Πώς να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το Nexus σας στο Android 6.0 Marshmallow

Προσοχή παρακαλώ! Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων. Αντιγράψτε όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα έγγραφα και άλλες πληροφορίες που χρειάζεστε στη συσκευή σε ασφαλές μέρος.

Η μη αυτόματη ενημέρωση οδηγεί αναπόφευκτα στην πλήρη κατάργηση όλων των δεδομένων χρήστη από τη μνήμη της συσκευής και με την κατάλληλη κακή τύχη μπορεί να μετατρέψει το Nexus σε τούβλο. Όλες οι επακόλουθες ενέργειες που εκτελείτε με δική σας ευθύνη!

Κατεβάστε την εικόνα

Η χειροκίνητη εγκατάσταση του Android προέρχεται από την εικόνα. Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε την επιθυμητή εικόνα στην κατάλληλη σελίδα του Google Developers. Στην περίπτωσή μας, υπάρχει μια εγκατάσταση του Android 6.0 στο Nexus 5, και ως εκ τούτου βρίσκουμε τη συσκευή στη λίστα.

Τρόπος μη αυτόματης ενημέρωσης του Nexus στο Android 6.0 Marshmallow: Google Developers

Τρόπος μη αυτόματης ενημέρωσης του Nexus στο Android 6.0 Marshmallow: Google Developers, στη λίστα

Κάντε λήψη και εγκαταστήστε το εργαλείο για να φορτώσετε την εικόνα στη συσκευή

Για να μην χάσετε χρόνο και προσπάθεια για τη λήψη και την εγκατάσταση ολόκληρου του Android SDK, συνιστάται να συμβουλευτείτε το βοηθητικό πρόγραμμα ADB Installer που είναι διαθέσιμο στους προγραμματιστές XDA. Ακολουθεί ένας άμεσος σύνδεσμος για λήψη από το Google Drive. Το βοηθητικό πρόγραμμα ζυγίζει μόνο 9 megabytes, η τοποθέτησή του είναι πολύ απλή και διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό.

Μην εκφοβίζεστε από τη διεπαφή στυλ DOS. Επιβεβαιώστε κάθε αίτημα με το αγγλικό “y” και πατήστε Enter.

Πώς να ενημερώσετε το Nexus με το χέρι στο Android 6.0 Marshmallow: ADB Installer

Συμφωνούμε και εγκαθιστούμε το Google USB Driver.

Πώς να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το Nexus σας στο Android 6.0 Marshmallow. Οδηγός εγκατάστασης οδηγού

Τώρα, αν κοιτάξετε τη ρίζα του δίσκου Από τον υπολογιστή σας, θα βρείτε έναν νέο φάκελο adb. Περιέχει όλα όσα χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο την εικόνα Android.

  Koliko je lako zapamtiti 100 engleskih riječi dnevno

Προετοιμασία της εικόνας για εγκατάσταση

Επιστρέφουμε στην εικόνα μας, η οποία έχει ήδη μεταφορτωθεί και αποθηκευτεί σε δίσκο με τη μορφή αρχείου TGZ. Πρέπει να αποσυσκευαστεί από οποιονδήποτε κατάλληλο αρχειοφύλακα. Για παράδειγμα, 7-Zip.

Πώς να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το Nexus σας στο Android 6.0 Marshmallow. Προετοιμασία της εικόνας για εγκατάσταση

Το αρχείο TGZ κρύβει από μόνο του ένα ακόμη αρχείο, αυτή τη φορά σε μορφή TAR. Πρέπει επίσης να αποσυσκευασθεί. Ως αποτέλεσμα, θα πάρετε ένα φάκελο με αυτό το περιεχόμενο.

Πώς να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το Nexus σας στο Android 6.0 Marshmallow. Αποσυσκευασία

Για λόγους ευκολίας, αυτός ο φάκελος είναι καλύτερο να δώσει κάποιο σύντομο όνομα (εγώ, για παράδειγμα, επέλεξα a60m). Λίγο αργότερα θα καταλάβετε την έννοια του σύντομου τίτλου. Επίσης, μην το κρύβετε σε δώδεκα υποφακέλους. Μου φάνηκε βέλτιστο να βάλω το φάκελο με την αποσυσκευασμένη εικόνα μέσα στο φάκελο adb. Αποδείχθηκε έτσι.

Πώς να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το Nexus σας στο Android 6.0 Marshmallow. Φάκελος

Προετοιμασία της κινητής συσκευής

Η διαδικασία προετοιμασίας είναι σχεδόν πλήρης και μένει μόνο να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στην ίδια την κινητή συσκευή.

Αρχικά ενεργοποιούμε το σφάλμα USB. Για αυτό, μεταβείτε στο “Ρυθμίσεις” και μεταβείτε στο κάτω μέρος της οθόνης. Εδώ πρέπει να βρείτε το στοιχείο “Για προγραμματιστές”.

Πώς να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το Nexus σας στο Android 6.0 Marshmallow. Προετοιμασία της κινητής συσκευής

Εάν αυτό το στοιχείο δεν υπάρχει, μεταβείτε στην ενότητα “Ρυθμίσεις”, βρείτε “Σχετικά με το τηλέφωνο”, το τελευταίο στη λίστα είναι “Αριθμός κατασκευής”. Αγγίξτε το επτά φορές.

