best Practices for det valgte programmeringssprog. Sådanne bøger indeholder de bedste udviklingsmetoder.

Sørg for at sætte et mål for at oprette dit projekt og hele tiden arbejde på det.

Dette vil bidrage til at konsolidere den erhvervede viden og forstå, hvilken slags information du stadig mangler. Dine evner vil udvikle sig sammen med projektet. Når du er færdig med det, arbejde på en ny – mere kompliceret.

Hvis du har problemer med at læring eller udvikling, kan du altid konsultere på alle spørgsmål for samfundet i programmører som “Brødrister” og Stack Overflow. Du for eksempel være med til at løse ethvert problem, skal du vælge et godt kursus eller påpege fejlene i koden.

  5 bedste sex udgør for kvindelig orgasme

Service af spørgsmål og svar på teknologiske emner “Brødrister”

At skarpe færdigheder er praktisk på specielle platforme, hvor det er muligt at konkurrere med andre programmører og løse forskellige praktiske problemer ved hjælp af koden. Blandt sådanne tjenester er Codewars, TopCoder og HackerRank.

Hvis du føler, at din udvikling har nået en blindgyde, eller hvis du vil øge din træning, skal du prøve følgende muligheder.

13 tips til dem, der studerer programmering alene →

2. Med hjælp fra en mentor

Mentor er en personlig mentor, der påpeger fejltagelser, advarer om faldgruber, hjælper med at udarbejde et studium. En nyttig anbefaling modtaget på det rigtige tidspunkt kan spare dig for mange problemer og spare dig for meget tid. Derfor vil mentoren ikke skade nogen.

Find ud af, om der er nogen udviklere blandt dine venner. Måske vil en af ​​dem hjælpe dig. Hvis du ikke kender sådanne personer, kan du søge dem i programmerne. For eksempel på den samme “Toaster”. Kun vejledningstjenester er ikke billige, men for bare at bruge så meget tid på fremmede, som ingen ønsker.

3. Lærerne af de “levende” kurser

Afstands- og fuldtids kurser med lærere, der lærer programmører fra bunden, er blevet meget populære de seneste år. Inden for dette format har du også meget arbejde at gøre på egen hånd. Men du vil være involveret i et professionelt forberedt program, og en levende person vil kontrollere opgaverne. Til kursernes mangler kan tilskrives de høje uddannelsesomkostninger.

Populære russisk-sprogede online sites, der beskæftiger sig med udarbejdelsen af ​​systemet programmører, “Netologiya», GeekBrains og Loftschool.

Hvis du foretrækker at praktisere internt, kan du søge efter uddannelsescentre, der underviser programmering i din lokalitet. Desværre er sådanne virksomheder oftest kun til stede i store byer. Et eksempel er computerakademiet “STEP”, som har filialer i flere lande.

4. På universitetet

Hvis du har meget tid i reserven, og du er sikker på, at du vil forbinde livet med programmering, kan du studere datalogi på universitetet. Men husk på, at traditionelle uddannelsesinstitutioner ligger bag fremskridt, så moderne programmeringssprog og andre teknologier skal du mestre selv.

  10 nytårs kostumer til et barn, du kan lave med dine egne hænder

På den anden side vil universitetet give grundlæggende viden om matematik, algoritmer og andre områder, der vil hjælpe dig med at blive en førsteklasses programmerer. I løbet af årene med hårdt studie vil du danne den rigtige form for tænkning, hvorigennem du vil forstå alt på flugt i professionel sfære.

Hvordan vælger du retning og sprog

I it-branchen er der flere områder, hver med sit eget sæt af sprog. Lad os angive de vigtigste retninger for at øge kompleksiteten:

  1. Webudvikling. Populære sprog: JavaScript, PHP, Python, Ruby.
  2. Mobil udvikling. Populære sprog: Java, Swift.
  3. Udvikling af spil og programmer til stationære computere. Populære sprog: C ++, C #, C.
  4. Store data, maskinindlæring. Populære sprog: Python, R, Scala.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger

For at gøre det rigtige valg af retning og, i særdeleshed, sprog, overveje følgende faktorer: den kompleksitet af udviklingen og antallet af undervisningsmaterialer på nettet, dine personlige præferencer (hvad du ønsker at udvikle) og efterspørgslen efter det sprog, på arbejdsmarkedet.

Graf for efterspørgslen efter sprog på det internationale arbejdsmarked / research.hackerrank.com

Sprogets relevans i dit område er let at kontrollere på jobsøgningssiderne. Du skal bare åbne sektionen for softwareudviklere og se antallet af ledige stillinger.

INFOGRAFISK: Hvilket programmeringssprog skal undervises først →

Hvis du ikke kan beslutte

Hvis du er forvirret, se nærmere på JavaScript – det sprog, hvor næsten hele internettet er skrevet. Mange organisationer og programmører råder nykommere til at vælge dette sprog som den første.

F.eks. Anbefaler grundlæggeren af ​​den frie kodecamp Quincy Larsons uddannelsesmæssige ressource JavaScript til alle begyndere. Larson giver meget enkle argumenter:

  1. JavaScript er relativt let at lære. Og for at skrive noget og køre på dette sprog er det nok at have en kode editor og en browser.
  2. JavaScript er det mest populære sprog på det internationale arbejdsmarked, og det har gode udsigter. JavaScript-økosystemet er investeret af store virksomheder som Google, Microsoft og Facebook.
  3. JavaScript har et meget bredt omfang: fra websteder og browserspil til mobile applikationer.

Derudover dannede omkring dette sprog et stort samfund af udviklere. Høj interesse for JavaScript giver et stort antal kurser, bøger og andet uddannelsesmæssigt indhold.

  Sådan tilberedes en velsmagende shish kebab i ovnen: 3 dokumenterede måder

Hvad mere bør en programmør vide: matematik og engelsk?

Enhver programmør vil ikke blive skadet af en dyb forståelse af matematik. For områder som udvikling af spilgrafik eller store data er det matematiske sind en nødvendighed. Men med hensyn til webudvikling og oprettelsen af ​​enkle programmer er det i de fleste tilfælde muligt at undvære matematik. Selvom der blandt fagfolk er der ingen konsensus om denne score.

Men at forstå engelsk, selv på niveau med flydende læsning af dokumentation, er obligatorisk for alle programmører. Officielle dokumenter og de fleste uddannelsesmaterialer fremstår primært på engelsk. Bøger bliver ofte forældede, selv før oversættelsen kommer ud. Derudover åbner kendskab til engelsk perspektiver for at arbejde med hele verden.

Sådan lærer du engelsk: alle de mest interessante og nyttige →

Hvordan får man første erfaring og første job

For at finde det første job som programmør skal du have en portefølje. Dette er et projekt du har oprettet, eller bedre nogle få, der viser alle dine udviklerevner. Programmet for de fleste kurser omfatter udvikling af projekter, der kan komme ind i din portefølje.

En meget værdifuld ting i resuméet vil være tilgængeligheden af ​​erhvervserfaring, især teamudvikling. Men hvor skal man få det, hvis man søger det første job?

  1. Gør et par ordrer på freelance udvekslinger. Det kan være Freelancer eller Upwork. Tilbyde dine tjenester gratis, så kommer de første kunder til dig.
  2. Find ligesindede mennesker og lav et fælles projekt med dem. Folk går sammen til sådanne formål på næsten alle uddannelsessteder, hvor der er programmeringskurser.
  3. Vælg kurser, hvis arrangør hjælper med beskæftigelse. For eksempel i GeekBrains efter træningen åbnes adgang til praktikophold fra forskellige virksomheder, herunder betalte. GeekUniversity og “STEP” garanterer ansættelsen af ​​deres kandidater.

Før interviewet, glem ikke at søge på internettet for en liste over opgaver og spørgsmål, der ofte stilles af ansøgere.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top