Πώς να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το Nexus σας στο Android 6.0 Marshmallow. Προετοιμασία της κινητής συσκευής. Αριθμός συναρμολόγησης

Μετά την επιστροφή του μηνύματος σχετικά με την κατάσταση του προγραμματιστή στις “Ρυθμίσεις” → “Για προγραμματιστές”, θα βρείτε το στοιχείο “Debugging via USB” και θα το ενεργοποιήσετε. Θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση – επιβεβαιώνουμε.

Πώς να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το Nexus σας στο Android 6.0 Marshmallow. Προετοιμασία της κινητής συσκευής. Debugging

Έλεγχος της κατάστασης του bootloader

Απενεργοποιήστε την κινητή συσκευή και ενεργοποιήστε την ξανά. Στην αρχή της λήψης, βλέπετε μια μαύρη οθόνη και μια λευκή επιγραφή Google. Εάν στην ίδια οθόνη στο κάτω μέρος της είναι σχεδιασμένη μια ανοιχτή κλειδαριά, τότε το επόμενο βήμα μπορείτε να παραλείψετε.

  Peers.TV – безплатна онлайн телевизия на вашия смартфон

Πώς να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το Nexus σας στο Android 6.0 Marshmallow. Έλεγχος της κατάστασης του bootloader

Εάν δεν υπάρχει κλειδαριά, τότε θα πρέπει να ξεκλειδώσετε το bootloader.

Ξεκλειδώστε το bootloader

Συνδέουμε την κινητή συσκευή στον υπολογιστή μέσω USB και επιτρέπουμε το σφάλμα.

Πώς να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το Nexus σας στο Android 6.0 Marshmallow. Ξεκλειδώστε το bootloader

Εκτελέστε τη γραμμή εντολών των Windows ως διαχειριστής.

Πώς να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο το Nexus σας στο Android 6.0 Marshmallow. Γραμμή εντολών

Στη γραμμή εντολών, γράψτε:

adb επανεκκίνηση bootloader

Screenshot 2015-10-06 09.04.02

Στην οθόνη κινητού τηλεφώνου εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη.

IMG_1584

Σημειώστε τη γραμμή LOCK STATE. Τώρα ο bootloader είναι κλειδωμένος.

Προσοχή παρακαλώ! Η εκτέλεση της επόμενης εντολής, στην πραγματικότητα, θα οδηγήσει σε επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, όλα τα δεδομένα και οι εφαρμογές σας θα διαγραφούν από τη συσκευή!

Για να ξεμπλοκάρουμε τον bootloader, γράφουμε στη γραμμή εντολών:

fastboot ξεκλειδώστε το

Screenshot 2015-10-06 09.31.05

Εμφανίζεται μια προειδοποίηση στην οθόνη της κινητής συσκευής και σας ζητείται να επιβεβαιώσετε τη λειτουργία. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά έντασης ήχου για να επιλέξετε Ναι και πατήστε το κουμπί τροφοδοσίας.

IMG_1587

Περιμένουμε όταν εμφανιστεί η γραμμή OK στη διεπαφή γραμμής εντολών και το μήνυμα Τερματ.

Screenshot 2015-10-06 09.32.58

Τώρα η επιλογή LOCK STATE στην οθόνη του bootloader έχει αλλάξει σε Unlocked και το Nexus είναι έτοιμο να δεχτεί το νέο Android.

IMG_1588

Η μαγεία αρχίζει

Επιστρέφουμε στην αποσυσκευασμένη εικόνα μας. Μέσα, μεταξύ άλλων αρχείων, μπορείτε να βρείτε ένα σενάριο flash-all. Ο στόχος μας είναι να το εκτελέσουμε μέσω της γραμμής εντολών. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το να βρίσκεστε στο φάκελο εικόνων. Αλλάξτε το φάκελο στη γραμμή εντολών εκτελώντας την εντολή cd.

Αν έκανε τα πάντα όπως και εγώ, τότε φάκελο με το όνομα σας τρόπο a60m πάρα πολύ και είναι ADB φάκελο στη ρίζα της μονάδας δίσκου C. Για να μπει σε αυτό το φάκελο από τη γραμμή εντολών τρέχει:

  10 her, které učí programování dítěte

cd c: \ adb \ a60m

Screenshot 2015-10-06 09.49.59

Και εδώ είναι – η στιγμή της αλήθειας. Γράφουμε flash-all στη γραμμή εντολών.

Screenshot 2015-10-06 09.50.38

Η εγκατάσταση αρχίζει. Η διαδικασία διαρκεί αρκετό χρόνο.

Screenshot 2015-10-06 09.53.26

Screenshot 2015-10-06 09.55.04

Έχετε υπομονή και περιμένετε έως ότου η διεπαφή γραμμής εντολών σας ζητήσει να πιέσετε οποιοδήποτε πλήκτρο για έξοδο από τη γραμμή εντολών.

Screenshot 2015-10-06 09.56.13

Για λόγους ασφαλείας, είναι λογικό να κλείσουμε ξανά τον bootloader. Για αυτό, εκτελούμε δύο εντολές στη γραμμή εντολών στη γραμμή εντολών που είναι συνδεδεμένες με τον υπολογιστή και στη συνέχεια πατάμε το κουμπί τροφοδοσίας.

adb επανεκκίνηση bootloader

fastboot oem lock

Μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το σφάλμα μέσω USB στις ρυθμίσεις για προγραμματιστές. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τον φάκελο με την αποσυσκευασμένη εικόνα από τον υπολογιστή.

Έγινε!

Αποδοχή ειλικρινών συγχαρητηρίων. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο οποιαδήποτε υποστηριζόμενη έκδοση Android στο Nexus σας.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top